FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Mal Proff Sverige-TerjeLangmoe-FotoMal Proff.jpg

Foto: Mal Proff

Mal Proff åpner egen butikk i Sverige

Mal Proff åpner sin første egeneide proffbutikk i Uppsala. I løpet av 2023 vil kjeden åpne ytterligere fem proffbutikker i Sverige.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

XL-Bygg og Bolist er to byggevarekjeder innen Mestergruppen som er etablert i Sverige. Nå følger Mal Proff etter til nabolandet.

– Vi ser frem til å etablere oss i Sverige. Mal Proff er Norges ledende leverandør av overflateprodukter til proffmarkedet og vår ambisjon er å ta en betydelig posisjon i det svenske markedet, sier Pål Trudeng, administrerende direktør i Malorama.

Se flere bilder
Mal Proff-butikk i Sverige

Foto: Mal Proff

UPPSALA FØRST UT: 26. april åpnes den første av Mal Proff ABs butikker i Sverige. I løpet av året åpner kjeden ytterligere fem utsalgssteder.  

Starter i Uppsala

I Norge har Mal Proff 82 utsalgsteder, hvorav 21 butikker er egeneide og de øvrige er partnere. Mal Proff omsetter for cirka 1 milliard kroner årlig og har omtrent 100 ansatte i Norge. Den første svenske butikken åpnes 26. april i Uppsala, 7 mil nord for Stockholm.

– Etableringen av Mal Proff-kjeden i Sverige er en videreføring av konseptet som er godt kjent blant malere og gulvleggere i Norge. Produktsortimentet i Sverige vil ha våre kjente varemerker, men vil i tillegg bli styrket ytterligere med blant annet malingsprodukter fra Beckers, sier salgsdirektør Terje Langmoe.

Det svenske proffmarkedet for maling og myke gulvprodukter med tilbehør beregnes til å være dobbelt så stort som det norske. Selskapet Mal Proff AB er opprettet som en egen salgs- og driftsorganisasjon og en svensk VD for tiltrer i løpet av mai.

Se flere bilder
sortiment i Mal Proff Sverige

Foto: Mal Proff

UTVIDET SORTIMENT: Produktsortimentet i Sverige består av kjente varemerker fra Norge, men utvides med malingsprodukter fra Beckers. 

«Gode forutsetninger»

– Vi har en bra businessmodell og med alt det Mal Proff-konseptet tilbyr, så har vi gode forutsetninger for å bli et attraktivt valg for kundene. Vi har bygget opp et helt nytt team i Sverige, og er veldig imponert over alt som har blitt gjort i forbindelse med etableringen og nyåpningen av den første butikken vår i Uppsala, sier Langmoe.

– Det svenske markedet er interessant, og dette er en spennende satsning som vi har stor tro på. Mal Proff er en del av Mestergruppen-konsernet som allerede har god forankring i det svenske markedet. Med etableringen av Mal Proff-kjeden i Sverige forsterker vi vår posisjon her, forteller Trudeng. 

Se flere bilder
Terje Langmoe

Foto: Mal Proff

OPTIMIST: – Vi har en bra businessmodell og med alt det Mal Proff-konseptet tilbyr, så har vi gode forutsetninger for å bli et attraktivt valg for kundene, sier Terje Langmoe. 

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.