FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
06 Toffee on kitchen cabinets Aurora on built-in shelf Pure & Original x Koi.jpg

Foto: Margaret De Lange/Pure & Original

Inn med naturens fargeprakt

Summen av de nyankomne fargekartene bekrefter det vi har visst en stund: det er farger og enda mer farger som gjelder, det meste er lov, og naturen er den store inspirasjonskilden. Resultatet er sterke kontraster og et mer lekent hjem.

Charlotte Holberg Sveinsen/ifi.no

Charlotte Holberg Sveinsen/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Dele
Annonse
Fargemagasinet.no annons

Vi kan glemme de gamle reglene om hva som passer sammen og at alt skal gå ton i ton. Nå er det kontraster, aksentfarger som smeller og flerfarget som gjelder, men med lun og trygg stemning. Fargene skal gjøre noe med oss, skape stemning, gi lunhet og trygghet. Det skal føles godt å være hjemme.

Se flere bilder
Fargetrapp, Fargerike

Foto: Per Erik Jæger/Fargerike

BLOMSTERENG: Fargerike viser oss en skikkelig gladtrapp som fort kan gi assosiasjoner til en blomsterbukett eller blomstereng. Det kan jo komme godt med når vinteren er her.

Fargekartene for 2023

De nye fargekartene er sluppet, og der får vi bekreftet tendensen: mer farger, uvante kombinasjoner og stemningen fra naturen skal med inn i hjemmet for å gi oss større velvære. 

Selv om årets farge fra de ulike aktørene er forskjellige, har de naturen til felles. Og de sterke, overraskende kontrastene, som vi også finner i naturen, er på plass hos dem alle. 

Vi kan se for oss vakre enger med gress, markblomster, sommerfugler og bier, himmel, åker, hav og sjø. Og gjerne samtidig. 

Hvor verden er og er på vei har mye å si for fargevalgene som gjøres. De siste årenes hendelser med pandemi og krig, og med klima som står øverst på dagsordenen, er det naturlig å ty til naturen. Den virker beroligende på oss. Årets farger knytter oss tettere til naturen og gir en stemning av velvære, trygghet og ro. 


Se flere bilder
Coy Blush, rosa rom, blå detaljer

Foto: Margaret De Lange/Pure & Original

KONTRASTFARGER: De nye fargene fra samarbeidet mellom Koi Fargestudio og Pure & Original viser sterke og kraftige kontrastfarger i kombinasjon med mer dempede naturtoner.


Se flere bilder
Coy Blush, rosa, spisestue

Foto: Margaret De Lange/Pure & Original

PERSONLIG: Kolleksjonene til Pure & Original som er tatt frem av KOI fargestudio inneholder alle tonene du trenger for et personlig interiør, uansett hvilken type hjem eller interiørstil du bor i. La kreativiteten løpe fritt og lag ditt eget drømmeinteriør.


Se flere bilder
Grønt rom, seng, soverom

Foto: Nordsjö/COTY23

NATURMAGI: Nordsjös brukervennlige Wild Wonder gjør at naturens magi blir en del av ethvert rom. Og de ulike fargene er enkle å kombinere med hverandre.


Se flere bilder
fargesterkt, kontrastfarger

Foto: Flügger farve

PÅVIRKNING: Flüggers nye fargekart vil ha fokus på hvordan fargene påvirker oss. Det er sterke bånd mellom farger, sinnstemning og følelser. 


Se flere bilder
rosa, kommode

Foto: Beckers

LEKENT: Beckers farger inspirerer til å male detaljer og møbler i sterke, lekne farger. 

Mer informasjon
Les mer
Årets farge fra Nordsjö
Se flere bilder
solgult, spiserom, varmt, lød

Foto: Nordsjö/COTY23

LØD: Naturfargen Wild Wonder er enkel å kombinere med andre farger. 

Fargen for 2023 fra Nordsjö heter Wild Wonder, som er en positiv, lødende farge også inspirert av naturen. Den lar seg enkelt kombinere med andre farger, og med de fire komplementærfargene Nordsjö også har lansert, er det enkelt å ta naturens magi inn i hjemmet.

Nye farger fra Pure & Original/Koi Fargestudio
Se flere bilder
blått tak, himmel

Foto: Margaret De Lange/Pure & Original

HIMMELTAK: Et rom med tak malt i en annen farge enn hvitt, gir et helt spesielt uttrykk. Utendørs blir blikket fort trukket mot himmelen. Her har Pure & Original/KOI Fargestudio tatt et dristig valg og fått himmelfølelsen med inn i boligen med fargen Indie blue. 

I samarbeid med KOI Fargestudio har Pure & Original kommet med en ny samling spennende grunnfarger og særegne statement-farger som overrasker, men allikevel passer perfekt sammen. 

Det unike med denne samlingen er at de kan brukes i alle retninger. Bruk en av nyansene som en aksentfarge for å komplementere det nåværende interiøret, eller gi hele hjemmet en makeover med det.    

Nye farger fra Flügger
Se flere bilder
gult, gulfarge, solgul

Foto: Flügger farve

FØLELSER: Fargene påvirker både humør og følelser. 

De nye fargene fra Flügger vil vise sammenhengen mellom farger og følelser. Farger styrker våre bånd med andre mennesker. Den spesielle, beroligende følelsen vi opplever når vi er omringet av naturens grønne nyanser. Den energirike effekten vi får av skarpere fargetoner. Den tankevekkende følelsen vi får av en varm lillanyanse.

Flügger har tatt i betraktning hvordan fargene påvirker et hjem og våre sinn. 

Årets farger fra Beckers
Se flere bilder
blå kommode, detalj, kontrastfarge

Foto: Beckers

DETALJER: Farg gjerne enkelte møbler i sterke farger om du synes det blir mye med hele veggen.

Beckers kom i høst med tre ulike paletter som består av nøytrale basefarger og et sett med aksentfarger som skaper stemning. Basefargene er varme, dempet og anvendelige og egner seg godt som hovedfarger. Aksentfargene er modige, stemningsskapende og komplementerer basefargene. 


    

Årets farge fra Fargerike
Se flere bilder
blågrønn, soverom, seng

Foto: Per Erik Jæger/Fargerike

DRØM: Det er mange farger om dagen, og fargene er overalt.    


Den store ledestjernen i Årets farge 2023 fra Fargerike er fargen Oseandrøm. Svært mange mennesker har blått som sin favorittfarge, og nå har den fått et anslag grønt, noen salte toner og en anelse dramatikk. Den sklir lett inn i ulike rom, passer fint med mange andre farger, og ikke minst er den utrolig fotogen.

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.