FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Dronningrød-FotoCheraWestmanIFIno-2.jpg

Foto: Chera Westman/ifi.no

Malerlærling laget fargen Dronningrød

Hvorfor finnes ikke fargen Dronningrød, når vi har Kongeblå? Dette spurte malerlærlingen Ole Andreas Jahr Pedersen seg. Så laget han fire forlag som besøkerne til messen Bygg Reis Deg fikk stemme over – og nå er vinneren kåret.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Dele
Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ole Andreas Jahr Pedersen er en av de mer ivrige og engasjerte lærlingene i malerfaget. Helt siden han begynte i lære hos Malermester Buer i Drammen for et drøyt år siden, har han undret seg over fargen Kongeblå – og hvorfor det ikke finnes en tilsvarende dronningfarge. Siden har han brukt mange timer på malerbedriftens lager, der han har testet ulike rød-farger: fordi rødt måtte det bli. 

– Jeg har fått hjelp til å lese fargekoder og har studert alle fargekart jeg har kommet over. Så har jeg plukket ut mange ulike rødfarger og testet dem – alt fra lyse til mørkt røde. Nå har jeg landet på fire ulike farger som jeg vil la bransjen være med å velge blant, sier han.

Se flere bilder
Ole Andreas Jahr Pedersen med fire fargeforslag

Foto: Chera Westman/ifi.no

MALERLÆRLINGEN Ole Andreas Jahr Pedersen er opptatt av farger, og ønsket at fargen Kongeblå skulle få selskap av fargen Dronningrød. 

De fire fargene som han har plukket ut er NSC S 1085-Y90R, NCS S 2570-R, S 1580-Y90R og S 2570 – Y90R. Disse fikk han malt opp publikumsveggen på fellesstanden ved arenaen der Norgesmesterskapet i overflateteknikk ble gjennomført. Besøkerne fikk stemme på sin favoritt.

Vinneren ble S 2570 – Y90R, og den skal nå bli kalt Dronningrød.

Se flere bilder
Dronningrød

Foto: Chera Westman/ifi.no

DRONNINGRØD: Vinneren er NCS S 2570-Y90R. 

– Jeg ønsker å gi noe tilbake til en bransje som har gitt meg så mye og der jeg har det så bra. Men jeg ville ikke ta avgjørelsen selv – dette er noe bransjen skal stå samlet om, sier Ole Andreas Jahr Pedersen som underveis har fått støtte fra både Malermestrenes Landsforbund, egen arbeidsgiver og flere malingleverandører.

Neste skritt for den engasjerte malerlærlingen er å skrive et brev til kongehuset der han skal presentere fargen og tankene bak den for H.M. Dronning Sonja. 

Se flere bilder
Ole Andreas Jahr Pedersen

Foto: Chera Westman/ifi.no

GI TILBAKE: – Jeg ønsker å gi noe tilbake til en bransje som har gitt meg så mye og der jeg har det så bra, sier Ole Andreas Jahr Pedersen.

Mer informasjon
Les mer
KONKURRANSEN:

Den såkalte publikumsveggen ved konkurransearenaen for NM i overflateteknikk ble brukt til avstemning om hvilken av de fire forslagene som skal få blir Donningrød. Ole Andreas Jahr Pedersen malte oppstrøksprøver og kongekroner i fire ulike rødfarger. Malingen han brukte er en helmatt veggmaling; Mood Velvet Colour fra Beckers

De fire fargeprøvene er fra venstre: 

  1. NCS S 1085-Y90R
  2. NCS S 2570-R
  3. NCS S 1580-Y90R
  4. NCS S 2570-Y90R
Miljømal med ny butikk
Bransjenytt

Miljømal med ny butikk

25. april markerte Miljømal åpning av ny og større butikk på Etterstad i Oslo. Det var gode tilbud og anledning til å møte både lokale og nasjonale eksperter innen maling og bygningsvern. ...

Økt optimisme i overflatebransjen
Tall og prognoser

Økt optimisme i overflatebransjen

Fargemagasinet har nylig gjennomført flere undersøkelser for å kartlegge forventningene i overflatebransjen. Resultatene viser en interessant utvikling, spesielt ute i butikkene, (byggevarehus/fargehandel)...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.