Fargemagasinet logo
Se flere bilder
Pusse opp gulv-BASIS-Foto-MaloramaRBIGulv.jpg

Foto: Malorama

Annonse
Gerflor annons

Mange skal pusse opp gulv

Gulvet er den delen av boligen vi bruker mest. Det er på mange måter plattformen i boligen, og danner basisen i alle rom vi lever i. Med unntak av malerarbeider, er oppussing av gulvene i boligen den vanligste formen for innvendig oppussing i norske boliger.

Kåre Elnan/Prognosesenteret

Kåre Elnan/Prognosesenteret
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Kategorier

Bransjenytt
Dele

Nesten 620 000 husholdninger i Norge planlegger å pusse opp innvendig i løpet av det kommende året. Historisk sett har omtrent 40% av de som pusser opp boligen innvendig, pusset opp gulvene i ett eller flere rom i boligen, hvilket tilsier at nesten 250 000 husholdninger vil gjøre noe med gulvene i boligen i løpet av året. 

25 kvadratmeter i gjennomsnitt

De som bytter eller pusser opp gulvene i boligen, bytter i gjennomsnitt litt over 25 kvadratmeter gulv, der eneboligeierne ligger på topp med et gjennomsnitt på nesten 32 kvadratmeter når de pusser opp gulv i boligen. Tilsvarende for småhus og leiligheter er ca. 20 kvadratmeter. Legger vi disse nøkkeltallene til grunn, tilsier det et potensiale på 6,2 millioner gulvkvadratmeter årlig!

Kjøkken og bad på topp

Kjøkken og bad er de to rommene som flest husholdninger har på blokken når det gjelder oppussing av gulv. Disse rommene totalrenoveres ofte når de pusses opp, og har gjerne spesifikke krav når det gjelder materialvalg på gulvene. På badet brukes nesten utelukkende fliser, alternativt vinyl. På kjøkkenet er valgmulighetene større, men gulvtyper som er enkle å rengjøre og som er slitasjesterke, velges ofte på kjøkkenet. Mer enn stue er også rom der en betydelig andel av husholdningene kommer til å pusse opp gulvet.

Se flere bilder
Pusse opp gulv-KJØKKEN-Foto-Pergo.jpg

Foto: Pergo

gulv fra pergo

Byggevarehusene dominerer fortsatt

Mer enn halvparten av husholdningene som bytter gulv i boligen handler gulvet i et nærliggende byggevarehus, mens 3 av 10 svarer at de handler gulv i en spesialforretning. Foreløpig er ikke netthandel innen gulv noen stor trussel for de tradisjonelle fysiske handelskanalene, da kun 1% svarer at de handler gulv i nettbutikker.


Gulvtall 2020


  • Ca. 250 000 husholdninger vil pusse opp gulv 
  • Bytter årlig i snitt 25 kvadratmeter gulv
  • Potensiale på 6,2 millioner gulvkvadratmeter årlig 
  • 52 000 husholdninger planlegger å bytte gulv på kjøkkenet
  • 60 000 husholdninger vil bytte gulv på badet    


Se flere bilder
Pusse opp gulv-MULIGHETER-Foto-Tarkett-.jpg

Foto: Tarkett

Gulv fra tarkett

Mer informasjon
Les mer
KÅRE ELNAN

Partner og markedsdirektør i Prognosesenteret AS. Han har jobbet i selskapet siden 1990 og har meget bred erfaring med alle typer analyser rettet mot bolig- og forbruker- markedet i Norden.

Se flere bilder
Elnan_Kåre.jpg

Foto: Prognosesenteret


Sett underlag og gulv i system
Teknisk

Sett underlag og gulv i system

Gevinsten med et godt valgt gulvunderlag er større enn mange gulvkunder er klar over. Hovedformålet med gulvunderlag er å øke komforten, beskytte gulvet og å forlenge gulvets levetid....

Mal Proff i mål med roadshow
Håndverk

Mal Proff i mål med roadshow

Nå er Mal Proff Roadshow kommet i mål etter å ha besøkt 14 steder rundt om i Norge. Sammen med 20 utstillere har de lokket mange besøkere med nye produkter, pizza og hamburgere. Flere...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.