Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Cecilie Lind-FotoMaxEmanuelson.jpg

Foto: Max Emanuelson/Handelens Miljøfond

Mestergruppens kjeder reduserer plastbruken

Mal Proff, Fargerike, Kulør, XL-Bygg og Byggtorget går med i Handelens Miljøfond. Fra nå av går 2 kroner per plastpose til å redusere bruken av plastbæreposer, forebygge og fjerne plastforsøpling og bidra til en sirkulær plastøkonomi.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Fem av Mestergruppens kjeder er fra årsskiftet medlem i Handelens Miljøfond som arbeider for å redusere bruken av plast. De fem kjedene har til sammen 424 utsalgssteder i Norge. Fra og med 2. januar 2024 går 2 kroner per plastpose fra XL-BYGG, Byggtorget, Kulør, Fargerike og Mal Proff som inngår i Mestergruppen, til arbeid med å redusere plastforbruk.

Handelens Miljøfond støtter prosjekter som reduserer plastforsøpling, øker plastgjenvinning og reduserer forbruk av plastbæreposer.

– Vi ønsker å være medlem og bidra i handelens felles satsing for å løse miljøproblemer knyttet til plast. Sammen med Handelens Miljøfond skal vi jobbe for å redusere plastposebruken i våre butikker og bidra med støtte til miljøprosjekter, sier Stine Solheim, kjededirektør i Fargerike i en pressemelding.

Se flere bilder
lys dame mot blå bakgrunn

Foto: Fargerike

FÆRRE PLASTPOSER: – Sammen med Handelens Miljøfond skal vi jobbe for å redusere plastposebruken i våre butikker og bidra med støtte til miljøprosjekter, sier Stine Solheim, kjededirektør i Fargerike.

Cirka 40 prosent færre plastposer

Midlene fra posesalget hos miljøfondmedlemmene er øremerket fondets hovedformål. På den måten er Mestergruppen med på å støtte et bredt spekter av ulike miljøprosjekter der målet er å løse plastproblemer.

– Totalt har midlene fra våre medlemmer bidratt til at over 2 000 mil av den norske kystlinjen er ryddet, og over 8 000 tonn plast er ryddet vekk fra naturen. I tillegg har vi bare den siste tiden redusert plastposebruken i Norge med nær 40 prosent. Å være medlem gjør en stor forskjell for miljøet, og vi er veldig fornøyde med å få en så stor aktør som Mestergruppen med på laget. Det er vi og miljøet veldig glade for, sier Cecilie Lind, daglig leder i Handelens Miljøfond i pressemeldingen.

Med Mestergruppen som nytt medlem, har Handelens Miljøfond en stor oppslutning innen male- byggevare- og VVS-bransjen.

– Av de større firmaene i bransjen så er det faktisk bare et par igjen før vi har så å si full oppslutning. Jeg er imponert over miljøengasjementet og berømmer virkelig selskapene som er medlem. Det er tøffe tider for mange i byggebransjen, men de tar seg likevel tid til å sette klima og miljø på agendaen, sier Lind.

Se flere bilder
steinstrand med tre personer i gule klær

Foto: Handelens Miljøfond

PRIVAT MILJØFOND: Butikker og kjeder gir 2 kroner per plastpose i miljøkontingent til Handelens Miljøfond som er Norges største private miljøfond. Handelens Miljøfonds medlemmer omsetter nær 90 prosent av alle plastbæreposer som selges i Norge. 

Bærekraftmål i Mal Proff

For Mal Proff, som fra før er Miljøfyrtårn-bedrift, er det å støtte initiativet for å redusere bruken av plastposer et naturlig skritt, sier Terje Langmoe, salgsdirektør i Mal Proff.

– Dette er på linje med hvordan vi støtter rekruterings- og seriøsitetsarbeid gjennom Mal Proff Pure Crafts. Vi tar ansvar der vi utvikler bransjen. Fellesnevneren for disse to tiltakene med plastreduksjon og rekrutering er at Mal Proff jobber aktivt med FNs bærekraftmål, sier han.

Mal Proff vil også komme med en løsning på produkter som kan bidra til reduksjon av plastposer som benyttes til å pakke inn maleverktøy som ruller og pensler.

Se flere bilder
mann i butikdør

Foto: Mal Proff

TAR ANSVAR: – Dette er på linje med hvordan vi støtter rekruterings- og seriøsitetsarbeid gjennom Mal Proff Pure Crafts. Vi tar ansvar der vi utvikler bransjen. Fellesnevneren for disse to tiltakene med plastreduksjon og rekrutering er at Mal Proff jobber aktivt med FNs bærekraftmål, sier Terje Langmoe.

Tørt tre råtner ikke
Teknisk

Tørt tre råtner ikke

Det er ikke malingens feil om kledningen råtner. Uansett type overflatebehandling gjelder at treverket skal være tørt. Er ytterveggen dessuten riktig konstruert, vil eventuell tilført...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.