FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Hussjekkdagen 2022-VASK-FotoCheraWestmanIFIno.jpg

Foto: Chera Westman/ifi.no

IFI arrangerer Hussjekkdag for alle huseiere

Torsdag 5. mai sender IFI den årlige hussjekken direkte på nett. Alle landets huseiere inviteres til et program fullt av tips og gode råd om vedlikehold. Eksperter fra hele overflatebransjen deler av sin kunnskap og erfaring.

Bjørg Owren/ifi.no

Bjørg Owren/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For fjerde året på rad arrangerer Informasjonskontoret for farge og interiør, ifi.no, «Hussjekkdagen» første torsdag i mars. Alle landets huseiere er invitert på en inspeksjonsrunde for å sjekke tilstanden på huset etter en lang og værhard vinter.

– Hensikten med dagen er å sette vedlikehold på dagsorden og gjøre det til noe lystbetont. Lærer vi oss å oppdage og reparere skader og sår på panel, vinduer og andre utsatte deler på huset mens skadene fortsatt er små, kan vi spare både penger og arbeid på sikt, sier Kristian Strandli Owren som er adm. direktør i IFI.

– Huset er tross alt vår viktigste investering, og jevnlig vedlikehold er god forvaltning av den kapitalen, sier han. 

Eksperter gir råd

Informasjonskontoret har med seg et ekspertpanel med bred ekspertise – både håndverkere og leverandører av maling, verktøy og andre nyttige produkter deler sine beste tips og råd.

Alle er enige om at det er mye å spare på å sjekke huset hver vår og reparere småskader som oppdages. På denne måten blir de store jobbene mindre omfattende. Det blir mindre behov for skraping og utskifting av vinduer og panel på grunn av råte på denne måten, mener bransjens vedlikeholds-eksperter        


Se flere bilder
Deltagere på hussjekkdagen 2021

Foto: Chera Westman/ifi.no

EKSPERTPANEL: Et bredt sammensatt ekspertpanel vil delta på Hussjekkdagen 2022 og dele tips og gode råd til landets huseiere. Her er gjengen som deltok i 2021, behørig antrukket med munnbind på grunn av koronaen.

Lurt å reparere småskader

De nevner som eksempel at enkel flekkutbedring der malingsfilmen sprekker på et vindu, vil stoppe videre oppsprekking. De fleste overser slike småsprekker, og venter til malingen begynner å flasse eller at råteangrepet er i gang. 

– Like det eller ikke, vi bor i et land med mye vær og hardt klima, og uansett materialer og behandling, vedlikehold må til. Reparerer vi småskader, og ikke venter til det har gått for langt, unngår vi overraskelser og kostbar renovering sier Strandli Owren. 

Se flere bilder
Detalj av slitt vindu

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

VINDU: Sjekk vinduene hvert år, ikke vent til malinger begynner å flasse og treverket sprekker opp. Her har det gått så langt at det blir en større skrapejobb.

En dag for hele bransjen

Det er over 2,5 millioner boliger i Norge, og ifølge Prognosesenteret planlegger 350 000 av disse å pusse opp utvendig i løpet av sesongen. IFI tror mange flere ville vært tjent med å gjøre litt hvert år, og vil gjerne ha med seg hele bransjen på en kampanje for å få alle huseiere ut på hussjekk.

– Mange huseiere vet rett og slett ikke hva de skal se etter, hvilke områder på huset som er mest utsatt for slitasje, fukt og råte, eller hvilke symptomer de skal reagere på. Det må vi gjøre noe med, sier lederen for informasjonskontoret, og han oppfordrer alle landets fargehandlere og byggevarebutikker til å bli med på en informasjonsdugnad.

Se flere bilder
løs maling på vannbord

Foto: Chera Westman/ifi.no

UTSATT OMRÅDE: Kanter på vannbord er en del av huset som bør sjekkes litt ekstra. På Hussjekkdagen tar vi runden rundt huset og lager en sjekkliste over bygningsdelene som bør sjekkes ekstra nøye. Vær spesielt obs på løs maling. 

Dette skjer

På formiddagen 5. mai samler IFI en rekke fagfolk og strømmer sendingen nett fra et hus i Oslo. Under Hussjekkdagen 2022 serverer bransjens eksperter nyttige tips og lærerike demonstrasjoner av hvordan enkelt vedlikehold kan utføres, og hvilke punkter en sjekkerunde bør inneholde. 

– Dette er en gylden anledning for både nye og mer erfarne huseiere til å komme i gang med årets sesong og ta de tingene som er nødvendige etter vinteren. På denne måte blir ikke vedlikehold av hus og hjem den store jobben som vi trenger grue oss til, avslutter Kristian Strandli Owren. 

Se flere bilder
Filmopptak vask av hus utvendig

Foto: Chera Westman/ifi.no

VASK: Det er smart å sette vask opp som første post om våren. Det er lettere å oppdage skader og behov for utbedring på et rent hus. På Husjekkdagen i 2021 demonstrerte Helge Kristiansen fra Krefting vask med skumkanon.

Mer informasjon
Les mer
Følg med 5. mai
Se flere bilder
Kristian Strandli Owren IFI-Informasjonskonoret for farge og interiør

Foto: Robert Walmann/ifi.no

KRISTIAN STRANDLI OWREN adm direktør i IFI – Informasjonskontoret for farge og interiør, anbefaler alle huseiere til å sjekke tilstanden på huset hver vår.

– Huset er en stor  investering, og jevnlig vedlikehold er god forvaltning av den kapitalen. Hussjekkdagen er en anledning for både nye og mer erfarne huseiere til å starte utesesongen med  å sjekke huset for skader som har kommet i løpet av vinteren. Lærer vi oss å oppdage og reparere skader og sår på panel, vinduer og andre utsatte deler på huset mens skadene fortsatt er små, sparer vi både penger og arbeid på sikt, sier Kristian Strandli Owren som er adm. direktør i IFI – Informasjonskontoret for farge og interiør.

Torsdag 5. mai sender IFI Hussjekkdagen direkte på nett. Mer info kommer.Miljømal med ny butikk
Bransjenytt

Miljømal med ny butikk

25. april markerte Miljømal åpning av ny og større butikk på Etterstad i Oslo. Det var gode tilbud og anledning til å møte både lokale og nasjonale eksperter innen maling og bygningsvern. ...

Økt optimisme i overflatebransjen
Tall og prognoser

Økt optimisme i overflatebransjen

Fargemagasinet har nylig gjennomført flere undersøkelser for å kartlegge forventningene i overflatebransjen. Resultatene viser en interessant utvikling, spesielt ute i butikkene, (byggevarehus/fargehandel)...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.