FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
Se flere bilder
Miljøfyrtårnsertifisert (2).jpg

Foto: Malorama

Malorama er sertifisert som Miljøfyrtårn

Nå er Farveringens sentrallager på Kløfta, hovedkontoret i Oslo og alle Mal Proff-butikkene sertifiserte Miljøfyrtårn.

Bjørg Owren/ifi.no

Bjørg Owren/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
IFI annons

Mal Proff-butikker over hele landet fikk sin sertifisering i løpet av høsten og fram til nyttår. Malorama har i alt 19 Mal Proff-butikker, og det synlige beviset på at de er sertifisert er på plass hos de fleste. 

– Det er et lite unntak, vår nye butikk i Haugesund, sier administrasjonssjef Tanja Røtterud. Men det skyldes at Stiftelsen Miljøfyrtårn krever at butikken er i drift i cirka tre måneder før de får anledning til å sertifisere den. Så det kommer.                                   

Se flere bilder
Mal Proff Oslo

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

MILJØBEVSSTE PROFFER: Malorama tar samfunnsansvar og bærekraft på alvor. Alle Mal Proff-butikkene, hovedkontoret og Farveringens hovedlager på Kløfta er sertifiserte Miljøfyrtårn.

Hovedkontormodell

Malorama er sertifisert etter hovedkontormodellen, som betyr at hovedkontoret har ansvaret for en del overordnende krav. Innen transport, arbeidsmiljø, avfall og gjenvinning er det krav må følges til punkt og prikke for å bli sertifisert i alle ledd.

– Vi må redusere unødig reising og alltid velge miljøvennlige løsninger på tjenestereiser og varetransport, for både kunder og gjester. Vi må til enhver tid sikre best mulig arbeidsmiljø for de ansatte gjennom forebyggende tiltak, og vi har visse kriterier vi må følge for å redusere miljøbelastningen for produkter og tjenester. Det betyr at vi også må stille krav til leverandørene våre, sier Røtterud.

Se flere bilder
Ansatte hos MalProff Ålesund

Foto: Malorama

NYSLÅTT MILJØFYRTÅRN: Hos Mal Proff i Ålesund er de ansatte stolte over å være sertifisert Miljøfyrtårn. Fra venstre: Hans Ove Røbekk, Ragnhild Overå Rovik, Renate Fiskergård Øien og Johan Karlsen.

Lært opp egne ansatte

Med sertifiseringen viser Malorama at de tar samfunnsansvar og bærekraft på alvor. Selskapet er opptatt av hele verdikjeden; produksjon av varer, kvalitet og emballasje. De skal gjøre det enkelt for kundene og velge bærekraftig.

Røtterud forteller at forut for sertifiseringen ligger en omfattende prosess. Selskapet har skolert sine egne folk, og har dermed kompetansen i eget hus for oppfølgingen framover. Hun er svært fornøyd med oppslutningen fra de ansatte, og forteller at det er utarbeidet faglige styringsverktøy som de lever og drifter etter hver eneste dag.

Tømrer selger listverk
Nytt om navn

Tømrer selger listverk

I starten av august startet Øyvind Rygh som salgsansvarlig for region Vest-, Nord- og Midt-Norge i Deco Systems. Rygh har fagbrev som tømrer og har en lang yrkeskarriere innenfor...

Fra Innedagen til Inneuken
Bransjenytt

Fra Innedagen til Inneuken

For andre år på rad arrangerer IFI - Informasjonskontoret for farge og interiør Innedagen – som nå er utvidet til Inneuken. Under Inneuken blir det høy aktivitet med filming og innholdsproduksjon...

Storeys kjøper Fantasi Interiør
Bransjenytt

Storeys kjøper Fantasi Interiør

Refurbia Group AS, som eier Storeys, har inngått avtale om oppkjøp av Fantasi Interiør AS. Ønsket er å bygge videre på det gode arbeidet som allerede er gjort, ved å kombinere erfaring,...

Annonse
NCS annons
Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.