Malorama er sertifisert som Miljøfyrtårn
Nå er Farveringens sentrallager på Kløfta, hovedkontoret i Oslo og alle Mal Proff-butikkene sertifiserte Miljøfyrtårn.
Bjørg Owren/ifi.no
Publisert (oppdatert )
Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.
Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Mal Proff-butikker over hele landet fikk sin sertifisering i løpet av høsten og fram til nyttår. Malorama har i alt 19 Mal Proff-butikker, og det synlige beviset på at de er sertifisert er på plass hos de fleste.
– Det er et lite unntak, vår nye butikk i Haugesund, sier administrasjonssjef Tanja Røtterud. Men det skyldes at Stiftelsen Miljøfyrtårn krever at butikken er i drift i cirka tre måneder før de får anledning til å sertifisere den. Så det kommer.
MILJØBEVSSTE PROFFER: Malorama tar samfunnsansvar og bærekraft på alvor. Alle Mal Proff-butikkene, hovedkontoret og Farveringens hovedlager på Kløfta er sertifiserte Miljøfyrtårn.
Hovedkontormodell
Malorama er sertifisert etter hovedkontormodellen, som betyr at hovedkontoret har ansvaret for en del overordnende krav. Innen transport, arbeidsmiljø, avfall og gjenvinning er det krav må følges til punkt og prikke for å bli sertifisert i alle ledd.
– Vi må redusere unødig reising og alltid velge miljøvennlige løsninger på tjenestereiser og varetransport, for både kunder og gjester. Vi må til enhver tid sikre best mulig arbeidsmiljø for de ansatte gjennom forebyggende tiltak, og vi har visse kriterier vi må følge for å redusere miljøbelastningen for produkter og tjenester. Det betyr at vi også må stille krav til leverandørene våre, sier Røtterud.
NYSLÅTT MILJØFYRTÅRN: Hos Mal Proff i Ålesund er de ansatte stolte over å være sertifisert Miljøfyrtårn. Fra venstre: Hans Ove Røbekk, Ragnhild Overå Rovik, Renate Fiskergård Øien og Johan Karlsen.
Lært opp egne ansatte
Med sertifiseringen viser Malorama at de tar samfunnsansvar og bærekraft på alvor. Selskapet er opptatt av hele verdikjeden; produksjon av varer, kvalitet og emballasje. De skal gjøre det enkelt for kundene og velge bærekraftig.
Røtterud forteller at forut for sertifiseringen ligger en omfattende prosess. Selskapet har skolert sine egne folk, og har dermed kompetansen i eget hus for oppfølgingen framover. Hun er svært fornøyd med oppslutningen fra de ansatte, og forteller at det er utarbeidet faglige styringsverktøy som de lever og drifter etter hver eneste dag.
Gammel butikk i nytt lokale
Kulør har fylt 5 og runder 60
Proff-konsepter skal gjøre Malorama større
Gulvprodusent skal fjerne 30 prosent av utslippene
Historisk Maling på «Farmen kjendis»
Nå setter Ardex alle kluter til!
Flügger ruller videre – med fagprat og flammer på grillen
Flügger ruller nok en gang ut på veien for å besøke butikkene sine – med på lasset er både sommervibber, kampanjer og varm mat rett fra grillen.
Effektiv trebeskyttelse med fokus på holdbarhet og miljø
Allerede på 1970-tallet begynte Flügger å lage vanntynnede produkter for utendørs treverk. I dag har Wood Tex-familien vokst til et komplett system som gir langvarig beskyttelse til...
Fra strategi til sang – bli bedre kjent med IFIs nye leder
Helge Bod Vangen er ny administrerende direktør i IFI – Informasjonskontoret for farge og interiør. Med solid erfaring fra både byggevarehandel, teknologi og markedsføring, og et engasjement...
Naturlig beskyttelse med dype røtter
Osmo lanserer tradisjonell tretjære fra Auson – nå tilgjengelig i Norge.
Gulvet fremhever kunsten i studiobutikk
Et løstlagt, lyst linoleumgulv gir de pastellfargede glassobjektene i studiobutikken til Helle Mardahl rom til å bli sett. – Lino Loose-Lay passer godt inn i estetikken samtidig som...
Faglig ansvarlig maler
Per Myhre er fra 10. juni ansatt som faglig ansvarlig maler hos Fargerike Christensen i Arendal, som er en del av Håndverksgruppen. Han kommer fra stillingen som teknisk sjef for...