Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
NM-BRD-2021-FotoCheraWestmanIFIno-1.jpg

Foto: Chera Westman/ifi.no

Nå er NM i Overflateteknikk i gang

Da messen Bygg Reis Deg åpnet for publikum kl 9.00 onsdag, sparket samtidig Norgesmesterskapet i Overflatetekknikk i gang for de tre gulvleggerlærlingene og de tre malerlærlingene.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

De seks utøverne i NM i Overflateteknikk, som arrangeres under messen Bygg Reis Deg,  er godt i gang med konkurranseoppgavene. Ungdommene skal på tre dager fullføre avanserte oppgaver foran et mangehodet publikum. Målet med satsingen er å øke interessen for håndverksfagene innen overflatebransjen og bidra til både økt rennommé og flere i utdanning. 

Rundt arenaen stiller bransjens aktører ut i et stort fellesområde, der snaut 20 av bransjens aktører støtter mesterskapet fra egne stands i den store fellesstanden – alt i regi av Malermestrenes Landsforbund (MLF) og IFI (Informasjonskontoret for farge og interiør). Blant utstillerne finner vi de største leverandørene av gulv, maling, sparkel og lim til det norske markedet. 

Se flere bilder
NM i gulvlegging

Foto: Chera Westman/ifi.no

NORGESMESTER: De seks lærlingene som konkurrerer - tre i gulvlegging og tre i maling og tapet - holder alle et høyt nivå. På lørdag kåres norgesmesteren. 

En felles møteplass

– Vi ønsker å synliggjøre overflatebransjen ved den største møteplassen for byggebransjen i Norge. Derfor har vi samlet de største aktørene til et fellesområde der også NM foregår. Det er viktig å vise at hele bransjen støtter økt rekruttering til håndverksfagene, sier Kristian Owren, adm dir hos IFI.

–  IFI sin rolle – både under messen og i det daglige – er å tilby en felles møteplass for overflatebransjen, og det er gøy at så mange leverandører og produsenter stiller med stands her, sier han. 

Se flere bilder
Kristian Owren/ifi.no

Foto: Robert Walmann/ifi.no

BRANSJESTEDET: – IFI tilbyr en møteplass for overflatebransjen, sier Kristian Owren. 

Dyktige lærlinger

Motor og samlende kraft for NM er Kari Wilsgård, kompetanse- og utviklingssjef hos MLF. Hun er glad og lettet over at konkurransen er i gang.

–  Endelig er vi i gang! Det har vært noen utfordringer og mye usikkerhet underveis, men nå er alt på plass og vi er fornøyde med å ha mange besøkere allerede første dagen. Utøverne har vært kjempenervøse både for konkurransen og for å arbeide foran publikum, men har kommet godt i gang med sine oppgaver, sier hun. 

Se flere bilder
Kari Wilsgård, MLF

Foto: Chera Westman/ifi.no

PUBLIKUMSMAGNET:  – Vi er fornøyde med å ha mange besøkere allerede første dagen, sier Kari Wilsgård.     

Tett på publikum

Publikum kommer tett på utøverne og kun et sperrebånd skiller gangene mellom standene og konkurransearenaen. Hele åpningsdagen sto publikum tett-i-tett rundt utøverne, og besøkte de små standsen som sponsorene har innredet med sine fokusprodukter.

– Det er et høyt nivå på utøverne i år, og konkurransen blir spennende, sier hun.           

Se flere bilder
teppeoppgave NM

Foto: Chera Westman/ifi.no

LOGO: I teppeoppgaven skal gulvleggerne felle inn logoen til messen. 

Hvem vinner?

Lærlingene har tre dager på seg for å fullføre oppgavene. Gulvleggerne skal mønsterlegge teppe og LVT, montere linoleum med bord og innfelt mønster, samt sparkle fall mot sluk. Malerlærlingene skal male en fyllingsdør i to farger, samt male vegger og lister. På en vegg skal de male etter sjablong og ramme inn med streker, og én vegg skal tapetseres. På lørdag kl 15.00 kåres vinneren i de to grenene fra hovedsenen på messen. 

Se flere bilder
Topp Nordholm

Foto: Chera Westman/ifi.no

MALEJOBB: De tre malerlærlingene er i gang med sine oppgaver, maling av vegg, lister, og dør, samt sjablong, streker og tapetsering. På bildet ser vi Topp Nordholm fra Oslo.

Fuger og tetter med høy styrke
Produktaktuelt

Fuger og tetter med høy styrke

Bostik H750 SEAL’N’BOND PREMIUM er spesielt utviklet for en varig elastisk tetting av ekspansjonsfuger for kjøkken, bad, dusj samt industrielle bruksområder med varierende underlag...

Fugeskum i mindre emballasje
Produktaktuelt

Fugeskum i mindre emballasje

Fugeskummet Sika Boom-157 All Seasons kommer nå i en ny, liten forpakning: 250 ml. Sika Boom-157 All Seasons er et selvekspanderende polyuretanskum som kan brukes året rundt –...

En helt naturlig maling
Produktaktuelt

En helt naturlig maling

Med Wibo Natura inngår du en pakt med planeten. Malingen er utviklet med naturen i tankene og er en linoljeemulsjon, fri for mikroplast og konserveringsstoffer, og er et naturlig...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.