FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
NID nytt fargekart- 12 farger- Foto- Nordsjö Ide&design.jpg

Foto: Nordsjö Ide&Design

Lun stemning i nytt fargekart fra NID og Bohus

Nordsjö Idé & Design og Bohus har samarbeidet om å lage interiørfargekart til folk flest i mange år. Nå kommer det sjette i rekken.

Bjørg Owren/ifi.no

Bjørg Owren/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Dette er skikkelig bra, sier kjedeleder Torgeir Skjerve i Nordsjö Idé & Design. Han sikter både til fargene og responsen de har mottatt så langt. Både fra handelen og sosiale medier har det kommet gode tilbakemeldinger.

– Du vet en ting er å treffe farger som er i tiden, men vi skal også treffe kommersielt. Kartet vårt må treffe bredt. Målgruppen vår er Kari og Ola Dressmann. De er ikke innovatører, men de liker å ha det fint. Og vi byr dem farger og fargekombinasjoner som er tilpasset norske hjem, og det er farger vi er trygge på vil vare en stund, sier han.

Se flere bilder
fargekart 2022

Foto: Ragnar Hartvig. Interiør: Marianne Stensrud, Bohus

TERRAKOTTA er en fargegruppe som varmer godt i de nye fargekartene. NID har satt de duse dempede rødtonene på kartet med Rustikk lysbrun og Rustikk Orange. Veggene på bildet er Rustikk Orange.

Farger for optimisme og lun stemning

Høstens fargekart er digitalt og består av 12 farger. Elleve er NIDs egne farger, valgt ut av Marianne Stensrud fra Bohus og Birgit Torkildsby som har jobbet for NID. Den siste fargen er årets farge 2022 fra Nordsjö.

Kartet viser at de varme fargene fortsetter å vokse i popularitet. Stensrud og Torkildsby sier i innledningen til kartet at farger er det viktigste virkemiddelet vi har for skape stemning, Fordi folk nå ønsker det lunt  og vennlig hjemme befester de varme fargene sin posisjon.

–  Optimisme kan vi ikke være foruten, og de gylne fargetonene kommer for alvor på banen som våre nye, spennende fargevenner, men vi gir ikke slipp på naturens to beste; grønt og blått, sier de.

Ved valg av fargenyanser har de tatt hensyn til at vi har et spesielt kjølig lys og en egen innredningsstil her hjemme.

SJEKK DET NYE FARGEKARTET

12 FARGER: De varme fargetonene befester sin posisjon, og i kombinasjon med de store favorittene blått og grønt byr NIDs fargekart på mange kombinasjonsmuligheter til et personlig og trygt valg.

Se flere bilder
Marianne Stensrud og Birgit Torkildsby

Foto: Ragnar Hartvig

FARGEDUO: Marianne Stensrud fra Bohus og Birgit Torkildsby som har jobbet for NID, står bak de utvalgte fargene. 


Fargekart og møbelkatalog

Samtidig som de nye fargene presenteres i det nye fargekartet, kommer de også i høstens nye katalog fra Bohus.

– Samarbeidet mellom oss og Bohus er en fin pakke. Når de bruker fargene i sine kataloger og utstillinger i butikk, ser folk hvor fin helhet det blir med møbler og farger. Det gir kunden trygghet for at dette er farger som fungerer i praksis, sier kjedesjefen.

NID vil bruke nettet aktivt utover høsten for å inspirere kundene til å ønske seg nye farger hjemme. Butikkene er rustet med både fargechips og oppstrøksprøver for å hjelpe kundene videre i fargevalget.

Se flere bilder
Rom malt med farge Rustikk Mellomgul fra NID fargekart 2022.

Foto: Ragnar Hartvig. Interiør: Marianne Stensrud/Bohus

RUSTIKK MELLOMBRUN: er en av tre gylne fargetoner på det nye kartet. Vi har sett gulaktige farger på dekorelementer en stund, nå er de superaktuelle som veggfarge. Møblene er fra Bohus.    

Gode arbeidsforhold sikrer gode hjem
Bransjenytt

Gode arbeidsforhold sikrer gode hjem

Søndag 28. april markeres den internasjonale arbeidsmiljødagen. – Ved å prioritere mennesket gjennom hele prosessen, fra fabrikk til ferdig hjem, med gode arbeidsforhold og trygge produkter,...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.