FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Pøøbel Interiør-2024-FotoCheraWestmanIFIno-13.jpg

Foto: Chera Westman/ifi.no

Kreativ pøbel med «rocka stil»

Interiørdesigner og fargerådgiver Martine Winge mener at alle hjem fortjener å være et sted man gleder seg til å komme hjem til. Vi fikk muligheten til å besøke hennes hjem midt i Oslo, og fikk med det et innblikk i hennes lidenskap – å male om.

Charlotte Holberg Sveinsen/ifi.no

Charlotte Holberg Sveinsen/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Interiørdesigner og fargerådgiver Martine Winge i Pøøbel Interiør legger vekt på varige fargevalg og gjenbruk i sitt arbeid med kunder. Hun har en stor lidenskap for maling, farger og interiør, og en etter eget utsagn en «litt rocka stil». Dette gjenspeiles både i kundeprosjekter og det egne hjemmet på Grünerløkka i Oslo. Der maler hun om langt oftere enn de aller fleste. Rommene i den romslige leiligheten har gjennomgått en rekke fargeforandringer.

Da vi er på hjemmebesøk er taket i stuen mørkt blått, nesten sort, mens soveromstaket er malt i fargen Kummin, fra Alcros fargekart. Veggene på kjøkkenet har en lys farge: Smooth White, unntatt veggen ved den plassbygde benken som er sort.  

– I dag er jeg fornøyd, men hvem vet om to måneder… kanskje vil jeg da ha et rødt tak? Da bare gjør jeg det, det tar bare noen få timer å male om. Det var grønt i taket der tidligere, og kjøkkenet var tidligere malt beige, sier hun. 

Se flere bilder
gusjegult tak hvit lampe vindu

Foto: Chera Westman/ifi.no

AVKOBLING: Martine har malt taket på soverommet fargen Kummin og hengt opp en rislampe som gir et mykt lys. – For stylede og oppussede hjem er stressende, det blir for perfekt, sier hun.  

Gulv med spor av liv

Martine Winge deler ivrig sin filosofi om gjenbruk og bærekraft, og hvordan et drømmehjem kan skapes uten å bruke alle sparepengene. Hun har mye på hjertet, er handy og elsker farger. Og hun elsker å male. Så mye at rommene stadig vekk endrer farger. Mannen hennes reagerer ikke lenger på at det har blitt malt. Hun velger heller å pusse opp og fornye eksisterende møbler og innredning, enn å kjøpe nytt, og understreker viktigheten av å gi rommene sjel og karakter gjennom brukte gjenstander og møbler. 

Hun bruker alltid den selvrensende malingen Ad.seren fra Alcro.

Den flotte leiligheten med over tre meters takhøyde ligger i en bygård fra 1875 ved Birkelunden på Grünerløkka. De tok over i august 2021, og Martine forteller at alt har blitt pusset opp og totalrenovert siden da. Veggflisene på badet er slipt, sparklet over og malt og hun har selv lagt nye fliser på gulvet. På gangen støpte nytt betonggulv og kledde av veggen inn til teglsteinene. Datterens rom hørte opprinnelig til trappegangen, og helt nylig fikk de lov å innlemme det i boligen. Begge barnerommene og et kontor har fått ny mønsterparkett. Andre steder har hun beholdt det gamle plankegulvet med sine hakk, sprekker og malingflekker. 

– Det er noe fint med å tenke på alle føttene som har tråkket her, sier hun. 

Se flere bilder
kjøkken blury dame hvite vegger

Foto: Chera Westman/ifi.no

SORT OG HVITT: Veggene på kjøkkenet er malt i fargen Smooth White, med unntak for murveggen i S 9000-N. 

Gjenbrukt med sjel

Filosofien er klar: 

– Ting som er brukt før har mer sjel. Vi tror på at kjøp og kast ikke alltid er løsningen, og ser heller på muligheter for gjenbruk enn nye innkjøp. Ved å gjøre mye av jobben selv, trenger det ikke å koste så mye.

Hjemme i leiligheten har Martine innredet med mange funn fra finn.no, ofte får de et nytt strøk maling. Og hver gang et rom males om, får potteskjulerne et strøk i samme farge. 

– Gjenbrukte møbler ofte er med på å gi rommet sjel og noe unikt. Brukt er ofte like bra som nytt og jeg ser alltid på muligheten for hva som kan gjenbrukes. Ikke bare her hos oss, men også i prosjektene mine. Jeg skjønner ikke hvorfor man skal bruke så mye penger på nytt når brukt er nesten like bra.

Hjemme er kjøkkenet nytt, men i kundeprosjekter vurderer hun heller å flytte rundt på skrogene, bruke dem på nye måter og kanskje komplettere med et eller annet skap.  

– Alle fortjener å ha et hjem de er stolte av, selv uten de største budsjettene.

Se flere bilder
fargerikt bilde grønn seng rom

Foto: Chera Westman/ifi.no

JENTEROMMET har en innrammet tapet med jungelmotiv mot en vaniljefarget vegg. Den plassbygde kombinerte sengen og sittebenken er malt i fargen Blad 834 fra Beckers.   

