Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Mal Proff Sverige-TerjeLangmoe-FotoMal Proff.jpg

Foto: Mal Proff

Mal Proff åpner egen butikk i Sverige

Mal Proff åpner sin første egeneide proffbutikk i Uppsala. I løpet av 2023 vil kjeden åpne ytterligere fem proffbutikker i Sverige.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
IFI annons

XL-Bygg og Bolist er to byggevarekjeder innen Mestergruppen som er etablert i Sverige. Nå følger Mal Proff etter til nabolandet.

– Vi ser frem til å etablere oss i Sverige. Mal Proff er Norges ledende leverandør av overflateprodukter til proffmarkedet og vår ambisjon er å ta en betydelig posisjon i det svenske markedet, sier Pål Trudeng, administrerende direktør i Malorama.

Se flere bilder
Mal Proff-butikk i Sverige

Foto: Mal Proff

UPPSALA FØRST UT: 26. april åpnes den første av Mal Proff ABs butikker i Sverige. I løpet av året åpner kjeden ytterligere fem utsalgssteder.  

Starter i Uppsala

I Norge har Mal Proff 82 utsalgsteder, hvorav 21 butikker er egeneide og de øvrige er partnere. Mal Proff omsetter for cirka 1 milliard kroner årlig og har omtrent 100 ansatte i Norge. Den første svenske butikken åpnes 26. april i Uppsala, 7 mil nord for Stockholm.

– Etableringen av Mal Proff-kjeden i Sverige er en videreføring av konseptet som er godt kjent blant malere og gulvleggere i Norge. Produktsortimentet i Sverige vil ha våre kjente varemerker, men vil i tillegg bli styrket ytterligere med blant annet malingsprodukter fra Beckers, sier salgsdirektør Terje Langmoe.

Det svenske proffmarkedet for maling og myke gulvprodukter med tilbehør beregnes til å være dobbelt så stort som det norske. Selskapet Mal Proff AB er opprettet som en egen salgs- og driftsorganisasjon og en svensk VD for tiltrer i løpet av mai.

Se flere bilder
sortiment i Mal Proff Sverige

Foto: Mal Proff

UTVIDET SORTIMENT: Produktsortimentet i Sverige består av kjente varemerker fra Norge, men utvides med malingsprodukter fra Beckers. 

«Gode forutsetninger»

– Vi har en bra businessmodell og med alt det Mal Proff-konseptet tilbyr, så har vi gode forutsetninger for å bli et attraktivt valg for kundene. Vi har bygget opp et helt nytt team i Sverige, og er veldig imponert over alt som har blitt gjort i forbindelse med etableringen og nyåpningen av den første butikken vår i Uppsala, sier Langmoe.

– Det svenske markedet er interessant, og dette er en spennende satsning som vi har stor tro på. Mal Proff er en del av Mestergruppen-konsernet som allerede har god forankring i det svenske markedet. Med etableringen av Mal Proff-kjeden i Sverige forsterker vi vår posisjon her, forteller Trudeng. 

Se flere bilder
Terje Langmoe

Foto: Mal Proff

OPTIMIST: – Vi har en bra businessmodell og med alt det Mal Proff-konseptet tilbyr, så har vi gode forutsetninger for å bli et attraktivt valg for kundene, sier Terje Langmoe. 

Kombinert masse for fug og lim
Produktaktuelt

Kombinert masse for fug og lim

Combi Tack 547 fra Dana Lim er et kraftig og elastisk produkt som kombinerer fugemasse og lim, og som passer for montering, fuging og tetting både inne og ute. Godkjent for våtrom,...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.