Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
MalProffRoadshow-ROADSHOW-0037-FotoCheraWestmanIFIno.jpg

Foto: Chera Westman/ifi.no

Mal Proff i mål med roadshow

Nå er Mal Proff Roadshow kommet i mål etter å ha besøkt 14 steder rundt om i Norge. Sammen med 20 utstillere har de lokket mange besøkere med nye produkter, pizza og hamburgere. Flere steder har roadshowen også vært vertskap for regionale konkurranser i maling og gulvlegging.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Kategorier

Håndverk
Dele
Annonse
Fargemagasinet.no annons

I fire uker har den store lastebilen til Mal Proff reist land og strand rundt med 20 utstillere på slep. Da Mal Proff Roadshow ble avsluttet i Oslo 16. september kunne direktør Terje Langmoe telle inn totalt 2 500 besøkere, som har fått servert 2 370 hjemmegrillede hamburgere i tillegg til 170 pizza fra samarbeidspartner Dominos.

Se flere bilder
Terje Langmoe, Mal Proff

Foto: Chera Westman/ifi.no

GENERAL: – Vi har besøkt 14 plasser og er svært fornøyd. Målet var å nå 2 500 besøkere, og det har vi klart. Roadshowen var godt besøkt alle steder, kanskje med unntak for Drammen der vi hadde dårlig vær. Dessuten har vi lært å rigge effektivt. Nå tar det oss 47 minutter å få rigge opp messeområdet, sier Terje Langmoe.

Yrkesmesterskap

Underveis har Malermestrenes landsforbund arrangert uttak til Norsk mesterskap for lærlinger innen overflateteknikk, med de to grenene maling og gulvlegging flere steder. Regionale vinnere er blitt kåret i Kristiansand, Bergen, Hamar og Oslo. Dessuten arrangerte opplæringskontoret uttak i Trondheim. I Oslo deltok de to malerlærlingene Theodor Stigar (Juuhl & Bratfoss) og Jonas Eckholm (Malermester Eckholm), samt gulvleggerlærlingene Dawid Barkickt (ATG) og Mathias Skillebæk Syvertsen (Andersson & Kjærnsmo). Utførelsen var meget god fra alle deltakere, og kampen endte uavgjort i begge grener. Fra Oslo er altså to malere og to gulvleggere kvalifisert til uttak til Norgesmesterskapet som avgjøres på messen Bygg Reis Deg i 2023.

Fra de tidligere regionfinalene er følgende deltakere kvalifisert i grenen malerfag: Aleksander Løvseth (Hamar), Linnea Knudsen (Bergen), Kai Isak Sletten Ødegård (Trondheim), Henrik Sandøy Kvale (Kristiansand).

Fra de tidligere regionfinalene er følgende deltakere kvalifisert i grenen gulvlegging: Sigurd Melano Henriksen og Espen Kolbjørnsen (Hamar), Dean Cain De Ocampo (Bergen), Malin Betten Kristoffersen (Trondheim).

Se flere bilder
Deltakere regionalt uttak NM overflateteknikk

Foto: Chera Westman/ifi.no

YRKESMESTERE: I Oslo deltok fr. v. Mathias Skillebæk Syvertsen (Andersson & Kjærnsmo) i grenen gulvlegging, Jonas Eckholm (Malermester Eckholm) og Theodor Stigar (Juuhl & Bratfoss) i grenen maling, samt Dawid Barkickt (ATG) i gulvlegging.Utførelsen var meget god fra alle deltakere, og kampen endte uavgjort i begge grener.


Se flere bilder
oppgave i konkurransen

Foto: Chera Westman/ifi.no

KONKURRANSE: Det regionale uttaket til NM i Overflateteknikk ble arrangert inne i Mal Proffs butikk på Brobekk. Gulvleggerlærlingene la vinyl og linoleum med henholdsvis sveiset og tettskjært innfelt mønster. Malerlærlingene malte sjablong av MLF-propellen som ble rammet inn med streker på frihånd.


Se flere bilder
Standen til Jordan

Foto: Chera Westman/ifi.no

GÅR FOR ROSA: Standen til verktøyleverandøren Jordan gikk i fargene rosa og gult. Den rosa var i anledning RiMax-veven for rulleverktøy som gir bedre dekk, finere finish og mindre sprut enn de tidligere rosa rullene. Den gule fargen i anledning slipeverktøyet fra Mirca. Her viste de viste frem to nye maskiner, blant dem en med kort skaft som er perfekt for trapperom og andre trange steder.     


