Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
innbygginssisterne-Duofix frontal-FotoGeberit.jpg

Foto: Geberit

Innbyggingssisterne med EPD-sertifisering

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Dele
Annonse
Fargemagasinet.no annons

I stadig økende grad kreves dokumentasjon av klimabelastning ved oppføring av nye bygninger. Derfor øker Geberit miljødeklarerte produkter, produkter med EPD. Det siste i rekken som får en EPD er den populære innbyggingssisternen Duofix Sigma. Dette betyr at en stor andel av Geberits salg i Norge nå har miljødokumentasjon som kan lastes ned fra nettsidene.

– Vi opplever en økende etterspørsel etter produkter med EPD fra både byggherrer, rådgivende ingeniører og arkitekter. Grossister står også overfor krav om dokumentasjon av produktenes miljøpåvirkning, og de ønsker gjerne et sortiment med tilhørende EPD-er, sier Odd Skriden, produktsjef i Geberit Norge.

En EPD utvikles i henhold til anerkjente europeiske og internasjonale standarder og gir informasjon om miljøfotavtrykket til produktets livssyklus. Produkter med EPD gjør det mulig for byggherrer eller rådgivere å sette tall på det enkelte produktets klimapåvirkning og dermed gjøre det lettere å velge det minst belastende.

– Som markedsledende leverandør har vi et ansvar for å aktivt bidra til en mer bærekraftig sanitærindustri. Derfor er vi glade for å kunne tilby våre kunder EPD-er for en stor del av vårt sortiment, og nå også for våre bestselgende produkter. Det gjør det rett og slett lettere for industrien å velge mer klimavennlige produkter, sier Skriden.

Geberit Duoxfix Sigma er den første innbyggingssisternen fra Geberit som får en EPD. EPD-en er i henhold til den nye +A2-standarden. Geberit har allerede EPD på en stor del av sine sanitærprodukter, og er i ferd med å få EPD på enda flere av produktene. I tillegg til miljødeklarasjoner er Geberit anerkjent over hele Europa for høy funksjonalitet og pålitelighet. Det sistnevnte er særlig gjeldende for innbyggingssisterner, som Geberit har vært markedsledende på siden 1964.

– Til nå har vi tilbudt 25 års garanti på tilgjengelighet av reservedeler til sisternene i vårt sortiment. Nå utvider vi nå tilgjengeligheten av reservedeler til 50 år for alle utskiftbare, mekaniske deler av innbyggingssisternen og betjeningsplaten. Det gir en viktig og enda større sikkerhet i prosjekter samtidig som det bidrar til en lengre produktlevetid, sier Skriden.

Tørt tre råtner ikke
Teknisk

Tørt tre råtner ikke

Det er ikke malingens feil om kledningen råtner. Uansett type overflatebehandling gjelder at treverket skal være tørt. Er ytterveggen dessuten riktig konstruert, vil eventuell tilført...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.