FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Pandapensel-FotoJordan-09.jpg

Foto: Jordan

Miljøsmart maleverktøy

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Kategorier

Produktaktuelt
Dele
Annonse
Fargemagasinet.no annons

Nå kommer penselen som tåler å rengjøres og brukes gang på gang. Jordan har utviklet en pensel med skaft laget av FSC-sertifisert treverk og blikk av rustfritt stål. Busten er laget med mindre kjemikalier og helt uten bruk av fargestoffer. I emballasjen brukes miljøsertifisert papir istedenfor plast. Siden forpakningen er optimalisert transporteres mindre luft enn med konvensjonell emballasje. For å redusere miljøpåvirkningen er også skaftet merket ved laserprint, ikke med trykkfarger.

– Vi har jobbet med å få til en pensel som først og fremst er en skikkelig kvalitetspensel, men som også har smarte miljøvalg når det kommer til materialer og frakt. Jordan Trepensel er den gode Jordan-kvaliteten du kjenner, med smarte valg som håndtak fra ansvarlig skog, til pappemballasje, og optimaliserte forpakninger for å frakte mindre luft, sier Julie Berg Viken, Brand Manager hos Jordan.

Det råder mange meninger om hva som egentlig er bra og dårlig for miljøet, og det er vanskelig å orientere seg blant alle valgmuligheter. Derfor har Jordan etterstrebet en kommunikasjon rundt verktøyet som er lett å forstå, men også er konkret i hvilke valg som er tatt, uten å overlesse med informasjon.

En QR-kode på emballasjens bakside linker til råd om hvordan man tar vare på og gjenbruker penselen på minst mulig miljøbelastende måte.

– Penselen har blitt meget godt tatt imot så langt og vil være tilgjengelig i nesten alle byggevarekjeder i Norge fra januar 2024, sier Julie Berg Vikan.

Se flere bilder
info grafikk om pensel

Foto: Jordan

KOMMUNIKASJON: Jordan har etterstrebet en kommunikasjon rundt verktøyet som er lett å forstå, men også er konkret i hvilke valg som er tatt, uten å overlesse med informasjon.

Mestergruppen overtar Wifa-kjeden
Bransjenytt

Mestergruppen overtar Wifa-kjeden

Fra og med i dag overtar Mestergruppen eierskapet til Wifa Farge og Interiørkjede AS. Det skriver Mestergruppen i en pressemelding. Wifa skal bestå som egen kjede, og får ny daglig...

Naturkombinasjoner på tapetet
Produktaktuelt

Naturkombinasjoner på tapetet

Med små, delikate blomster, store, eksotiske blader og klassiske ruter er tapetene i boken Natural Living som hentet fra naturen. Alle dekorer kan mikses og matches på en dekorativ...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.