Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
PreMixed avstøp-FotoMapei.jpg

Foto: Mapei

Mapei lanserer konseptet Pre-Mixed

Mapeis nye forskningssenter for bærekraftig betongteknologi har utviklet et nytt konsept som skal gi økt bærekraft i byggenæringen. Konseptet har fått navnet Pre-Mixed by Mapei, og innebærer blant annet at gulvavretting og spesialprodukter for understøping, kan ferdigblandes på byggeplass med elektrisk pumpebil.

ifi.no

ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Med Pre-Mixed by Mapei kan gulvavretting og spesialprodukter for understøping, gysing, forankring og fuging ferdigblandes på byggeplass med elektrisk pumpebil.

Lanseringen inneholder nye gulvavrettingsprodukter som har tatt i bruk ny teknologi med betydelig redusert CO2-avtrykk. Produktenes forbedrede CO2-regnskap er dokumentert med miljøvaredeklarasjoner (EPD).

Pre-Mixed by Mapei er et nytt konsept hvor produkter utvikles, produseres og håndteres med lavest mulig klimaavtrykk. Kort oppsummert vil Pre-Mixed by Mapei gi betydelig reduserte klimagassutslipp, reduserte avfallsmengder og økt HMS på byggeplass. Kostnadseffektivitet kan også regnes inn, ikke minst fordi jobben kan utføres raskere med mindre manuelt arbeid, skriver Mapei i en pressemelding. 

Se flere bilder
lastebil med avrettingsmasse

Foto: Mapei

STORE AVRETTINGER:  Pre-Mixed by Mapei retter seg mot større oppdrag for avretting av gulv i kontorbygg, leiligheter, parkeringshus, store lokaler for industri- og logistikkvirksomheter, kjøpesentre og butikker.

Gjennomført konsept

– Hele leveransekjeden omfattes av det nye konseptet. Råvarene blir levert til Mapei i Nord-Odal med bruk av utslippsfri logistikk. Produktene kan kjøres rett til byggeplass med elektrisk pumpebil og leveres ut av slange. Produktene leveres med miljøvaredeklarasjoner (EPD), og i tillegg til redusert CO2-utslipp har løsningen flere viktige bærekraftgevinster: Emballasje- og avfallsmengden reduseres vesentlig ved at produktene er ferdigblandet og klar til bruk. Behovet for manuell håndtering av sekker blir borte, og effektiviteten blir betydelig større. Ettersom produktet allerede er ferdigblandet reduseres også støvmengden på byggeplass – til beste for folk og miljø, sier Trond Hagerud, administrerende direktør i Mapei i pressemeldingen.

Se flere bilder
gulvavretting

Foto: Mapei

FERDIGBLANDES PÅ BYGGEPLASS:  Med Pre-Mixed by Mapei kan gulvavretting og spesialprodukter for understøping, gysing, forankring og fuging ferdigblandes på byggeplass med elektrisk pumpebil.

Egnet for større oppdrag

Pre-Mixed by Mapei retter seg mot større oppdrag for avretting av gulv i kontorbygg, leiligheter, parkeringshus, store lokaler for industri- og logistikkvirksomheter, kjøpesentre og butikker. Spesialprodukter for understøping, gysing, forankring og fuging innen bygg, anlegg og infrastruktur er også viktige bruksområder.

– For lanseringen av Pre-Mixed by Mapei-konseptet har vi utviklet ny bindemiddelteknologi og tilsetningsstoffer for lavutslippssementer som oppnår en vesentlig reduksjon i CO2-utslippene sier forsknings- og utviklingssjef Kine Buchholdt Jonassen i Mapei.

– Våre kunder opplever at kravene til bærekraftdokumentasjon skjerpes, og gjennom Pre-Mixed by Mapei får de dokumenterte miljøvaredeklarasjoner samt håndfaste bevis på at de gjør en reell innsats for å redusere negativ miljøpåvirkning, sier produktansvarlig Thomas Nilsen Nordli i Mapei.

Se flere bilder
mann med avretting

Foto: Mapei

MER BÆREKRAFT: Pre-Mixed by Mapei gi betydelig reduserte klimagassutslipp, reduserte avfallsmengder og økt HMS på byggeplass. Kostnadseffektivitet kan også regnes inn, ikke minst fordi jobben kan utføres raskere med mindre manuelt arbeid, skriver Mapei i en pressemelding. 

Mer informasjon
Les mer
Forskningssenter for bærekraftig betongteknologi
  • Lokalisert hos Mapei i Nord-Odal, Innlandet. Statsmininster Jonas Gahr Støre var til stede under annonseringen av planene 4. november 2023.
  • Er et av Mapeis internasjonale knutepunkter for utvikling av sirkulære og bærekraftige løsninger.
  • Samlet investering er 127 millioner kroner.
  • Skal bidra til 450 000 tonn CO2-reduksjon, som tilsvarer 7,5 prosent av den norske fastlandsindustriens pålagte utslippskutt innen 2030.
  • 7-9 prosent av verdens klimagassutslipp kommer fra betongproduksjon. Forskningssenteret er en nasjonal og internasjonal nøkkelressurs for å redusere den negative påvirkningen.

Kilde: Mapei

Fugeskum i mindre emballasje
Produktaktuelt

Fugeskum i mindre emballasje

Fugeskummet Sika Boom-157 All Seasons kommer nå i en ny, liten forpakning: 250 ml. Sika Boom-157 All Seasons er et selvekspanderende polyuretanskum som kan brukes året rundt –...

En helt naturlig maling
Produktaktuelt

En helt naturlig maling

Med Wibo Natura inngår du en pakt med planeten. Malingen er utviklet med naturen i tankene og er en linoljeemulsjon, fri for mikroplast og konserveringsstoffer, og er et naturlig...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.