Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
liggende GBB.jpg

Foto: Grethe Bøhn Busterud/Vea

Nå kan du sikre deg restplasser på populært interiørstudie

Et av Norges mest fremtidsrettede interiørstudier kan friste med en sterk kombinasjon av teoretisk og praktisk kompetanse innen bærekraft, fargelære og bygningsvern. Med kun 20 tilgjengelige studieplasser og opptak via Samordna opptak, er det førstemann til mølla.

Emma Wold/ifi.no

Emma Wold/ifi.no
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Kategorier

Bransjenytt

Etiketter

utdanning
Dele
Annonse
Fargemagasinet.no annons

Norges grønne fagskole – Vea har noen få studieplasser tilgjengelige for deg som vurderer å ta høyere yrkesfaglig utdanning innen interiør.  Interiørstudiet har fokus på bærekraft, fargelære og bygningsvern, og fagskolen kan friste med både teoretisk og praktisk kompetanse for deg som vil jobbe, eller allerede jobber, i interiørbransjen. Totalt er det 20 studieplasser.

– Det er innsøking via Samordna opptak, og vi tar inn kvalifiserte studenter fortløpende. Altså er det førstemann til mølla, sier Grethe Bøhn Busterud, markedsansvarlig for skolen. Du kan lese mer om restplassene her.

Se flere bilder
Studenter jobber med prosjekter

Foto: Ingeborg Sørheim

BYGGEVERN: Studentene får også innføring i anbefalte normer og krav i kunnskapssystemet SINTEF Byggforsk.    

Langsiktig fokus

– Det er et spennende fagfelt som handler om å jobbe med interiør som er tilpasset de menneskene som skal bruke og oppholde seg i rommene. I et bærekraftperspektiv er det viktig og riktig å jobbe med å etterstrebe lønnsomme og brukerorienterte løsninger i det private og offentlige rom, skriver faglig ansvarlig for interiørstudiet, Eileen Olaussen, på Vea sine nettsider.

Studentene vil få erfaring med prosjekt- og konseptarbeid, funksjons- og behovsanalyser i forhold til kunder innen oppdrag både for det private og offentlige markedet. I tillegg lærer de og får god erfaring med hvordan kartlegge, analysere, planlegge og gjennomføre et interiøroppdrag. De får også innføring i anbefalte normer og krav i kunnskapssystemet SINTEF Byggforsk, og de vil få erfaring med å benytte det i egne prosjekter.

– Mulighetene er mange, og med emnet bedriftsledelse med økonomi og markedsføring vil studentene blant annet opparbeide seg kunnskap om hvordan starte egen bedrift, sier Olaussen.

Se flere bilder
Lære å blande farger

Foto: Grethe Bøhn Busterud/Vea

DETALJER: Farger gjør mye med oss mennesker, og det er små nyanser som skal til for å blande frem den riktige.

Forbedret utgave

Studiet er forholdsvis nytt, og er et heltidsstudie som går over to år. Det ble godt mottatt blant søkerne, og fra høsten 2024 går studiet fra å være stedbasert, til å bli nettbasert med samlinger, noe som gjør utdanningen mer fleksibel. Dette gjør det også mulig for studenter fra hele Norge til å søke seg inn. Totalt blir det 12 stedbaserte samlinger, der alle studentene møtes i lokalene hos Vea.

Se flere bilder
Å ta vare på gammelt

Foto: Grethe Bøhn Busterud/Vea

NØYAKTIG: God veiledning i fargelære gjør det enklere å lykkes.    

Mer informasjon
Les mer
Om Vea

Norges grønne fagskole – Vea er en fagskole som ligger i Ringsaker kommune. Vea har en historie som strekker seg tilbake til 1923, da det ble opprettet en hagebruksskole for kvinner på gården Vea. I dag tilbyr Norges grønne fagskole – Vea høyere yrkesfaglig utdanning innen «Grønne design og miljøfag» har totalt 300 studenter og elever.   

Fuger og tetter med høy styrke
Produktaktuelt

Fuger og tetter med høy styrke

Bostik H750 SEAL’N’BOND PREMIUM er spesielt utviklet for en varig elastisk tetting av ekspansjonsfuger for kjøkken, bad, dusj samt industrielle bruksområder med varierende underlag...

Fugeskum i mindre emballasje
Produktaktuelt

Fugeskum i mindre emballasje

Fugeskummet Sika Boom-157 All Seasons kommer nå i en ny, liten forpakning: 250 ml. Sika Boom-157 All Seasons er et selvekspanderende polyuretanskum som kan brukes året rundt –...

En helt naturlig maling
Produktaktuelt

En helt naturlig maling

Med Wibo Natura inngår du en pakt med planeten. Malingen er utviklet med naturen i tankene og er en linoljeemulsjon, fri for mikroplast og konserveringsstoffer, og er et naturlig...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.