IFIs årskonferanse: trend, AI og faglig flid
Medio september var over 60 lederskikkelser fra overflatebransjen samlet på Støtvig Hotel for IFIs årlige årskonferanse. Konferansen gir verdifulle muligheter for kunnskapsutveksling gjennom engasjerende foredrag og sosialt samvær, samt oppdateringer om aktuelle trender og teknologi som påvirker bransjens fremtid.
Iver Valkvæ/ifi.no
Publisert
Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.
Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.
- Oppdatering fra MLF
- Planer for Bygg Reis Deg 2025
- Forbrukeratferd og trender i fokus
- AI-verktøy i arbeidshverdagen
- Bærekraft i fokus hos Orkla House Care
- Digitalisering og miljødata i fokus
- Suksess gjennom sjenerøsitet
- Den fysiske butikkens fremtid
- Tall og statistikk på dag to
- Ti år med fagforum i IFI
- Avslutning med innsiktsfulle prognoser
Kategorier
BransjenyttEtter en innledende presentasjon fra IFIs styreleder Fredrik Aanstad og administrerende direktør Kristian Strandli Owren, ble deltakerne engasjert i to dager med lærerike foredrag som ga innsikt i alt fra bærekraftige løsninger til nye teknologier og trender for overflatebransjen.
Oppdatering fra MLF
Kari Silsand Wilsgård fra Malermestrenes Landsforbund startet med en statusoppdatering på MLFs arbeid. Hun delte nyheter i forberedelsene med NM i overflateteknikk, som skal arrangeres i 2025 på Bygg Reis Deg. I tillegg trakk hun frem det nylig avholdte nordiske mesterskapet i dekorasjonsmaling, som fant sted på Island. Her gjorde Norge seg bemerket ved at Jonas Eckholm sikret seieren i en konkurranse med høyt nivå.
MALERMESTRENES LANDSFORBUND: Kari Wilsgård.
Planer for Bygg Reis Deg 2025
Gunnar Glavin Nybø presenterte spennende planer for den 30. utgaven av Bygg Reis Deg-messen som skal arrangeres i 2025. Han fremhevet hvordan NM i overflateteknikk vil bli en av hovedaktivitetene under messedagene, med særlig fokus på mulighetene for å delta som samarbeidspartner med egen stand rundt NM-arenaen i hall E. Nybø understreket viktigheten av å løfte frem faget og skape synlighet for både konkurransen og samarbeidspartnerne.
BYGG REIS DEG: Gunnar Glavin Nybø.
Forbrukeratferd og trender i fokus
Louise Byg Kongsholm, administrerende direktør og trendforsker i pej gruppen – Scandinavian Trend Institute, ga en innsiktsfull oppdatering om de viktigste trendene og endringene innen forbrukeratferd. Hennes foredrag omhandlet tidsånden, forbrukertrender, detaljhandelens utvikling, og hvordan e-handel og omnikanalstrategier former fremtidens kjøpsvaner.
PEJ GRUPPEN: Louise Byg Kongsholm.
AI-verktøy i arbeidshverdagen
Rune Mofoss, daglig leder i Edrupt AS, holdt et informativt foredrag om hvordan bedrifter kan starte prosessen med å utforske og implementere AI-verktøy i sin arbeidshverdag. Han delte konkrete, praktiske tips til hvordan ulike AI-løsninger kan effektivisere arbeidsprosesser og bidra til raskere og bedre resultater. Mofoss la vekt på at AI-teknologi kan integreres på flere nivåer i bedriften, noe som gjør det til et verdifullt verktøy for både små og store aktører i bransjen.
EDRUPT: Rune Mofoss.
Bærekraft i fokus hos Orkla House Care
Øyvind Nesbø, bærekraftsansvarlig i Orkla House Care, delte innsikt i selskapets oppdaterte engasjement for bærekraft. Han forklarte hvordan de har implementert «due diligence» i sin tilnærming og hvordan de nå kan dokumentere og dele prosessen eksternt. Nesbø presenterte også et nytt system som gir ansatte, leverandører, kunder og andre parter muligheten til å komme med klager eller dele gode ideer for å forbedre bærekraftsarbeidet.
ORKLA HOUSE CARE: Øyvind Nesbø.
Digitalisering og miljødata i fokus
Martin Bondkall fra NOBB og Byggtjeneste ga en oppdatering om deres pågående arbeid med digitalisering og miljødata. Han presenterte hvordan de jobber med å forbedre og tilrettelegge for en mer effektiv bruk av digitale løsninger i bransjen, både i dag og for fremtiden. Bondkall fremhevet også betydningen av å integrere miljødata i denne prosessen, for å sikre bedre kontroll og rapportering.
BYGGTJENESTE OG NOBB: Martin Bondkall.
