Nå vil Gerflor ta mer av markedet
De har gulv til alle typer bygg, og bruker digitale hjelpemidler til formidling av kunnskap. Nå vil Gerflor ta en større bit av gulvmarkedet og jobber målrettet mot nye kundegrupper.
Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )
Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.
Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.
Kategorier
BedriftsreportasjerHei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
I 1937 lanserer det franske selskapet sitt første homogene vinylgulv «Mipolam». Et banebrytende belegg som fortsatt står sterkt. Ti år senere slipper de «Batiflex»-serien som tar flyindustrien med storm. Gerflor erobrer store arenaer med sine gulvbelegg. Særlig innenfor sport. Siden 1976 har de blant annet levert sportsgulv til alle olympiske sommerleker.
DLW åpner flere dører for Gerflor
Legger stein på stein
– Gerflor har bygget sin virksomhet ved å legge stein på stein. Slik gjør vi det fortsatt. For det er av historien vi lærer om fremtiden. Derfor jobber vi fortsatt målrettet mot nye kundegrupper. Vi har tradisjonelt vært sterke på personlig salg og tett oppfølging av butikker og håndverkere. Nå jobber vi også mer mot det beskrivende ledd. Slike prosesser tar tid, men vi er tålmodige, sier salgs- og markedsdirektør, Rune Langeteig.
Han leder den norske avdelingen som ble etablert i 2010. Med på laget har han blant andre markedssjef Ildiko Vanem og salgssjef for konsumentmarkedet Ellen Myhre. Trioen ruster seg til kamp i en bransje som krever stadig mer.
– Vi tror på å bygge kompetansen ute i felt. Vi bruker derfor ressurser på selgere som formidler kunnskap. Ikke bare for å unngå reklamasjoner, men for at bransjen trenger kunnskap. Eksempelvis innenfor linoleum. Vi møter gulvleggere som aldri har lagt linoleum og vil hjelpe dem slik at resultatet blir optimalt. Mer kunnskap hever standarden i bransjen, sier Langeteig.
VIL VOKSE: All den tid vinyl er kjerneproduktet, har Gerflor gulv for alle segmenter på markedet. Markedsjef Ildiko Vanem, salgs- og markedssjef Rune Langeteig og Ellen Myhre som er salgssjef konsument, ønsker å ta en større del av den totale gulvkaken, ved å ta andeler fra blant annet keramiske fliser og trebaserte løsninger.
ÅPNER NYE DØRER: Integreringen av linoleumvirksomheten til DLW, har åpnet nye dører for Gerflor og gjort sortimentet mer komplett. I år ble linoleumkolleksjonen oppdatert med en rekke nye design, utarbeidet i den egne designstudioen.
Gulv for truck og tråkk hos Meny Greverud
Gulv er lik Gerflor
Det er fortsatt vinyl på rull som er kjerneproduktet for Gerflor. Med kjøpet av linoleumvirksomheten fra DLW Flooring for et par år siden, med egne LVT-serier og introduksjonen av egenproduserte teppefliser, er selskapet en komplett leverandør til markedet.
– Det er viktig å ha et bredt sortiment til leveranser innenfor rehabilitering og nybygg, og å finne nye målgrupper som har behov vi kan dekke, sier Langeteig.
Markedssjef Ildiko Vanem forteller at de vil gjøre sin del av «gulvkaken» større ved blant annet å ta markedsandeler fra keramiske fliser, laminat og trebaserte løsninger.
– Gulvmarkedet i Norge har vært – og er stabilt, så tar vi andeler, spiser vi av markedet. Vi satser på vekst både innenfor proffmarkedet og det tradisjonelle konsumentmarkedet, sier hun.
KREATIVT: Med LVT-kolleksjonen Creation 70 er det mulig å skape mange ulike uttrykk i rommet. Flisene har naturtro preging, og kommer i design som blant annet etterligner tekstil, børstet treverk eller porete betong.