Se flere bilder
Markus Lia, Forbo

Foto: Chera Westman/ifi.no

HØYKVALITATIV VINYL: Markus Lia hos Forbo presenterte to nye homogene vinylbelegg; Sphera Elite og Sphera Element.  –  Vi er ferdig med grått, nå kommer fargene, sier Lia.     


Se flere bilder
Forbo Sphera Element og Elite

Foto: Chera Westman/ifi.no

FARGERIKT: Disse lages med kun 22 prosent fyllstoff og er myke og greie å legge. Overflaten består av en slitesterk PUR. 


Se flere bilder
Terje Halvorsrud og Thomas Aar

Foto: Chera Westman/ifi.no

LAGET FOR GJENVINNING: Besøkerne til Tarketts stand fikk en forsmak av en kolleksjon teppefliser som ikke lanseres før om noen uker. – Recharge & Retrace er en helt ny teppefliskolleksjon som er laget for at den skal kunne resirkuleres i sin helhet. Her er det byttet noen duker i baksiden som gjør at også denne kan gjenvinnes, sier Terje Halvorsrud og Thomas Aar. 


Se flere bilder
Stian Scott Nilsen og Lars Johannessen

Foto: Chera Westman/ifi.no

HVITT ELLER HVITT: Casco Paint Flex er Sikas nye hybridmasse som er overmalbar etter cirka 1 time. – Fordelen er at den synker lite og er raskt overmalbar. Dessuten kommer den i to farger: Bomull og Klassisk hvit, sier Lars Johannessen som stod på standen for Sika på Brobekk sammen med Stian Scott Nilsen (t.v.). 
Med seg hadde de også blant annet bestselgerne i Mal Proff-sortimentet: Cascoproduktene Multi Tech, som har erstattet Marin & Teknikk, Wall Craft veggsparkel og Husfix Rapid.  


Se flere bilder
 Tina Juuhl og Lars Johannessen

Foto: Chera Westman/ifi.no

FARGERIKT: Malermester Tina Juuhl var nysgjerrig på Casco MultiTech, og Lars Johannessen forklarte at massen både fuger og limer og kommer i syv ulike farger.  


Se flere bilder
Geir Arne Råum, IBG

Foto: Chera Westman/ifi.no

VEKK MED PUR: – Dette er egentlig et «must» for gulvleggeren og vi har solgt mye av den under roadshowet, sier Geir Arne Råum fra IBG (Industri- og Boligprodukter) og viser frem det nyttige lille verktøyet PUR-Away.
Den lille raspen har et skjærestål som med en enkel dreining fjerner PUR-overflaten i skjøten slik at sveisetråden får god vedheft. Verktøyet er utformet for å enkelt komme til i innvendige hjørner.


Se flere bilder
Nordsjö stand

Foto: Chera Westman/ifi.no

SMUSSAVVISENDE OG SKJOLDFRI: Kim Telle underviste en mulig fremtidig maler i kunsten å spille golf på standen til Nordsjö. – Vår nye maling for proffene, Rezisto Easy Clean, er blitt godt tatt imot av malerne, forteller Enrico Bastiano. Malingen er enkel å jobbe med, tørker raskt og dekker godt. Den kommer i både 5 og 7-glans og kan brukes på de fleste underlag. Produktene påføres med sprøyte, rull eller pensel og er overmalbar etter to timer ved normal temperatur og luftfuktighet. En spesiell «stain resistance formula» sikrer skjoldfri overflate og flott finish i både lyse og mørke farger. 


Se flere bilder
Per Gunnar Jansen, Ardex

Foto: Chera Westman/ifi.no

FIN FLYT: Per Gunnar Jansen dublerte som dommer i gulvleggerkonkurransen og stod på standen til Ardex. Der fokuserte de på nyheten K 40 som er en ny flytsparkel. Denne kan også brukes til skrapsparkling istedenfor å skrapsparkle to ganger med tradisjonelt gulvsparkelmasse. Massen brukes til avretting på alle underlag og kan legges i opptil 2 centimeter lagtykkelse. I sjikt på 0-5 millimeter kan massen belegges etter 6 timer.     

Fugeskum i mindre emballasje
Produktaktuelt

Fugeskum i mindre emballasje

Fugeskummet Sika Boom-157 All Seasons kommer nå i en ny, liten forpakning: 250 ml. Sika Boom-157 All Seasons er et selvekspanderende polyuretanskum som kan brukes året rundt –...

En helt naturlig maling
Produktaktuelt

En helt naturlig maling

Med Wibo Natura inngår du en pakt med planeten. Malingen er utviklet med naturen i tankene og er en linoljeemulsjon, fri for mikroplast og konserveringsstoffer, og er et naturlig...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.