menu
Annonse

Meninger og kommentarer

Hva mener bransjen selv? Les lederartikler, meninger og kommentarer om fargesetting, miljø og bransjen med mer.

Veien til malerfaget kan skiltes bedre

Veien til malerfaget kan skiltes bedre

Når nesten 40 prosent ramler av underveis, er det da noe feil med elevene eller skolesystemet? Faktum er at 1/3 av elevene som begynner på yrkesfag på videregående ikke fullfører. Hvor mange som fullfører varierer mellom ulike fagområder, men byggfagene der malere og gulvleggere sorterer, trekker ikke opp snittet.

MENINGER OG KOMMENTARER    |     1 uke siden

Håndverk og farger

Håndverk og farger

Norsk Håndverksinstitutt på Maihaugen har utviklet en treårig stipendiatordning for å videreføre og utvikle håndverksfagene. I stipendiatperioden kan dedikerte håndverkere fordype seg i relevante problemstillinger og interesseområder, først og fremst gjennom en praktisk tilnærming. Samtidig krever et stipendiatprosjekt god organisering, klare problemstillinger og formidlingsevne.

MENINGER OG KOMMENTARER    |     27.10.2020

Du bestemmer vel ikke forhandlerens pris?

Du bestemmer vel ikke forhandlerens pris?

Vi i Konkurransetilsynet får spørsmål av typen; det er vel greit at vi som leverandør forteller forhandlere hvilke priser de må ta ved salg av våre produkter? Det er flott at aktører ber om veiledning, men svaret er nei. Det er ikke greit, det er faktisk ulovlig.

MENINGER OG KOMMENTARER    |     19.10.2020

Riktig gulv på rett plass

Riktig gulv på rett plass

Når et hotell velger farger og møbler i «herskapelig stil», men bommer på gulvet – da blir det lite stil, og atmosfæren blir heller «så som så». Dette er en refleksjon fra en tur i sommer. Vi nevner ikke hvilket hotell, for det kunne vært flere. Gjennom det siste tiåret har fargenes betydning i interiør og arkitektur fått mange sterke stemmer, og ingen bestrider lenger at vi trenger farger. Nå er det på tide å snakke om gulv!

MENINGER OG KOMMENTARER    |     22.09.2020

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse