Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Grace-Oak Soft Skin-6-FotoTarkett.jpg

Foto: Tarkett

Maxbo og Tarkett starter resirkulering av parkett

Ved to av Maxbos varehus kan kundene fra 1. juni levere brukte parkett- og tregulv til resirkulering og få rabatt på det nye gulvet. Pilotprosjektet er et samarbeid mellom Løvenskiold Handel og Tarkett.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

I et pilotprosjekt samarbeider Løvenskiold Handel og Tarkett for å tilby gulvkundene en mulighet til å returnere brukte parkett- og tregulv til resirkulering. Gulvene skal brukes til å utvikle nye parkettgulv. I første omgang samles gulvene inn ved Maxbo Hvam og Maxbo Lier. Målet er bedre ressursbruk og mer materialgjenvinning.

– Råvaretilgangen på eik har vært ustabil i lang tid, og klimaendringer, krav til miljøsertifisert skog og økt etterspørsel er noen av årsakene. Som produsent av parkettgulv har vi et ansvar for å finne mer klimavennlige løsninger som samtidig reduserer klimagassutslipp. Det innebærer blant annet å øke bruken av resirkulerte råvarer, sier Per Olaf Øxseth, administrerende direktør i Tarkett AS.

Se flere bilder
Parkett for retur

Foto: Tarkett

UNIK RETURLØSNING: Tarkett og Maxbo inngår samarbeid om resirkulering av brukte parkett- og tregulv. Målet med returløsningen er en betydelig bedre ressursbruk og økt andel materialgjenvinning.

Suksess gir flere returpunkter

Fra 1. juni kan forbrukere levere tilbake brukte parkett- og tregulv hos de to Maxbo-varehusene, og om prosjektet blir vellykket utvides ordningen til flere varehus.

– Fremtidens sirkulære løsninger handler om å redusere klimaavtrykket, og forutsetter innovativ materialbruk. Frem til nå har det vært normal prosedyre for forbrukere som pusser opp å kjøre brukte gulv til et avfallsanlegg, hvor materialet går til energigjenvinning. Denne nye returløsningen vil redde viktige ressurser og gjøre oss alle mer bevisst verdien av råvarer som kan brukes på nytt, sier Øxseth.

Se flere bilder
Per Olaf Øxseth

Foto: Tarkett

TAR ANSVAR: – Som produsent av parkettgulv har vi et ansvar for å finne mer klimavennlige løsninger som samtidig reduserer klimagassutslipp. Det innebærer blant annet å øke bruken av resirkulerte råvarer, sier Per Olaf Øxseth, administrerende direktør i Tarkett AS.

Mange nye gulv

Ifølge tall fra Prognosesenteret og IFI, ble det i 2022 solgt cirka 2,6 millioner kvadratmeter med parkettgulv i Norge, og statistikken viser at nordmenn i snitt bytter gulv hvert niende år.

– Denne nye løsningen er unik, og gjør det nå mulig for både produsenter, varehus og forbrukeren å bidra til økt materialgjenvinning. Ressursbruk og fokus på sirkulærøkonomi er viktigere enn noen gang. Parkett- og tregulv har lange tradisjoner i norske hjem, og det er mye gammelt og fullt brukbart tregulv som blir kastet ved oppussing, sier kategoridirektør Heidi Huseth i Maxbo.

Se flere bilder
Parkettretur-GIR RABATT-Heidi-Huseth-Maxbo.jpg

Foto: Maxbo

NYTT GULV OFTE: Ifølge Prognosesenteret bytter nordmenn gulv hvert niende år. En returløsning for tre- og parkett som Maxbo og Tarkett samarbeider om, skal bidra til å øke bevisstheten til verdien av råvarer som kan brukes på nytt. 

Retur belønnes med rabatt

For å motivere forbrukerne til å gjenvinne gulvene, vil Maxbo belønne kundene som returnerer sitt brukte parkettgulv.

– Vi ønsker å gi kundene et økonomisk insentiv, som en takk for at de tar ansvar og returnerer gulvmaterialer. Vi gir derfor en rabatt på nye gulv når kunder leverer gammelt parkett- eller tregulv til oss, sier Heidi Huseth.

Øxseth i Tarkett og Huseth i Maxbo er glade for at de nå endelig kan lansere den nye løsningen for resirkulering av gulv.

– Både Tarkett og Maxbo vektlegger samfunnsansvaret vi har i å jobbe med miljøpåvirkningen vår. Derfor er det gledelig at vi nå tar samarbeidet et steg videre, som de første aktørene på markedet, sier Huseth.

– Vi er veldig glade for endelig å kunne kommunisere igangsettelsen av denne returløsningen. Maxbo har vært kunde av Tarkett i mange år, og har en langsiktig tilnærming til prosjektet som vi er glade for, avslutter Per Olaf Øxseth i Tarkett.

Se flere bilder
Heidi Huseth hos Maxbo.

Foto: Maxbo

GIR RABATT: – Vi ønsker å gi kundene et økonomisk insentiv, som en takk for at de tar ansvar og returnerer gulvmaterialer. Vi gir derfor en rabatt på nye gulv når kunder leverer gammelt parkett- eller tregulv til oss, sier kategoridirektør Heidi Huseth hos Maxbo.    

To vinnende design i ett
Produktaktuelt

To vinnende design i ett

Sjoa er en ny ullserie som forener to av våre mest populære teppeserier de siste ti årene. Teppene er håndvevd i myk og varm ull, og kommer i tre tidsriktige meleringer; marmor,...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.