Fargemagasinet logo
Se flere bilder
FotoEmmaWold.ifi.no.c.jpg

Foto: Emma Wold/ifi.no

Annonse
Sika annons

IFIs årskonferanse 2022 – Dette tror bransjen

Store deler av maling-, tapet- og gulvbransjen har denne uken gjennomført sin årskonferanse på Støtvig. Mye av det som gikk igjen er at vi har noen tøffe år foran oss. Vi spurte noen av deltagerne på årskonferansen hva de tror vil prege bransjen i 2023 og fremover. Selv med tøffe tider i vente, har de aller fleste en positiv innstilling.

Iver Valkvæ/ifi.no

Iver Valkvæ/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Dele
VI SPURTE BRANSJEN:

«Hva er de viktigste kjennetegnene på markedet og konkurransen det kommende året?»


Fredrik Aanstad – Jordan

Se flere bilder
Fredrik Aanstad

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

Fredrik Aanstad – Jordan.

– Markedet er for tiden veldig ustabilt, konstante endringer fører til stor usikkerhet og råvaremangel. Innenfor enkeltområder fører til en kamp om ressurser. Alt tyder på at situasjonen vi er i nå vil vedvare. Detaljsiden vil også fortsatt oppleve tøffere konkurranse på grunn av prisøkninger som medfører økt prispress og ytterligere skvis på marginene.

– Det blir en periode der vi må prøve oss litt frem, det finnes ingen fasit på hva som er de riktige avgjørelsene for situasjonen vi er i nå. Samtidig du kan ikke sitte stille i båten å vente, du må tørre å prøve deg frem. Det blir viktig å tenke litt annerledes i tiden som kommer, men samtidig stole på egne prosesser og ikke få panikk av situasjonen vi finner oss i. Nøkkelen ligger i å ta gode taktiske valg fremover.

Per Olaf Øxseth – Tarkett

Se flere bilder
Per Olaf Øxseth

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

Per Olaf Øxseth – Tarkett.

– Markedet er for tiden veldig uoversiktlig. På grunn av situasjonen i Europa er ting i konstante endringer med turbulente priser på råvarer. På tross av store prisøkninger forventer vi fortsatt en økning av volum i retailmarkedet, da råvaresituasjonen på parkett nå begynner se bedre ut fra slutten av året.   

– Vi regner med å gå ned i volum i 2023. Dette året og neste år blir utfordrende, men det er samtidig viktig å stole på egne valg og beslutninger, vi må ta taktiske avgjørelser. 


Stian Wiulsrud - Wifa farge & interiørkjede

Se flere bilder
Stian Wiulsrud - Wifa farge & interiørkjede

Foto: Chera Westman/ifi.no

Stian Wiulsrud - Wifa farge & interiørkjede. 

– Vi er en faghandelskjede som selger merkevarer. Kvalitet og service er det vi er gode på og det lever av. Det blir viktig å fortsette å spille på styrkene våre også i tiden fremover.

– Halvparten av våre medlemmer har også håndverksavdeling og selger maling til håndverkere. Service, fagkunnskap og håndverkstjenester har vært og kommer også til å være viktig for våre medlemmer i 2023. Det er både en spennende og utfordrende tid, det er mye som skjer i markedet.

    

Eivind Eriksen - Gjøco

Se flere bilder
Eivind Eriksen - Gjøco

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

Eivind Eriksen - Gjøco.

– Akkurat nå er det litt brems i markedet. Prisgaranti er blitt en pandemi i bransjen. Kundene venter på tilbud hver gang de skal kjøpe noe.

– Faghandelen må fortsette å spille på det de er gode på, det er viktig at den unike faghandelen bevares. I Gjøco har vi fordelen med å være veldig fleksible, vi har en nærhet til markedet. Utenfor Norges landegrenser er konkurransen kraftfull, men her hjemme er vi sterke. 

Alt til vegg i én pakke
Produktaktuelt

Alt til vegg i én pakke

Med Jordan Supersett Vegg og Tak blir maling av vegg og tak enkelt. Alt verktøy som trengs for å få et strøkent sluttresultat er samlet i én pakke. Supersettet inneholder 50 mm skrå...

Røkt eik er noe helt eget
Produktaktuelt

Røkt eik er noe helt eget

Når du damper eiketre med vann og ammoniakk, skjer det noe spesielt: Treet blir mørkt, nesten svart, og ikke bare på overflaten, men gjennom hele treverket. Denne tørkeprosessen gir...

Rene nyheter
Produktaktuelt

Rene nyheter

Krefting utvider rengjøringsserien Stabil med Stabil Allrent for daglig rengjøring i hus og hjem, Stabil Grovrent for steder med mye fett og smuss, samt Stabil Ekspert Gulvpolish....

Varmende design
Produktaktuelt

Varmende design

Luftvarmepumpen Toshiba Signatur lager god og hyggelig varme og kan bidra til å senke kostnadene for oppvarming. Samtidig tilfører den rommet et designelement helt utenom det vanlige....

Fra innleid til fast hos Sika
Nytt om navn

Fra innleid til fast hos Sika

Kine Olsen er fra 1. desember fast ansatt som salg- og ordrekoordinator hos Sika. Hun har jobbet i selskapet som innleid ressurs i noen måneder. At hun har lang erfaring innen servicebransjen...

Annonse
NCS annons
Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.