FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Kreativitet med linoleum-MARMORETTE-Lobster Red-FotoGerflor.jpg

Foto: Gerflor

Kreativitet med linoleum hentet fra naturen

Det estetiske uttrykket er inspirert av naturens farger og mønstre, og overflaten har fått forbedret beskyttelse. Gerflors nye DLW-linoleum lages av 98 prosent naturlige råvarer og kommer i 159 ulike fargevarianter med ni forskjellige design. Hele kolleksjonen er fullastet med kvalitets- og miljøsertifikater.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Kategorier

Bransjenytt
Dele
Annonse
Fargemagasinet.no annons

Granitt eller kalkstein som er erodert av vinden, hvite sandstrender formet av bølgende asurblått hav, marmorstein med fargespill, treverk i brunt og grønt med brokete struktur. «Creative by Nature» er navnet på den nye linoleumkolleksjonen fra Gerflor DLW, der alle design er inspirert av naturens egne farer og former.

Belegget består til 98 prosent av biologiske bestanddeler, hvorav 76 prosent er raskt fornybare, og overflaten har fått en ny Neocare-behandling uten løsemidler, som gir enkelt renhold og stor motstand mot flekker og riper. 

Se flere bilder
kombinere design

Foto: Gerflor

LINO ART FLOW OG UNI-WALTON: Fargene og fargenyansene kommer igjen i flere av underkategoriene. Det gjør at ulike design fint kan kombineres med hverandre til en større helhet. Her er brukes matchende farger i Lino Art Flow og Uni Walton. 

Se flere bilder
mange farger

Foto: Gerflor

MANGE FARGER: Hele den nye linoleumkolleksjonen består av ni designgrupper med til sammen 159 forskjellige farge- og mønstervarianter. Bare fantasien setter grenser for kombinasjonsmulighetene dette gir. 


Karbonnøytralt

– Kolleksjonen bryter ned alle barrierer for kreativitet i interiøret. Den består av ni ulike design med til sammen 159 fargevarianter som kan kombineres i de uendelige for å skape harmoni eller levende kontraster, sier Ildiko Vanem, markedsansvarlig hos Gerflor.  

Gulvbelegget blir produsert i Tyskland, og er CO2-nøtralt Cradle-to-Gate. Neocare-behandlingen er spesialutviklet for linoleumgulv og tåler både vanlige kjemikalier og sterke desinfeksjonsmidler. Den akrylbaserte overflaten får en silkematt og elegant glans. Overflaten blir mindre grov og mer flekk- og smussavstøtende, samtidig som den har god motstand mot riper uten behov for voks- eller polishbehandling under gulvets levetid.

– «Creative by nature»-kolleksjonen har ekstra lave VOC-utslipp, mindre enn 10 µg/m3 etter 28 dager, noe som gir god inneluftkvalitet. Dette tallet er helt unikt på markedet, og det er grunnen til at kolleksjonen har fått miljømerkingen Blue Angel, M1 Emissions Classification, Floorscore og er Svanemerket, i tillegg til en rekke nasjonale miljømerker og kvalitetsstempler, sier Vanem.

Se flere bilder
terrazzo og betong

Foto: Gerflor

LINO ART-serien består mønstre i tre hovedtyper; abstrakte striper, spettet terrazzo og mineralsk betong.

Se flere bilder
miljøsertifikat kvalitetsstempel

Foto: Gerflor

SERTIFIKATER: Linoleumkolleksjonen er godkjent i henhold til en rekke nasjonale og globale miljø- og kvalitetsmerker. 


Hentet inn naturen

I forkant av utviklingen reiste Gerflors designsjef Gino Venturelli, rundt i Europa og fotograferte naturlige landskap, effekter og farger.

– Han tok bilder av sandstrender på Marbella, fjellene i Sveits og mye mer og har brukt dette til å bli inspirert av, sier hun.

Resultatet ble en stor bredde i estetisk uttrykk innenfor den samme kolleksjonen. Her lever både klassiske marmorerte mønstre, mer dempet marmorering og tilnærmet ensfargede design i farger inspirert av arkitekten Le Corbusier, side om side med moderne mønstre med stripete utseende, terrazzo-look og betongeffekt.

–  Fargene og fargenyansene går igjen i hver underkolleksjon, og kan mikses og matches fritt, sier Ildiko Vanem.

Se flere bilder
havet fra luften

Foto: Gerflor

ARABESQUE: Designene i Arabesque-serien er inspirert av det skummende havet, sett fra et fugleperspektiv. 

Se flere bilder
marmorert linoleum

Foto: Gerflor

MARMORETTE: Det klassiske og tidløse marmorerte utseendet finns i en full fargepalett. Her i fargen «Lobster Red».


Gode arbeidsforhold sikrer gode hjem
Bransjenytt

Gode arbeidsforhold sikrer gode hjem

Søndag 28. april markeres den internasjonale arbeidsmiljødagen. – Ved å prioritere mennesket gjennom hele prosessen, fra fabrikk til ferdig hjem, med gode arbeidsforhold og trygge produkter,...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.