Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
1-FINN-FENGSLENDE FARGEBRUK-FotoHanneJørgensePolyflor.jpg

Foto: Hanne Jørgensen/Polyflor

Kantine med fargebonanza

Da Finn.no skulle få ny kantine, kontaktet de interiørarkitektene Kravik-Jørundland. Resultatet ble et rom som gjør regnbuen grå.

Erlend Lunde/ifi.no

Erlend Lunde/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Et steinkast unna Stortinget ligger kontorene til Finn.no. I 2019 fikk arkitektselskapet Kravik-Jørundland, som drives av Astrid Kravik og Trygve Jørundland, i oppdrag å tegne en ny kantine og møtesenter for Finn.no. Med inspirasjon fra Finn.no sin grafiske identitet har de skapt et fargerikt og artig design, hvor spesielt gulvet står fram med sine rosa sirkler.

Se flere bilder
kantine hos Finn.no

Foto: Hanne Jørgensen/Polyflor

IDENTITETSBYGGING: Med inspirasjon fra Finn.no sin grafiske identitet har de skapt et fargerikt og artig design, hvor spesielt gulvet står fram med sine rosa sirkler. På gulvet er det brukt et homogent vinylbelegg med god slitestyrke og et bredt fargespekter å velge fra.

Interiør og kultur

Det første interiørarkitektene gjorde da de fikk oppdraget var å skape en idé om hva slags mennesker som de skulle designe for. Samt hva slags utgangspunkt bygget hadde.

– Det er viktig for oss å forstå behovene til de som skal bruke rommene vi designer. Da må vi bli kjent med kunden. Jeg var så heldig å få administrasjonssjef i Finn.no, Yvonne Seville, som kontaktperson. Hun er Finn.no sin kultur personifisert, livsglad, leken og inspirerende. I en oppstartsfase tar vi utgangspunkt i arkitekturen, lokasjonen og kundens identitet via grafikk og hvem kunden er, sier Trygve Jørundland. 

Resultatet ble et rom spekket av farger. Fargevalget er gjort med Finn.no sin grafiske identitet som utgangspunkt. Derfor tar blåfargene stor plass i rommet, med flere nyanser av blått, spesielt når det kommer til møblene. Blåfargene står i kontrast til en uvanlig hyppig bruk av rosa. Blant annet er veggene delvis rosa. I tillegg preges gulvet av store rosa sirkler. Det er også brukt mange andre farger, som rødt, grønt og gult som også er en del av Finn.no sin grafiske profil.

Se flere bilder
kantine hos finn.no

Foto: Hanne Jørgensen/Polyflor

FORMIDLING: – Vi er veldig opptatt av funksjonalitet. Men for oss er design et premiss for en god funksjonalitet. Vi har et stort fokus på å skape opplevelser gjennom design. Vi ønsker at rommene vi utformer skal gi deg en følelse, og at vi klarer å formidle kundens historie og identitet i omgivelsene via formspråk og fargebruk, sier interiørarkitekt Trygve Jørundland.

Historiefortelling

Selve bygget er gammelt og har tidligere vært et fengsel, noe som gir det en egen mystikk. Byggets fotavtrykk er langstrakt, og fasaden på langsiden deles opp med lysgårder. Dette gir kantinen et unikt særpreg og skaper naturlige soner. Kravik-Jørundland har aktivt brukt buer og sirkler som samstemmer med Finn.no sin grafiske identitet. 

Dessuten har veggene svarte, grå og rosa felter. Dette gir en befriende variasjon i designet. La det ikke være tvil, denne kantinen skiller seg ut. Jørundland ønsker at rommet skal gjøre mer enn å fylle konkrete funksjonelle formål. Når han designer interiøret i et rom, ønsker han å fortelle en historie, fremkalle følelser og skape en opplevelse.

– Vi er veldig opptatt av funksjonalitet. Men for oss er design et premiss for en god funksjonalitet. Vi har et stort fokus på å skape opplevelser gjennom design. Vi ønsker at rommene vi utformer skal gi deg en følelse, og at vi klarer å formidle kundens historie og identitet i omgivelsene via formspråk og fargebruk, sier han.

Se flere bilder
Palettone PUR

Foto: Hanne Jørgensen/Polyflor

UNIKT GULV: For å oppnå visjonene sine måtte Kravik-Jørundland gi Finn.no et gulv som både hadde gode egenskaper i henhold til kravspesifikasjon og som kunne fås i de riktige fargene. De endte opp med å velge Palettone PUR fra Polyflor. – Det unike med dette gulvet er at man har det store fargespekteret. Dette gjør det enkelt å tilpasse opp mot paletten til konseptet, sier Jørundland.

Drift vs. estetikk

I en stor kantine stilles høye krav til materialenes evne til å motstå slitasje. Det er lett å tenke at god tåleevne er motstridende med et kreativt og fargerikt design. Dette var noe Jørundland kjente på under prosessen med å designe kantinen.

– Utgangspunktet i kravspesifikasjonen var satt, og vi hadde retningslinjene klare. For eksempel måtte gulvet ha en god holdbarhet og være lett å vaske. Men du kan ikke bare tenke på driftsvennlighet når du skaper en kantine. Kantinen må også være innbydende for gode samtaler og bør oppfattes som et lystig sted å oppholde seg. Drift og estetikk ikke alltid er samme språk. Det ble derfor noen kamper rundt beskrivelsene. Det var en del meninger rundt bruken av farge og form, men i ettertid tror jeg alle som var involvert i prosjektet er stolte av resultatet, sier Jørundland.

For å oppnå visjonene sine måtte Kravik-Jørundland gi Finn.no et gulv som både hadde gode egenskaper i henhold til kravspesifikasjon og som kunne fås i de riktige fargene. De endte opp med å velge Palettone PUR fra Polyflor.

– Det unike med dette gulvet er at man har det store fargespekteret. Dette gjør det enkelt å tilpasse opp mot paletten til konseptet, sier Jørundland.

Se flere bilder
gulv i kantine

Foto: Hanne Jørgensen/Polyflor

MATERIALVALG: I en stor kantine stilles høye krav til materialenes evne til å motstå slitasje. Det er lett å tenke at god tåleevne er motstridende med et kreativt og fargerikt design. Dette var noe Jørundland kjente på under prosessen med å designe kantinen.

Mer informasjon
Les mer
Kantine Finn.no

Gulvareal: 1 080 m2

Byggherre/oppdragsgiver: Finn.no

Arkitekt/interiørarkitekt: Astrid Kravik og Trygve Jørundland

Gulvleverandør: Polyflor

Ferdigstilt: 2020

Se flere bilder
kantine hos finn.no med Palettone-gulv

Foto: Hanne Jørgensen/Polyflor

FENGSLENDE FARGEBRUK: Lokalene der Finn.no holder til har tidligere fungert som fengsel. Da kantina skulle pusses opp, beholdt interiørarkitektene mye av de arkitektoniske elementene, og krydret rommet med farger.

Palettone PUR:
  • Homogent gulvbelegg 
  • Finnes i over 50 ulike farger
  • Ftalatfritt
  • 100 % resirkulerbart
  • 2 mm tykt
To vinnende design i ett
Produktaktuelt

To vinnende design i ett

Sjoa er en ny ullserie som forener to av våre mest populære teppeserier de siste ti årene. Teppene er håndvevd i myk og varm ull, og kommer i tre tidsriktige meleringer; marmor,...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.