Hjem for velvære

Ved å tenke mer gjenbruk, kvalitet og varighet, og ulike alternativer rundt hva som er mulig ut fra budsjettet, så vil det i følge Martine være mulig for flere å få et hjem å være stolt av, samtidig som det er mer funksjonelt.

–  Mitt motto er Interiør for alle og at alle fortjener å ha et hjem de gleder seg til å komme hjem til. Trivsel og en trygg base der man kan senke skuldrene og slappe av, er utrolig viktig både for psykisk og fysisk velvære. At det ikke trenger å koste så alt for mye gjør at flere har muligheten til å benytte seg av interiørhjelp. Det er bra for miljøet, for helsen, og for lommeboka helt enkelt. 

Se flere bilder
kjøkken bord stoler hvit vegg

Foto: Chera Westman/ifi.no

PUSSET OPP: Kjøkkenet i leiligheten er pusset opp med nye skrog og fronter. Ofte er det ikke nødvendig å kjøpe helt nytt – det får fint å stokke om på skrogene og kanskje komplettere med et eller annet skap, sier Winge. 

De magiske fargene

Martines tilnærming til fargesetting og interiørdesign er ikke drevet av trender, men heller av å finne løsninger som passer kundens behov, personlighet og eksisterende inventar. Hun understreker viktigheten av å velge en palett som man vil bli glad i over tid, fremfor å følge kortsiktige trender som kan føre til hyppige forandringer. Selv om hun ikke alltid følger sitt eget råd hjemme hos seg selv.

– Maling og ulike fargepaletter kan gjøre mye med et rom. Noen ganger er det ikke mer som skal til for å gi hjemmet en «make-over». Når jeg fargesetter hos andre, tenker jeg ikke så mye på hva som trender, men mer på hva som passer boligen og kunden, og på hva de allerede har av møbler og gjenstander de er glade i.


Se flere bilder
stue benk sennepsfarget

Foto: Chera Westman/ifi.no

BRUKTFUNN: Delene til sennepsfargede Montana-benken i stuen er kjøp over flere år på finn.no. Bruktfunn, gjenbruk og å benytte innredningen på nye måter, er med på å gjøre oppussingsbudsjettene mer overkommelige.

Hva er selvrensende maling?

 Ad.seren er en helmatt veggmaling av høy kvalitet. Malingen er en kombinert grunning og toppstrøk med god dekkevne. Miljømerket med Svanen, M1-sertifisert og anbefalt av Astma- og allergiforbundet. Ad.seren reduserer aktivt nivåene av formaldehyd i inneluften fordi bindemidlet i malingen binder formaldehyd i luften kjemisk og fordeler det jevnt i det tørre malingslaget i veggen. 

Mer informasjon
Les mer
Martines interiørtips:
 • bruk gjenbruk der det er mulig
 • gjør så mye som mulig selv
 • velg farger man vil leve lenge med
Se flere bilder
grønt skap dinosaur leke

Foto: Chera Westman/ifi.no

PØØBEL INTERIØR utgjøres av Martine Winge. – Vi tror på at kjøp og kast ikke alltid er løsningen, og ser ofte på muligheter for gjenbruk på lik linje som nye innkjøp. Slik ønsker vi å møte dine ambisjoner, og samtidig bidra til et lavere miljøavtrykk, sier hun.        

Disse fargene er brukt:

Malingen Martine Winge bruker er Ad Seeren fra Alcro

 – Jeg bruker alltid den luftrensende malingen ad.seren fra Alcro, de har en fantastisk maling som er helt annerledes å male med. Det er nesten som å male med smør, sier hun entusiastisk.        

Kjøkken:

 • Tak/vegg/lister/stukkatur/rosett : 11 Duva – Alcro 
 • Vegg bak plassbygget sofa: S 9000-N

Stue:

 • Tak: 873 Ull – Alcro
 • Vegger/karmer/lister/skapskrog: 31 Elefant – Alcro
 • Peis: S 9000-N

Gang: 

 • Teglvegg: S 9000-N
 • Øvrige vegger: 11 Duva – Alcro

Bad:

 • Servantskap: S 3560-Y70R 
 • Vegger: S 0500-N

Soverom:

 • Tak: Kummin 644 – Beckers  (S 4040-Y10R)

Gutterom:

 • Grønt skap og nisje: 869 Tallbarr – Alcro
 • Vegger: 30 Månsten – Alcro

Jenterom:

 • Vegg: 831 Vaniljglass – Alcro
 • Seng og oppbevaring/benk: Blad 834 – Beckers 
 • Skap: 14 Olives in Oman – Alcro
Gode arbeidsforhold sikrer gode hjem
Bransjenytt

Gode arbeidsforhold sikrer gode hjem

Søndag 28. april markeres den internasjonale arbeidsmiljødagen. – Ved å prioritere mennesket gjennom hele prosessen, fra fabrikk til ferdig hjem, med gode arbeidsforhold og trygge produkter,...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.