Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Pandapensel-FotoJordan-09.jpg

Foto: Jordan

Miljøsmart maleverktøy

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Kategorier

Produktaktuelt
Dele
Annonse
Fargemagasinet.no annons

Nå kommer penselen som tåler å rengjøres og brukes gang på gang. Jordan har utviklet en pensel med skaft laget av FSC-sertifisert treverk og blikk av rustfritt stål. Busten er laget med mindre kjemikalier og helt uten bruk av fargestoffer. I emballasjen brukes miljøsertifisert papir istedenfor plast. Siden forpakningen er optimalisert transporteres mindre luft enn med konvensjonell emballasje. For å redusere miljøpåvirkningen er også skaftet merket ved laserprint, ikke med trykkfarger.

– Vi har jobbet med å få til en pensel som først og fremst er en skikkelig kvalitetspensel, men som også har smarte miljøvalg når det kommer til materialer og frakt. Jordan Trepensel er den gode Jordan-kvaliteten du kjenner, med smarte valg som håndtak fra ansvarlig skog, til pappemballasje, og optimaliserte forpakninger for å frakte mindre luft, sier Julie Berg Viken, Brand Manager hos Jordan.

Det råder mange meninger om hva som egentlig er bra og dårlig for miljøet, og det er vanskelig å orientere seg blant alle valgmuligheter. Derfor har Jordan etterstrebet en kommunikasjon rundt verktøyet som er lett å forstå, men også er konkret i hvilke valg som er tatt, uten å overlesse med informasjon.

En QR-kode på emballasjens bakside linker til råd om hvordan man tar vare på og gjenbruker penselen på minst mulig miljøbelastende måte.

– Penselen har blitt meget godt tatt imot så langt og vil være tilgjengelig i nesten alle byggevarekjeder i Norge fra januar 2024, sier Julie Berg Vikan.

Se flere bilder
info grafikk om pensel

Foto: Jordan

KOMMUNIKASJON: Jordan har etterstrebet en kommunikasjon rundt verktøyet som er lett å forstå, men også er konkret i hvilke valg som er tatt, uten å overlesse med informasjon.

To vinnende design i ett
Produktaktuelt

To vinnende design i ett

Sjoa er en ny ullserie som forener to av våre mest populære teppeserier de siste ti årene. Teppene er håndvevd i myk og varm ull, og kommer i tre tidsriktige meleringer; marmor,...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.