FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
FFV og Murmesterne-FotoCheraWestmanIFIno-1.jpg

Foto: Chera Westman/ifi.no

Murmestrene er tilbake i FFV

Etter tolv år på sidelinjen, har Norske Murmestres Landsforening igjen blitt medlem av Fagrådet for Våtrom, FFV.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Kategorier

Bransjenytt

Etiketter

bad
Dele
Annonse
Fargemagasinet.no annons

Norske Murmestres Landsforening (NML) var en av stifterne, den gang Fagrådet for Våtrom ble etablert i 1992, men valgte etter snaut 20 år å tre ut av samarbeidet. Nå er de tilbake, og skal fortsette arbeidet med å redusere mengden vannskader i norske bygg, nå også i samarbeid med Malermestrenes Landsforbund, Huseierne, Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg, Rørentreprenørene og de øvrige medlemmene i foreningen som står bak Byggebransjens Våtromsnorm.

– Det er mange fag i et våtrom, og vi representerer et lite fag. Vi kan ikke sitte på ulike steder og finne på de samme tingene. Det er viktig å samhandle på tvers av fagene, sier fagkonsulent Øyvind Buset i NML.

BVN utvikles

Hovedformålet med FFV er å bidra til at det bygges gode våtrom i Norge. Det gjøres ved blant annet Våtromsnormen, tverrfaglig kursing og informasjonsarbeid, erfaringsutveksling og samarbeid, å bidra til forsknings- og utviklingsarbeid, samt å understøtte seriøsitet i bransjen.

– BVN skal være et dagsaktuelt verktøy og må utvikles i tråd med behovene, sier daglig leder Vidar Hellstrand i FFV.

– Vi skal bidra til teoretisk og teknisk utvikling, og forvalte og utvikle Våtromsnormen. I det ligger blant annet å følge med på trender som krever utvikling av den. En pågående trend er overgang til flere overflatematerialer, med flis i dusjnisjer og på gulv, og overganger til andre glatte flater utenfor våtsonen. Her spiller murmesterne en stor rolle, sier han.  

Mer kunnskap

Se flere bilder
Murerne og FFV samarbeider

Foto: Chera Westman/ifi.no

VÅTROMSNORMEN: En viktig del i arbeidet til FFV er å sertifisere godkjente våtromsbedrifter, og å drifte og videreutvikle Byggebransjens Våtromsnorm. Mange av de 1 100 godkjente våtromsbedriftene i dag er medlem av Norske Murmestres Landsforening. 

En viktig del i arbeidet til FFV er å sertifisere godkjente våtromsbedrifter. Det innebærer at bedriften har en faglig leder og fagarbeidere som er sertifisert i henhold til BVN, og at bedriften kan markedsføre seg som «Godkjent våtromsbedrift». Mange av de 1 100 godkjente våtromsbedriftene i dag er medlem av Norske Murmestres Landsforening.

– Kursingen i BVN konkurrerer ikke med fagopplæringen. Det er ikke slik at en tømrer som tar våtromssertifikat kan begynne med å sette fliser. Sertifiseringskursene gjør at fagarbeideren lærer tilstrekkelig om andre fag for å kunne si fra om det han bygger på er godt nok. Mureren må vite litt om underlag og stivhet, om dampsperre og annet slik at han kan stille de riktige spørsmålene, sier Øivind Buset.

– Vi har jobbet lenge for å få til et nytt vedtak om å gå inn i FFV. Vi trenger samarbeidspartnere, vi trenger fagmiljøer, og vi trenger å være samlede, sier Øyvind Buset.

Miljømal med ny butikk
Bransjenytt

Miljømal med ny butikk

25. april markerte Miljømal åpning av ny og større butikk på Etterstad i Oslo. Det var gode tilbud og anledning til å møte både lokale og nasjonale eksperter innen maling og bygningsvern. ...

Økt optimisme i overflatebransjen
Tall og prognoser

Økt optimisme i overflatebransjen

Fargemagasinet har nylig gjennomført flere undersøkelser for å kartlegge forventningene i overflatebransjen. Resultatene viser en interessant utvikling, spesielt ute i butikkene, (byggevarehus/fargehandel)...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.