FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Mur-Thorendal-FotoCheraWestmanIFIno.jpg

Foto: Chera Westman/ifi.no

Murmestrene går ut av NHO

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Kategorier

Bransjenytt
Dele
Annonse

En ekstraordinær generalforsamling i Norske Murmestres Landsforening har med alle stemmer unntatt én stemt for å forlate NHO Byggenæringen, skriver fagbladet Murmesteren. Saken var også oppe til votering på ordinær generalforsamling i 2022, men fikk da ikke nødvendig flertall.

En bidragende årsak til at utmeldingen gikk gjennom denne gang var at NHO har forlangt at Murmestrene trekker forslaget om at lærlingekravet ved offentlige kontrakter også skal gjelde for små fag.

Den ekstraordinære generalforsamlingen hos Murmestrene vedtok også fjerne en bestemmelse i vedtektene som sier at medlemsbedriftene i Norske Murmestres Landsforening må være medlem i NHO. Dette ble også vedtatt med alle mot én stemme. 

Murmestrene skal nå utrede mulig medlemskap i Bygghåndverk Norge som ble startet av Byggmesterforbundet og Malermestrenes Landsforening etter at de gikk ut av NHO for et par år siden. Fanesaker for Bygghåndverk Norge er et seriøst arbeidsliv, like konkurransevilkår, rekruttering og kompetanseheving i bransjen.

Mestergruppen overtar Wifa-kjeden
Bransjenytt

Mestergruppen overtar Wifa-kjeden

Fra og med i dag overtar Mestergruppen eierskapet til Wifa Farge og Interiørkjede AS. Det skriver Mestergruppen i en pressemelding. Wifa skal bestå som egen kjede, og får ny daglig...

Naturkombinasjoner på tapetet
Produktaktuelt

Naturkombinasjoner på tapetet

Med små, delikate blomster, store, eksotiske blader og klassiske ruter er tapetene i boken Natural Living som hentet fra naturen. Alle dekorer kan mikses og matches på en dekorativ...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.