FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
TRONDHEIM I TRONDHEIM-FotoIverValkve_IFI_no-09.jpg

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

Med «Trondheim» til Nidarosdomen

Fargemagasinet har vært i Trondheim for å se på «Trondheim»; det nyeste laminatgulvet i ekstra stort format fra Pergo. – Vi ønsket å skape et gulv der tradisjon og trender møtes, sier Anita Røberg.

Iver Valkvæ/ifi.no

Iver Valkvæ/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Da Pergo skulle vise frem sitt nyeste laminatgulv «Trondheim» var det ingen plass det passet bedre å gjøre det på enn nettopp i Trondheim. Det var strålende sol da vi ankom byen, og værgudene spilte virkelig på lag den dagen.

Se flere bilder
Solsiden i Trondheim

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

STRÅLENDE VÆR: Trondheim viste seg fra sin beste side da Fargemagasinet tok turen sammen med Pergo for å vise frem deres nyeste laminatgulv; «Trondheim».

Inspirert av norske byer

For rundt to år siden var Fargemagasinet med Pergo til Lillehammer da de presenterte laminatgulvet «Lillehammer». Nå har Pergo lansert et nytt laminatgulv, denne gangen en såkalt longplank, og vi var selvsagt med på en bytur denne gangen også. Anita Røberg, salgsrepresentant for Pergo, poserer med et plankebord på den gamle bybroen i Trondheim, med Bryggerekka i bakgrunnen.

– Her står jeg med «Trondheim» som er Pergos nyeste laminatgulv. Det har et skandinavisk design, og kommer i hele 14 farger med matchende gulvlister. Gulvet har en presset V-fas som gir den ett veldig naturtro bilde, og i og med at det er en longplank vil gulvet gi en veldig god romfølelse, spesielt i større rom, sier Røberg.

Se flere bilder
Anita Røberg og laminatgulvet

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

LONGPLANK: Longplanken «Trondheim» er 205 cm lang, 21,1 cm bred og 9,5 mm tykk, noe som vil gi en veldig god romfølelse, spesielt i større rom.

Ny teknikk i produksjonen

– Når vi produserte laminatgulv tidligere, freste vi V-fasen, det gjør vi ikke lenger. Nå blir den presset. Det gjør at dekoren følger ned i V-fasen, noe som gir et 100 prosent vanntett gulv. Det gjør at vi kan levere gulvet med en «Aquasafe» vanngaranti på 15 år, sier Røberg.

– For å få et naturtro utseende tar vi bilder av vår egen parkett, og de bildene 3D dimensjoneres ned i laminaten. Da får vi kvister i ulik høyde akkurat som på et parkettgulv. Plankene har en god struktur og en  dybde fra 0,1 til 1,5 mm. God struktur vil gjøre gulvet lunere og varmere å gå på, da det blir mer luft mellom foten og gulvet, og luft isolerer, legger hun til.

Se flere bilder
v-fas og AquaSafe

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

NY TEKNIKK: – Tidligere brukte vi fresing for å lage V-fasen i laminatgulvet, men nå presser vi den, slik at dekoren integreres i fasen. Dette gir oss et helt vanntett gulv med 100 prosent vannbestandighet, sier Anita Røberg.

Allsidig gulv

«Trondheim» er Svanemerket som resten av Pergos laminatgulv, og det har de vært siden 1995.

– «Trondheims» lange planker gir gulvet et klassisk treutseende som aldri går av moten. Ni ulike design på plankene i pakken gir gulvet et naturlig designuttrykk. Fasing på alle fire kanter og dypere struktur gir gulvet en naturlig følelse som gjør det nesten umulig å skille fra ekte tre, sier Anita Røberg.

– Gulvet har en patentert teknologi som heter «TitanX» som gjør gulvet veldig slitesterkt. Det gjør også at det passer godt til barnefamilier og til de med hund. «Trondheim» kan fint legges i alle rom; i gangen, på kjøkkenet, soverom eller stue.

Se flere bilder
Pergo i Trondheim.

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

PERGO I TRONDHEIM: Anita Røberg, salgsrepresentant i Pergo, Lena Dalling, markedssjef i Unilin og Katja Bröms, nordisk markedskoordinator i Unilin, poserer ved Solsiden i Trondheim.

Kunnskapstest på gaten

Til Trondheim har Røberg sammen med sine kolleger Katja Bröms og Lena Dalling fra Pergo tatt med seg sin såkalte «Tafsekasse». I denne boksen ligger det to gulvtyper side om side. På den ene siden ligger et laminatgulv, og på den andre siden ligger et børstet furugulv. Boksen er tilslørt med et sort stoffstykke slik at det ikke er mulig å se hva som er inni. Vi stoppet tilfeldige folk på gaten i Trondheim og inne på Obs Bygg Tiller for å se om de kunne kjenne forskjell på de to gulvtypene.

Både de vi stoppet på Solsiden i Trondheim og Obs Bygg Tiller måtte kjenne og tenke seg godt om før de klarte å bestemme seg for hva som var hva. En ting er sikkert, det er at nordmenn har blitt flinkere på gulv, eller var det kanskje bare flaks? For hele syv av ti vi stoppet klarte å gjette riktig, det er tre mer enn da vi var på Lillehammer for rundt to år siden, hvor fire av ti gjetter riktig.

– Vår oppfatning er at folk generelt har blitt flinkere på gulv, noe som er veldig bra, avslutter Anita Røberg.

<br>

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.