menu
Annonse

Mange skal pusse opp gulv

Gulvet er den delen av boligen vi bruker mest. Det er på mange måter plattformen i boligen, og danner basisen i alle rom vi lever i. Med unntak av malerarbeider, er oppussing av gulvene i boligen den vanligste formen for innvendig oppussing i norske boliger.

Kåre Elnan/Prognosesenteret 04.08.2020 cloud_download

fullscreen
 • Eikeparkett fra Malorama

  Foto: Malorama

 • vinylgulv fra tarkett

  Foto: Tarkett

 • Kåre Elnan

  Foto: Prognosesenteret

 • gulv fra pergo

  Foto: Pergo

 • gulv fra norfloor

  Foto: Norfloor

 • Gulv fra tarkett

  Foto: Tarkett

Annonse

Nesten 620 000 husholdninger i Norge planlegger å pusse opp innvendig i løpet av det kommende året. Historisk sett har omtrent 40% av de som pusser opp boligen innvendig, pusset opp gulvene i ett eller flere rom i boligen, hvilket tilsier at nesten 250 000 husholdninger vil gjøre noe med gulvene i boligen i løpet av året. 

25 kvadratmeter i gjennomsnitt

De som bytter eller pusser opp gulvene i boligen, bytter i gjennomsnitt litt over 25 kvadratmeter gulv, der eneboligeierne ligger på topp med et gjennomsnitt på nesten 32 kvadratmeter når de pusser opp gulv i boligen. Tilsvarende for småhus og leiligheter er ca. 20 kvadratmeter. Legger vi disse nøkkeltallene til grunn, tilsier det et potensiale på 6,2 millioner gulvkvadratmeter årlig!

Kjøkken og bad på topp

Laminatgulv fra Pergo

KJØKKEN: I kjøkkenet vil mange ha gulv som er enkle å holde rene og er robuste. Sensation Long Plank fra Pergo tåler absolutt en vannsprut eller to.        

camera_alt (Pergo)

Kjøkken og bad er de to rommene som flest husholdninger har på blokken når det gjelder oppussing av gulv. Disse rommene totalrenoveres ofte når de pusses opp, og har gjerne spesifikke krav når det gjelder materialvalg på gulvene. På badet brukes nesten utelukkende fliser, alternativt vinyl. På kjøkkenet er valgmulighetene større, men gulvtyper som er enkle å rengjøre og som er slitasjesterke, velges ofte på kjøkkenet. Mer enn 52 000 husholdninger planlegger å bytte gulv på kjøkkenet og nesten 60 000 husholdninger vil bytte gulv på badet.

Entre/gang og stue er også rom der en betydelig andel av husholdningene kommer til å pusse opp gulvet.

Byggevarehusene dominerer fortsatt

Mer enn halvparten av husholdningene som bytter gulv i boligen handler gulvet i et nærliggende byggevarehus, mens 3 av 10 svarer at de handler gulv i en spesialforretning. Foreløpig er ikke netthandel innen gulv noen stor trussel for de tradisjonelle fysiske handelskanalene, da kun 1% svarer at de handler gulv i nettbutikker.


Gulvtall 2020


 • Ca. 250 000 husholdninger vil pusse opp gulv 
 • Bytter årlig i snitt 25 kvadratmeter gulv
 • Potensiale på 6,2 millioner gulvkvadratmeter årlig 
 • 52 000 husholdninger planlegger å bytte gulv på kjøkkenet
 • 60 000 husholdninger vil bytte gulv på badet    


gulv fra tarkett

MULIGHETER: De rundt 250 000 husstandene som skal kjøpe gulv i år har mange gulvtyper å velge blant. Lyse tregulv er en av bestselgerne, og kan kombineres med andre materialer i farger som skaper ønsket stil. Gulvene her er fra Tarkett.    

camera_alt (Tarkett)

Annonse

Mer Informasjon

KÅRE ELNAN

Partner og markedsdirektør i Prognosesenteret AS. Han har jobbet i selskapet siden 1990 og har meget bred erfaring med alle typer analyser rettet mot bolig- og forbruker- markedet i Norden.

Kåre Elnancamera_alt (Prognosesenteret)

Annonse

Nyeste artikler

Annonse
Annonse