Levende vegger med farget sparkel

Detale CPH er Nordens første produsent av farget sparkel og sparkelmaling, og er nå å få hos Flügger farve.

Av Mari Andersen Rosenberg/ifi.no  |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Levende vegger med farget sparkel

Foto: Detale CPH/Flügger

Nå finnes de lekre og unike produktene fra Detale CPH hos Flügger farve.

– Med sparkelserien KC14 skaper man enkelt eksklusive vegger i hjemmet, med en helt unik og levende finish, som gir en delikat og sanselig overflate. Den gir en rå «look», som fører tankene til stein og harde, naturlige materialer. Samtidig får kunden en fløyelsmyk overflate, forteller Susanne Dahl hos Flügger.

Dele på Pinterest RÅTT:

Foto: Detale CPH/Flügger

COLD STEEL: Med KC14 kan man skape levende, «rå» vegger. Her er veggene malt med fargen Cold Steel.

Mange farger

Sparkelen finnes i hele 37 ulike lekre og elegante farger, som er utviklet i samarbeid med trendforskere og designeksperter. Paletten spenner fra de helt lyse, mer nøytrale nyansene, som skaper et mer diskret nordisk utseende, til de helt dype og kraftige nyansene, som gir rommet karakter og eleganse.

Det er de mørkeste fargene som gir mest effekt.

– Jo mørkere farge, jo mer levende uttrykk. Til de som drømmer om en veldig livlig vegg med mye spill, anbefaler vi derfor en mørkere farge. Det betyr ikke at de lyse nyansene ikke er vakre, men at de er mer dempet, forklarer hun.

Dele på Pinterest TRENDFARGER:

Foto: Detale CPH/Flügger

Fargepaletten er utviklet i samarbeid med trendforskere og designeksperter.


Dele på Pinterest MØRKE FARGER:

Foto: Detale CPH/Flügger

SPENNENDE: Spillet i overflaten kommer bedre fram jo mørkere fargen er.

Fin og grov

Sparkelserien finnes i to versjoner: KC14 Classic og KC14 Raw. Begge fås i alle de 37 fargene.

– KC14 Classic er en finkornet sparkel som gir en mykere struktur og finish. KC14 Raw er en grovere sparkel, som gir en mer strukturert, rustikk overflate. Fellesnevneren for dem begge er at resultatet blir vegger med en levende effekt, som ikke kan oppnås med vanlig maling, sier Dahl.

Dele på Pinterest GULT:

Foto:

MOSS: Den unike sparkelen gir et livlig spill til veggen. Her er det brukt fargen Moss.

Gjør det selv

– Man trenger ikke være profesjonell maler for å kunne påføre produktene fra Detale CPH. Ved kjøp av produktene følger det med en detaljert brukermanual som guider kunden gjennom prosessen. Her står det om alt fra forarbeid og tildekning, til hvilket verktøy du trenger og påføringsteknikker.

Før produktene påføres, skal veggen skal være jevn, tørr, bæredyktig og ensartet sugende. Sparkelen kan påføres direkte på gips, filt og malte overflater så lenge veggen er ensartet sugende. Produktene kan brukes i våtrom, så lenge veggene ikke er i direkte kontakt med vann.

KC14 Classic og KC14 Raw bestilles i sett som består av 10 liter ferdigblandet sparkel og 1 liter topcoat. KC14 Classic dekker 5-7 ferdige kvadratmeter, mens KC14 Raw dekker ca. 5 ferdige kvadratmeter. Med den spesielle overflatebehandlingen kan veggene rengjøres og vedlikeholdes tilsvarende en maling i glans 10.

Detale CPH kan bestilles hjem i utvalgte Flügger farve-butikker. Se oversikten på Flügger sine nettsider.

– Våre ansatte hjelper kundene med alt fra spørsmål angående Detale CPH-produktene til tips til å lage gode fargekombinasjoner med KC14 serien, tipser, Dahl.

Dele på Pinterest ALLE ROM:

Foto:

KC14 fra Detale CPH kan brukes i alle rom, også våtrom, så lenge veggene ikke er i direkte kontakt med vann. Fargen på dette badet er Dark Emerald.

Dette ble brukt

SISTE ARTIKLER
Flere artikler
 
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Fargemagasinet har jevnlig nye artikler og en gang i uken sender vi ut nyhetsbrev med våre siste artikler. Registrer deg her for å abonnere på vårt nyhetsbrev.

Obligatorisk felt