Suksess gjennom sjenerøsitet
Charlotte Holberg Sveinsen fra IFI – Informasjonskontoret for farge og interiør åpnet sitt foredrag med overskriften «La dem spise kake: Oppskriften på suksess gjennom å gi mer enn forventet». Hun delte sine tanker om hvordan sjenerøsitet kan bli et av de sterkeste verktøyene i markedsføringen.
IFI: Charlotte Holberg Sveinsen.
Den fysiske butikkens fremtid
Dagen ble avsluttet med et heidundrende foredrag fra Sigurd Herrlin Sørensen, leder av Retail Consult og Retail Energy, som begynte med den provoserende påstanden: «Den fysiske butikken vil aldri dø, hvem overlever?» Sørensen delte sin omfattende erfaring fra varehandel, reklame og kommunikasjon, og belyste hvordan butikker må tilpasse seg et stadig mer digitalisert landskap. Med sin bakgrunn i å bygge kjeder og merkevarer både nasjonalt og internasjonalt ga han deltagerne verdifulle innsikter i hva som kreves for å overleve og blomstre i fremtidens detaljhandel.
RETAIL CONSULT: Sigurd Herrlin Sørensen.
Tall og statistikk på dag to
Dag to på Støtvig startet med en presentasjon av tall og statistikk, ledet av Kristian Strandli Owren og Fredrik Aanstad. De introduserte IFIs nye bransjeplattform for statistikk, som skal gi bransjens aktører bedre innsikt i markedsdata. I tillegg delte de bransjens syn og forventninger for de kommende 12 månedene.
BRANSJESTATISTIKK: Fredrik Aanstad og Kristian Owren.
Ti år med fagforum i IFI
Chera Westman, ingeniør og journalist hos IFI – Informasjonskontoret for farge og interiør, og Espen Josten, teknisk sjef hos Tarkett, tok oss med på en reise gjennom 10-årsjubileet for fagforumene i IFI. De fortalte hvordan fagforumene har fungert som viktige plattformer for deling av kunnskap og erfaringer i bransjen. Westman og Josten fremhevet betydningen av den verdifulle kunnskapsutvekslingen som har funnet sted, og hvordan den innhentede kunnskapen aktivt brukes i daglig praksis for å styrke kompetansen til både ansatte og bedrifter.
FAGFORUM: Espen Josten og Chera Westman.
Avslutning med innsiktsfulle prognoser
Kåre Elnan fra Prognosesenteret AS, som har deltatt på IFIs årskonferanse hvert år, rundet av dag to med sine analyser og prognoser. Elnan presenterte både historisk data og framtidsscenarier, fra makronivå ned til spesifikke produktnivåer. Gjennom sin presentasjon bidro han til en bedre forståelse av markedet og belyste hvordan Prognosesenteret kan bistå aktører i bransjen med verdifulle innsikter for fremtidige beslutninger.
PROGNOSESENTERET: Kåre Elnan.
Hvordan påvirker statsbudsjettet for 2025 oppussingsiveren?
QR-kode gir rask tilgang til dokumentasjon
Tone Kroken-kveld i Bergen
Filipstad: Fjordbyens fremtidige fargeklatt?
Liten nedgang for overflateteknikk
Malesommeren-24: Malingsalget svinger når været tvinger
Hvordan påvirker statsbudsjettet for 2025 oppussingsiveren?
Statsbudsjettet for 2025 gir noen positive signaler for husholdningene, og det kan bli et vendepunkt for mange som planlegger å pusse opp. Løfter om lavere skatter for dem med inntekter...
QR-kode gir rask tilgang til dokumentasjon
Flügger lanserer nye blå spann med resirkulert plast. De nye spannene vil brukes til flere av selskapets produkter. I tillegg gjør en QR-kode på spannet det enkelt for maleren å få...
Tapet med svenske tradisjoner
Gammalsvenska klassiker er en tapetkolleksjon med tapetdesign som er gjenskapt fra ulike tidsaldre og stiler. Gamle klassikere møter nye mønstre i nye fargesettinger. Her finnes det...
Stilfull putemiks fra Tone Kroken
Tone Kroken har for Norsk Dun designet en nydelig putekolleksjon i deilig velour og viskose i fine fargekombinasjoner. Putene fås i ulike størrelser og former og gir et luksuriøst...
Sømløs lufteventil uten synlige kanter
Inntrykket av det lekreste rom kan raskt ødelegges av ventilasjonsanlegget. Det unngås med Ergovent lufteventiler, som sømløst sparkles inn i slette gipsflater. Den prisvinnende designen...
Fugemasse for alle behov
Til fuging av absorberende keramiske fliser har Bostik tatt frem Multi Grout Plus, og til ikke-absorberende fliser Flex Grout Plus. Disse sementbaserte massene kan kombineres med...