FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
RAW Stones 40.jpg

Foto: Raw Stones

Hyttemarkedet skaper suksess for håndlagde fliser

Gulvet er støpt etter avtrykk fra gamle europeiske slott, kirker og herregårder. Den enorme pågangen i Europa føles også her hjemme; nå flytter flisene inn på norske, eksklusive hytter.

Emma Wold/ifi.no

Emma Wold/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Raw Stones fliser lages for hånd, og etter avtrykk fra faktiske slotts- og herregårdsgulv. Gulvene produseres i Nederland, og fra fabrikken her distribueres de til hele Europa. I Norge har salget doblet seg i år sett opp mot i fjor, og nordmenn har bestemt seg: Dette vil vi ha på hytta.

– Hvem er det som velger dette gulvet?

– Halvparten av de som besøker showroomet vårt på Frogner i Oslo, er privatkunder. Den andre halvparten er arkitekter, som kommer innom og vil bruke dem i de mer eksklusive hyttene. Dette er et marked vi ønsker å jobbe videre i, for flisene gir en WOW-effekt du ikke finner maken til på det norske markedet, forteller Idar Stensvold, daglig leder i Wakeup Living.

Gulvet blir en opplevelse

Målet er at ingen gulv skal bli like, og siden flisene kommer i flere størrelser og farger, kan gulvet tilpasses rom i alle størrelser. De ulike fargene spiller i hverandre, og tilfører et historisk preg på gulvet. I tillegg er det behagelig for øyet når flisene pusles sammen i et naturlig mønster. Gulvet blir rett og slett en opplevelse.

– Måten de lages på gjør at flisene får en deilig patina. Det er viktig å få frem at sammensetningen består kun av naturlige materialer. Dette sikrer et meget vakkert og slitesterkt gulv som du kan nyte i mange år. Siden flisene bare er 8mm tykke, er det også fullt mulig å bruke gulvvarme under, sier han.

Se flere bilder
gang med Raw Stones

Foto: Raw Stones

TILPASSES: Med ulike størrelser og fargenyanser, kan flisene tilpasses alle rom..

Salget er doblet

– Har det vært en god utvikling i markedet for Raw Stones? Hva skyldes denne utviklingen?

– Absolutt. Utviklingen har vært veldig bra, faktisk bedre enn noen gang. Det er ingen konkurranse i Norge på denne typen gulv, noe som gjør det unikt på markedet. Vi har også åpnet et showroom, der kunder kan se og oppleve gulvet på en annen måte enn tidligere. Her kan man oppleve og ta på flisene, og hente ut fargeprøver. Oslo er et viktig marked for oss, poengterer Stensvold.  – Dette er kombinert med god, generell organisk etterspørsel.

Fabrikken i Nederland opererer på maks kapasitet, og pågangen fra hele Europa er enorm. Utenfor landegrensene har også næringsbygg latt seg inspirere av det historiske preget, der blant annet utesteder og restauranter har latt seg inspirere; i tillegg til golfklubber og bilbutikker. 

Se flere bilder
spiseplass med Raw Stones

Foto: Raw Stones

TRE SERIER: Raw Stones kommer i tre ulike serier i mange ulike farger. 

Mer informasjon
Les mer
Dette er Raw Stones
  • Sementbasert, mineralsk flis
  • 3 hoveddesign, med tilleggsdesign innen for disse 3 slik at gulvet lett kan tilpasses ulike rom
  • 7 ulike farger som spiller i hverandre, noe som gjør at gulvet kan ta mer eller mindre oppmerksomhet etter rommets behov
  • Produsert med respekt for mennesker og naturen
  • Flisene ble lansert i 2016
  • Wakeup Living hadde oppstart med flisene i 2018
Miljømal med ny butikk
Bransjenytt

Miljømal med ny butikk

25. april markerte Miljømal åpning av ny og større butikk på Etterstad i Oslo. Det var gode tilbud og anledning til å møte både lokale og nasjonale eksperter innen maling og bygningsvern. ...

Økt optimisme i overflatebransjen
Tall og prognoser

Økt optimisme i overflatebransjen

Fargemagasinet har nylig gjennomført flere undersøkelser for å kartlegge forventningene i overflatebransjen. Resultatene viser en interessant utvikling, spesielt ute i butikkene, (byggevarehus/fargehandel)...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.