FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder

Foto: Chera Westman/ifi.no

Line og Marius vant NM i Overflateteknikk

Line Røe Holmli er Norges beste lærling i Maling og tapet, og Marius Hellestveit er best i grenen Gulvlegging. Vinnerne ble kåret ved en seremoni på avslutningsdagen av messen Bygg Reis Deg.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I tre hele dager har seks lærlinger arbeidet med avanserte oppgaver under Norsk Mesterskap i Overflateteknikk som gikk av stabelen på messen Bygg Reis Deg i Lillestrøm. Tre lærlinger konkurrerte i grenen Maling og Tapet, og tre i grenen Gulvlegging. Etter en times finpuss av oppgavene på messens siste dag, fikk dommerne sette i gang sin gransking av utførte arbeider. 

– Det har vært veldig tett mellom deltakerne og meget godt utførte oppgaver, sa Stein Hesstvedt hos MLF (Malermestrenes Landsforbund), ved prisseremonien der vinneren i de to grenene, og en sammenlagtvinner skulle kåres. MLF har arrangert mesterskapet i samarbeid med bransjens aktører og leverandører. 

Se flere bilder
DELTAKERE

Foto: Chera Westman/ifi.no

Seks lærlinger har vært gjennom tre tøffe dager med publikumstrykk og oppgaver med høy vanskelighetsgrad. Fra venstre: Simen Eiris, Line Røe Holmli, Martin Ødeby Sivertsen, Marius Hellestveit, Håkon Nielsen og Thea Marie Rubbestad.

Vant knepen seier

Vinner av grenen Maling og Tapet ble 25 år gamle Line Røe Holmli fra Verdal i Trøndelag, som arbeider hos Lorvik og Skjørholm Malerservice.

Vinner i grenen Gulvlegging ble Marius Hellestveit, 21 år fra Bergen. Han er lærling hos Øystein Tvedt As og skal opp til svenneprøve på nyåret.

Se flere bilder
BEST I MALING OG TAPET:

Foto: Chera Westman/ifi.no

Line Røe Holmli fra Verdal i Trøndelag vant NM i Maling og Tapet.

Se flere bilder
BEST I GULVLEGGING:

Foto: Chera Westman/ifi.no

Marius Hellestveit fra Bergen vant grenen Gulvlegging.

Prisdryss over deltakerne

De øvrige deltakerne i grenen Maling og Tapet har vært Thea Marie Rubbestad fra Stavanger og HM HM Malerservice og Martin Ødeby Sivertsen fra Sarpsborg og Malermester Pål-André Eriksen AS. I grenen Gulvlegging konkurrerte også Simen Eiris fra Skien og Gulv- og Malerkompaniet, og Håkon Nielsen fra Ålesund og bedriften Nime AS.

Alle seks deltakerne fikk en bag fylt med verktøy og et gavekort fra en sportsforretning. De to grenvinnerne fikk dessuten betalt mesterutdanning som førstepremie. I tillegg til grenvinnere, skulle en «Supervinner» kåres. Denne ble prisen dog delt mellom Line Røe Homli og Marius Hellestveit, siden dommerne ikke kunne skille dem fra hverandre resultatmessig.

Miljømal med ny butikk
Bransjenytt

Miljømal med ny butikk

25. april markerte Miljømal åpning av ny og større butikk på Etterstad i Oslo. Det var gode tilbud og anledning til å møte både lokale og nasjonale eksperter innen maling og bygningsvern. ...

Økt optimisme i overflatebransjen
Tall og prognoser

Økt optimisme i overflatebransjen

Fargemagasinet har nylig gjennomført flere undersøkelser for å kartlegge forventningene i overflatebransjen. Resultatene viser en interessant utvikling, spesielt ute i butikkene, (byggevarehus/fargehandel)...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.