Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Farveringen Kløfta.jpg

Foto: Malorama

Mestergruppen kjøper Malorama

Onsdag 26. mai ble det klart at hus-, hytte og byggevarekonsernet Mestergruppen kjøper alle aksjene Malorama AS. – Dette salget vil ikke påvirke våre forretningsområder. Alle våre konsepter skal opprettholdes og utvikles videre, sier konsernsjef i Malorama, Nils Sund.

Robert Walmann/ifi.no

Robert Walmann/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Malorama har nå informert til alle kunder, samarbeidspartnere og kontakter om at Mestergruppen går inn som ny eier til Malorama. Responsen har vær gjennomgående positiv: 

− Dette er en milepæl i Maloramas historie. Nå venter vi bare på Konkurransetilsynets godkjenning, men det tror vi skal gå bra. Det er viktig å presisere at dette salget ikke vil få noen direkte konsekvens for våre kunder i våre ulike forretningsområder. Vår nye eier ønsker å utvikle våre produkter og tjenester til beste for våre kunder og vi ser frem til denne reisen sammen med Mestergruppen, sier konsernsjef Nils Sund hos Malorama.        

Se flere bilder
Nils Sund

Foto: Malorama

GLADMELDING: − Vi har nå informert bredt til alle våre kunder, samarbeidspartnere og kontakter og responsen på salget er gjennomgående positiv, sier Nils Sund, konsernsjef hos Malorama.

Suksess siden 2010

Det var onsdag 26. mai at Malorama og Mestergruppen slapp nyheten om at Mestergruppen kjøper alle aksjene i Malorama AS. I pressemeldingen skriver konsernsjef i Malorama, Nils Sund at Malorama har hatt en suksessfull utvikling siden etableringen i 2010. En utvikling som har blitt forsterket etter Icon Capital og Loe Equitys inntreden som eiere i 2018.
− Det var styret og aksjonærenes vurdering at tiden nå var inne for å få inn en ledende industriell aktør som kan bidra til å styrke selskapet i den neste utviklingsfasen, og valget falt på Mestergruppen, heter det i selskapets pressemelding.

Selgerne av Malorama er Icon Capital og Loe Equity som hovedeiere med opp mot 50 prosent, samt et stort antall tidligere andelshavere i MAL og kjedemedlemmer.    


Se flere bilder
Farveringen Kløfta

Foto: Malorama

VOKSER SAMMEN: Kjedene Mal Proff, Fargerike, Kulør, Mur Tak Proff, samt grossistleddet Farveringen skal vokse videre med nye eiere. 

Veksten forsetter

I fjor oppnådde Mestergruppen en omsetning på 14,7 milliarder kroner. Med kjedene Mal Proff, Fargerike, Kulør, Mur Tak Proff, samt grossistleddet Farveringen med i gruppen fortsetter konsernet sin ti år lange vekstreise.
− Det viktigste målet for Mestergruppen med dette oppkjøpet er å styrke vår evne til å forenkle og forbedre hverdagen for våre kunder. De kan se frem mot flere distribusjonspunkter, tilgang til et bredere sortiment og en bedre logistikk med de nye kjedene i familien. Virksomhetene utfyller hverandre, og vi forventer å bli mer effektive i sum enn vi er hver for oss, sier Mikkel Sandvik, konsernsjef i Mestergruppen.

Mer informasjon
Les mer
MALORAMA

Malorama er Norges ledende salgs- og distribusjonsselskap for produkter til overflatebehandling, med en omsetning på 2,3 milliarder. Konsernet er størst innenfor maling, gulv og tapet, og leverer alt av utstyr og tilbehør. Kjernevirksomheten omfatter både detalj- og engroshandel, med proffkjedene Mal Proff og Mur & Tak Proff, logistikkvirksomheten Farveringen, og faghandelskjedene Fargerike og Kulør.

Selskapet er Norges ledende distributør med leveranser til over 1 200 utsalgsteder, i tillegg er selskapet ledende innenfor bransjen på nett- og omnikanal løsninger. Selskapet levere et komplett produktspekter og konsepter, samt digitale støttesystemer og løsninger for butikker og håndverkere.


MESTERGRUPPEN
  • Skandinavias største konsern innen byggevarehandel, huskjededrift for boligentreprenører og eiendomsutvikling. Omfatter byggevarekjedene Byggtorget, Byggeriet, og XL-BYGG med til sammen rundt 220 byggevareutsalg i hele Norge.
  • Eier huskjedene Mesterhus, Systemhus, Nordbohus og Blink Hus som har mer enn 300 medlemsbedrifter i Norge som bygger rundt 3500 nye boliger i året.
  • I Sverige eier Mestergruppen byggevarekjedene XL-BYGG, Bolist og Järnia – med til sammen rundt 280 byggevareutsalg.
  • Driver eiendomsutvikling gjennom Mestergruppen Eiendom.
  • Tilbyr arkitekt- og rådgivertjenester gjennom Mestergruppen Arkitekter.
  • Er en av landets største hytteprodusenter gjennom Saltdalshytta og Røroshytta.
  • Driver produksjon av takstoler og precut gjennom Pretre.
  • Har Ferd AS som sin største eier med 73 prosent, mens resten utgjøres av medlemsbedrifter i kjedekonseptene.

Tørt tre råtner ikke
Teknisk

Tørt tre råtner ikke

Det er ikke malingens feil om kledningen råtner. Uansett type overflatebehandling gjelder at treverket skal være tørt. Er ytterveggen dessuten riktig konstruert, vil eventuell tilført...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.