Maison&Objet 2019: Interiørtendenser fra Paris

Sist uke besøkte ifi.no Maison&Objet i Paris. Den store, internasjonale møteplassen for alle som jobber med livsstilsmote, innredning og design.

Av Bjørg Owren/ifi.no  |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Maison&Objet 2019: Interiørtendenser fra Paris

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

I løpet av fem dager besøkes messen av 90 000 mennesker – halvparten franske. I den andre halvparten er hele verden representert. Mange reiser fra Norge. 3000 merkevarer er tilstede og presenterer seg på 115 000 m2.

Mye av alt

Vi lover det er mye å se, langt å gå og mye å sortere, for alt er ikke like relevant for det norske markedet. I hvert fall ikke for privatmarkedet og «folk flest» med vanlig lommebok og vanlige hus.

Men det er gøy å se det mer aparte også. Slik som hvilestoler kledd med kosedyr – så livaktige at du tror reveklyngen eller småbamsene snart reiser seg. Vi ser stolene prøvesittes av damer vi absolutt kan se er i målgruppen.

På en stand timer og kilometer senere, trekkes vi mot en bronsestatue vi absolutt kunne tenkt oss i stuen. For nå er trenden at pyntegjenstandene skal inn igjen.

Dele på Pinterest TRENDY:

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

JUKS: Sjarmøren som troner på toppen av stolen er trendy både i farge og fuskepels. Fristes du? Stolen lages sikkert med ditt favorittkosedyr.


Dele på Pinterest DYREHAGE:

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

HUMOR: AP Collection fra Brussel var der med nye dyre-stoler – sikkert dyre også. Da de etablerte seg i 2015 kom de som et humoristisk pust inn i luksusmarkedet.

Puffer og småbord

Dette er stedet hvor det meste finnes: Kinesiske antikviteter, afrikanske tekstiler, håndlaget porselen. Krystallkroner alá Versailles. Tepper, møbler, belysning. Stoler og bord, for ikke å snakke om småbord og puffer. Vær obs for de siste: Trendekspertene mener at puffer og småbord er det 2019-stuene skal fylles med for å gjøre dem riktig hyggelig og personlig. Alle de store interiørstandene var fulle av slike.

Dele på Pinterest LITEN PLASS:

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

MÅ-HA-MØBLER: Småbord og puff er «må ha»-ting i 2019. Bor du på liten plass kan kanskje denne varianten fra Soft Line være løsningen.

Store tepper

På møbelstandene er gulvet som regel dekket av store tepper, ikke heldekkende, men nesten. Flott parkett er synlig bare som en bord på 20-30 centimeter mellom teppe og vegg. Tepper i alle varianter; flatvevde, tett og myk luv eller langt ragg som på en villsau. Og det er mye runde tepper.

Dele på Pinterest LANGT RAGG:

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

TEPPEGULV: Store, langraggete tepper og synlig trestruktur er naturlig følge til stramme, elegante linjer. Her har vi knipset hos PH Collection.

Cord, velur og fuskepels

Det er ingen tvil om at velur holder stand som møbelstoff. Vi registrerer også tilløp til cordfløyel, slik som i motebransjen. Blant sofaputene troner innslag av fuskepels; kongen av kos og hygge. Vi ser slike puter i alle typer miljø; fra avslappede hverdagssofaer, til retro og de mest sofistikerte i luksussegmentet.

Dele på Pinterest CORDFLØYEL:

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

MOTEMØTE: Interiørmote og klesmote går hånd i hånd, møbelprodusentene trekker også i cordfløyel nå. Den lille sofaen og puffen er tegnet av Philippe Nigro.


Dele på Pinterest PUTER:

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

PIFFEN: I putejungelen er de raggete fuskepelsene konge, og rocker opp både avslappede og stramme sofamiljø.

Art Deco inspirerer

Alle stilretninger er representert, men mange designere har Art Deco-stilen som en tydelig inspirasjonskilde. Det stramme, elegante preget er tydelig på konsollbord, paller, stoler og bord, pyntegjenstander og mønster.

60-talls retro er også aktuelt.

Dele på Pinterest ART DECO:

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

EKSTREMT: Her er stilen tatt helt ut. Kanskje ikke dette vi kommer til å se mye av i norske møbelforretninger, men det finnes større markeder.

Farger og materialer

Det er en overvekt av jordfarger og rosa, og mye ton-i-ton. Men også friske fargekombinasjoner med klarere farger er godt tilstede.

Det er langt mellom de helt lyse ton-i-ton-miljøene, det er også langt mellom de helt minimalistiske. De grove og rustikke naturinnslagene er også mindre synlig, vi har inntrykk at retningen også har dempet seg mot en mer klassisk og varig retning. 

De store tapet- og tekstilleverandørene stiller ikke på messen, men inviterer til åpne showroom i byen. Vi rapporterer derfra om noen dager.

Dele på Pinterest NATUR:

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

RUSTIKT: Kvalitet og godt håndverk ser ut til å vinne over den mest rustikke og grove naturtrenden. Møblene er fra XVL Outdoor Collection.


Dele på Pinterest FRISKT:

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

FRISKT: Det var en klar overvekt av bleke og sortaktige farger, men de friske innslagene poppet opp innimellom. Sommerfriskt!


Dele på Pinterest ROTTING:

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

ROTTING: Et materiale på vei inn igjen også her hjemme er rotting. Disse stolene, som ble lansert på messen, er fra Spanske Exporim og kommer i 12 ulike farger.


Dele på Pinterest HAND MADE:

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

HÅNDLAGET: Kaya er en serie håndlaget porselen med klar formapell til en med sans for Skandinavisk minimalisme.


Dele på Pinterest KINESISK:

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

FRA ØSTEN: Antikviteter fra Kina er aktuelt som dekor også i nordiske interiør.


Dele på Pinterest SKULPTUR:

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

STORFORMAT: Tingene er tilbake på hyller og bord, men nipset bør helst være av litt størrelse. Vi kunne tenkt oss denne… nærmere to meter høy.


Dele på Pinterest MØNSTERGLEDE:

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

MØNSTRE: I mengden av ensfarget finnes også dem som sverger til mønstermiks, som blant andre Nicholas Haslam.


Dele på Pinterest AFRIKANSK:

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

TRENDER: I trendutstillingen, som er et frampek mot 2020, falt vi for dette motivet. Vi så flere tendenser til at afrikansk kultur blir neste inspirasjonskilde for fargesettere og designere.


Dele på Pinterest FESTLIG:

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

DEKOR: For de pynteglade borddekoratører er det mye inspirasjon å finne på messen.


Dele på Pinterest KUNSTIG:

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

HØY PÅ STRÅ: Tørre planter og kunstige blomster er en del av trendbildet. Men de må være så naturtro at de ser ekte ut.

SISTE ARTIKLER
Flere artikler
 
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Fargemagasinet har jevnlig nye artikler og en gang i uken sender vi ut nyhetsbrev med våre siste artikler. Registrer deg her for å abonnere på vårt nyhetsbrev.

Obligatorisk felt