Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
iQ-granit-iQ-eminent-5-FotoTarkett.jpg

Foto: Tarkett

Homogen vinyl i nye, sobre farger

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Dele
Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tarkett lanserer nye belegg i sobre farger og moderne mønster i iQ-serien. De homogene beleggene kan brukes til å kle både gulv og møbler, og har gode tekniske egenskaper og lang levetid. Begge kan resirkuleres etter endt bruk, og kan bestilles med bioattribuert vinyl, som bidrar til å redusere klimaavtrykket.

Det med «bioattribuert» innebærer at den fossile råvaren erstattes med biobasert råvare i henhold til prinsippet om massebalanse. Ved endt livssyklus kan disse gulvene returneres til Tarketts gjenvinningsanlegg i Ronneby i Sverige, via retursystemet ReStart. Der resirkuleres gulvene til råvare for nye gulv.

– Kolleksjonene i iQ serien har et oppdatert uttrykk i både mønster og farger, som gjør de harmoniske sammen, men også velfungerende hver for seg. Kolleksjonens fire fargefamilier blir en naturlig hjelp for arkitekter og stylister som vil utforme kreative miljøer i skoler, kontorlokaler og sykehus, sier Ami Matz, Senior Design Manager i Tarkett.

– iQ-kolleksjonene var de første vinylgulvene som ble fullt resirkulerbare. Vi kan ta tilbake både installasjonsavfall og gamle utrevne gulv fra 2011 og fremover. Det sparer verdifulle råvarer og reduserer klimaavtrykket. At kolleksjonene kan velges med bioattribuert vinyl senker klimaavtrykket på råvaredelen ytterligere, sier Espen Josten, Teknisk sjef i Tarkett.

iQ Granit og iQ Eminent er en del av Tarkett Circular Collection – en samlekolleksjon bestående av fullt resirkulerbare produkter av vinyl, teppefliser og linoleum. Kolleksjonen forenkler arbeidet for arkitekter og innkjøpere som vil arbeide med sirkulære materialer.

To vinnende design i ett
Produktaktuelt

To vinnende design i ett

Sjoa er en ny ullserie som forener to av våre mest populære teppeserier de siste ti årene. Teppene er håndvevd i myk og varm ull, og kommer i tre tidsriktige meleringer; marmor,...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.