Fargemagasinet logo
Se flere bilder
BOSA FT JAYME HAYON 2.jpg

Foto: Maison & Objet

Luksuriøst tema på trendmesse

I mars blir det atter interiørtrendmesse i Paris da Maison&Objet åpner dørene til trendutstillinger og messehaller. Denne gang med luksus i sentrum.

ifi.no

ifi.no
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Kategorier

Messer

Etiketter

trender
Dele

Søkelyset blir rettet mot luksus på Maison&Objets neste messe, som går i Paris 24.-28. mars. Vi blir invitert til å gjenoppdage begrepet i alle sine nyanser. Besøkerne vil fristes av både «Uber Luxury» og «Lux Populis».

Se flere bilder
Bosa ft. Jayme Hayon.

Foto: Maison & Objet

POMP OG PRAKT: Maison&Objet i Paris vil I mars vise frem luksus fra forskjellige vinkler. Under tema «Uber Luxury» og «Lux Populis» løfter messen frem både pop-kultur og ulike kombinasjoner av håndverk og teknologi. Parallelt går nettutstillingen The Invisible Collection presenteres morgendagens ikoniske design. Her vises: Bosa ft. Jayme Hayon.

Populærkultur og håndverk

– Det første er en kombinasjon av utsøkt håndverk og ny teknologi, med et bein i fortiden og det andre i fremtiden. I denne trenden utvikler designerne materialer med hjelp av fysikere. Tekstiler er vevd med silke, kobber og LED-tråder, sofaer blir samkjørte konstruksjoner – og ventelistene for disse stadig mer eksklusive objekter for begjær blir lengre og lengre, sier Joséphine Sconza, messens representant i Norge.

Det siste av de to begrepene strekker seg mot pop-kulturen, henter inspirasjon fra gatekulturen, og blir drevet frem av en generasjon oppvokst med reality-TV, Instagram og Tik-Tok, og med oppmerksomheten festet på inkluderingens verdier. Med denne trenden går luksus ut på gatenivå. «Master Chefs» slik man ser dem på TV blir superstjerner i kjøkkenkulturen, joggesko i begrensete opplag med høy prisklasse flyr fra hyllene, og gateartister som Banksy og JR flytter inn i kresne samleres dagligstuer.

Se flere bilder
OBJET DE CURIOSITE

Foto: Maison & Objet

MESSEFOKUS:  Besøkerne til Maison & Objet vil fristes av både «Uber Luxury» og «Lux Populis».

Utstilling på nett

Maison&Objet inviterer også til «The Invisible Collection», en eksepsjonell online-presentasjon av ny design fra unge talenter innenfor samtidens interiørinnredning. I en vakker setting, skapt av Émilie Bonaventure, presenterer «The Invisible Collection» en visjon for ansvarlig luksus og avansert håndverk, ved å vise møblene og gjenstandene som blir morgendagens ikoniske design.

Signatur-sektoren på messen viser noen av de mest utsøkte eksemplene på disse nye luksusbegrepene. Den presenterer høydepunkter av ikonisk design, utsøkte materialer, både naturlig rå og mer sofistikerte, en-av-sitt-slag og mye omtalte gjenstander, en miks av luksus, dristig stil og eleganse, for møbler og dekorativ design med karakter.

Dette er en smart varmtvannsbereder
Teknisk

Dette er en smart varmtvannsbereder

Mange forbrukere har et forhold til smarte elbilladere, som utnytter tidspunktene på døgnet når strømprisen er lavest. Samme teknologi har beveget seg over på en annen varegruppe, nemlig...

Bergensk nasjonalskatt restaurert
Prosjekter

Bergensk nasjonalskatt restaurert

De monumentale freskomaleriene i Hotel Bergen Børs har gjenoppstått i fordums glans. Kirkemalermester Norbert Seidel har renset, reparert og tolket Axel Revolds bilder fra byens historie...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.