VINYL: Homogen vinyl er konsernets flaggskipprodukt, men i Norge har Gerflor størst markedsandel på heterogen vinyl. Taralay Impression kommer i mange spreke design og er et helt ftalatfritt belegg som oppfyller kravene til BREEAM-NOR.
Sterke merkenavn
Da Gerflor etablerte seg i Norge var oppmerksomheten i hovedsak rettet mot faghandel og konsumentmarkedet.
– Det stemmer, men de siste ti årene har vi bygget en solid posisjon i prosjektmarkedet. Blant annet fordi vi mener vi har dyktige medarbeidere, flere tekniske fortrinn i løsningene våre samt åpnet opp flere kanaler. I kombinasjon med etablerte og sterke merkenavn som «Texline» og «Gerbad» fra den tradisjonelle delen av bransjen, har vi vokst sammen med kunder og partnere, sier Langeteig.
GERBAD: Våtromskolleksjonen Gerbad er godt etablert på det norske forbrukermarkedet. Gulvene har et slitesjikt på 0,4 mm og kan fint brukes både i våtrom og tørre rom der det trengs et gulv som tåler en god del søl og slitasje.
Nye møteplasser
Salgssjef for konsument Ellen Myhre, forteller at pandemien har åpnet nye og effektive kommunikasjonsdører inn i markedet.
– Vi er tvunget til å bli mer digitale. Det er positivt for bransjen. Fordi vi sparer tid og vi jobber mer effektivt. Både butikker, håndverkere sluttbrukere og arkitekter er på Teams eller tilsvarende i dag. Mange innser kanskje ikke hvilke fordeler digitale møteplasser gir. Egentlig handler salg og service om å møte kundens behov der de er. Så langt i pandemien har vi hatt god vekst og vi er på rett spor for fremtiden, sier hun.
TÅLER TRÅKK: Dagligvarebransjen er et av de nye satsingsområdene til Gerflor. Med løstleggingsproduktet GTI Max har gulvleverandøren tatt markedsandeler fra keramiske fliser i høyt trafikkerte miljøer.
Over 500 valgmuligheter med nye Creation
Gerflor øker lagerkapasiteten
Typisk norsk fra undergulv til tak
Deco Systems inspirerer med egen oppussing
Boen : − Vi stoler på naturen
Kreativitet med linoleum hentet fra naturen
I dag har Gerflor 17 fabrikker over hele verden med ulike merkenavn, og de er til stede i mer enn 100 land med 4 000 ansatte.
Forsiktig optimisme i overflatebransjen
Det er lys i enden av tunnelen. Det tror bransjen om 2024, ifølge en spørreundersøkelse og en ringerunde som IFI har gjennomført bland medlemsbedriftene.
Trend 2024: Naturlig eleganse
I naturen har vi det godt og finner ro. Når vi tar med naturens elementer og farger inn i interiøret, skapes hjem som gir den samme følelsen. Som motvekt mot kriser og uro i omverdenen...
En ny svenske skal erobre Norge
Beckers fases ut av Norge. Eierne PPG Tikkurila velger en nystart med søstervaremerket på det norske proffmarkedet, og for første gang er Alcro lansert utenfor Sveriges grenser. –...
Hvordan forenes om en felles fargestrategi?
Ja, fargene er på vei tilbake, men det å forenes om en felles strategi for borettslag og sameier på dette fagfeltet er vanskelig. Det krever faktisk lang modningstid for å komme i mål.
Hvordan ble 2023, og hva tror vi om ROT- markedet i 2024?
Det er utfordrende å skrive historien om 2023 før året er omme, men mye tyder på at våre nøkterne forventninger til ROT-boligmarkedet i år vil slå til på alle punkter.
Rørkjøp med solid satsning på 2024
Fremgangsrike forhandlinger med leverandører og partnere og en uovertruffen synlighet på sosiale medier gjør at Rørkjøp står sterkere enn noensinne i forkant av 2024.