IFI Bansjestatistikk for 2021: Høy aktivitet, mange utfordringer

Da vi gikk inn i 2021 var det mange forventninger og mye usikkerhet. Hvordan blir aktivitetsnivået, og hvordan blir vi påvirket av den pågående pandemien. Her presenterer vi tall for gulv, fliser, maling og tapet. Aktivitetsnivået har holdt seg høyt, men ikke alle kategorier opplever vekst.

Av Kristian Owren/ifi.no  |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
IFI Bansjestatistikk for 2021: Høy aktivitet, mange utfordringer

Foto: IFI

Fargemagasinets bransjestatistikk er bygget på innhentede tall fra Byggkeramikkforeningen, Maling & Lakkindustriens Forbund, Prognosesenteret og produsentene.

GULVMARKEDET:

Dele på Pinterest GULVMARKEDET 2021

Foto: ifi.no

GULVMARKEDET: Linoleumkaken krympet enda litt til i 2021, mens innen den store kategorien Tre/laminat, vokser andelen laminat ytterligere.  


FLISMARKEDET

Dele på Pinterest FLISMARKEDET 2021

Foto: ifi.no

FLISMARKEDET: Byggkeramikkforeningens årlige statistikk viser at det i 2021 ble importert 4.709.410 kvadratmeter keramisk flis til Norge. Verdien av denne import var høyere enn året før. 


MALING, LAKK, BEIS OG SPARKEL

Dele på Pinterest MALING, LAKK, BEIS OG SPARKEL 2021

Foto: ifi.no

MALING, LAKK, BEIS OG SPARKEL: Salget av maling, lakk, beis og sparkel for utendørs bruk gikk med 1,2 million liter under 2021. Også innendørsproduktene opplevde redusert salg: - 1,6 millioner liter, viser tall fra Maling & Lakkindustriens Forbund som representerer cirka 90 prosent av det norske markedet. 


TAPETMARKEDET

Dele på Pinterest tapetmarkedet 2021

Foto: ifi.no

TAPETMARKEDET: De største tapetleverandørene på det norske markedet rapporterer tertialvis aktuelle salgstall til IFI. For 2021 viser disse tallen en redusert omsetning av tapet. 


SISTE ARTIKLER
Flere artikler
 
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Fargemagasinet har jevnlig nye artikler og en gang i uken sender vi ut nyhetsbrev med våre siste artikler. Registrer deg her for å abonnere på vårt nyhetsbrev.

Obligatorisk felt