FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Laboratorie-FotoMapei.jpg

Foto: Mapei

Mapei skaper forskningssenter for bærekraftig betong

Betong står for nesten ti prosent av verdens totale klimagassutslipp. Det vil Mapei endre på, og de satser 127 millioner kroner i et senter for forskning på mer miljøvennlig betong. – Vår ambisjon er å utvikle verdens mest bærekraftige betong, sier administrerende direktør Trond Hagerud i Mapei AS.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Kategorier

Bransjenytt
Dele
Annonse
Fargemagasinet.no annons

Ved fremstilling av sement kreves store mengder energi, samtidig som prosessen er en kilde til en betydelig mengde CO2-utslipp. Betongproduksjon står alene ansvarlig for 7-9 prosent av verdens klimagassutslipp. Ved sin fabrikk i Nord-Odal skal Mapei nå etablere et forskningssenter for utvikling av mer bærekraftig betong. Den totale investeringen beløper seg ifølge en pressemelding til 127 millioner kroner, og selskapet får 25,6 millioner i støtte fra Innovasjon Norge.

Målsetningen med prosjektet er å kunne bidra til en reduksjon av utslippene med mer enn 450 000 tonn CO2. Det vil tilsvare cirka 7 prosent av den norske fastlandsindustriens planlagte utslippskutt i 2030.

– Vår ambisjon er å utvikle verdens mest bærekraftige betong. Vi er glad for støtten til å kunne teste ut og iverksette løsninger for å kunne produsere høykvalitets betong med over 50 prosent redusert CO2-utslipp. Vi håper å utvikle nye produkter som kan øke levetiden for bygg og annen infrastruktur med 10-50 år, sier administrerende direktør Trond Hagerud i Mapei AS.

Se flere bilder
adm direktør i Mapei Trond Hagerud

Foto: Mapei

BÆREKRAFTIG SATSING: – Vår ambisjon er å utvikle verdens mest bærekraftige betong, sier administrerende direktør Trond Hagerud i Mapei AS.


Se flere bilder
flyfoto fabrikk i Nord-Odal

Foto: Mapei

NORD-ODAL er sentrum for Mapeis virksomhet i Norden og Baltikum. Ved fabrikken her skal konsernets globale senter for utvikling av mer bærekraftig betong etableres. 

Verdensledere i Norge

Mapei AS er hovedkontor for Norden og Baltikum med om lag 200 ansatte, og er et datterselskap av det italienske Mapei Spa. Konsernet har et av de mest avanserte internasjonale forskningslaboratoriene innen betongteknologi ved hovedkontoret i Milano, og forskningssenteret i Nord-Odal skal blir konsernets internasjonale senter for utvikling av sirkulære og bærekraftige løsninger.

– Norge kan bli verdensledende på bærekraftig betong for våte og kalde klima. Det planlagte forskningssenteret skal utvikle kompetanse på betong, særlig for våte og kalde klima, i tillegg til å utvikle løsninger som vil gi kraftige CO2-kutt. Det er viktig, sier administrerende direktør i Innovasjon Norge, Håkon Haugli.

Se flere bilder
adm direktør i Innovasjon Norge Håkon Haugli

Foto: Innovasjon Norge

VIKTIG: – Norge kan bli verdensledende på bærekraftig betong for våte og kalde klima. Det planlagte forskningssenteret utvikle løsninger som vil gi kraftige CO2-kutt. Det er viktig, sier administrerende direktør i Innovasjon Norge, Håkon Haugli.

Miljømal med ny butikk
Bransjenytt

Miljømal med ny butikk

25. april markerte Miljømal åpning av ny og større butikk på Etterstad i Oslo. Det var gode tilbud og anledning til å møte både lokale og nasjonale eksperter innen maling og bygningsvern. ...

Økt optimisme i overflatebransjen
Tall og prognoser

Økt optimisme i overflatebransjen

Fargemagasinet har nylig gjennomført flere undersøkelser for å kartlegge forventningene i overflatebransjen. Resultatene viser en interessant utvikling, spesielt ute i butikkene, (byggevarehus/fargehandel)...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.