Fargemagasinet logo
morris-monster-pa-myk-velurmote

Morris-mønster på myk velurmote

I takt med at interiørmoten mykes opp ønsker folk å innrede mer tekstiler, og de myke velurene har blitt mote. Nå kommer det myke stoffet med mønster, og framstår dermed enda mykere. Vi tok turen til Intag for å se nærmere på velur.

Bjørg Owren/ifi.no

Bjørg Owren/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

«Alle» vil nå ha det lunt og hyggelig hjemme, og tekstiler har blitt et must. Det er fint å se på, demper lyd og kjennes behagelig mot huden, og velur med sin pusete overflate er favoritt nummer en. Det myke stoffet passer godt både til puter, gardiner, trekk på sofaen og til godstolen.

Klassiske mønster og trendy farger

– Det mest vanlige er flat, ensfarget velur. Men nå kommer det mer mønster, akkurat som i klesmoten, forteller Sverre Wollan hos interiørhuset Intag.

I følge Wollan er det særlig ruter og klassiske mønster som kommer. De som vil skape lune og personlige interiør får mye nytt å spille på framover. Blant annet kommer flere av de klassiske mønstrene til William Morris som velur, i farger som er tidløse og likevel godt tilpasset vår tids trendbilde.

Passer der du er

Velur synes å være både stil- og tidløst. Her er det opp til enhver å finne sine favoritter.

– Dette er tekstiler som passer både hjemme og på hytta, og går like fint inn i en urban by-stil som et landlig miljø, sier Wollan.

Det er også verdt å merke seg at chenille og boucle er en del av den voksende myke tekstiltrenden.

Dette er en smart varmtvannsbereder
Teknisk

Dette er en smart varmtvannsbereder

Mange forbrukere har et forhold til smarte elbilladere, som utnytter tidspunktene på døgnet når strømprisen er lavest. Samme teknologi har beveget seg over på en annen varegruppe, nemlig...

Bergensk nasjonalskatt restaurert
Prosjekter

Bergensk nasjonalskatt restaurert

De monumentale freskomaleriene i Hotel Bergen Børs har gjenoppstått i fordums glans. Kirkemalermester Norbert Seidel har renset, reparert og tolket Axel Revolds bilder fra byens historie...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.