FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
FARMEN KJENDIS 2022 FOTO_TV2.jpg

Foto: TV2

Historisk Maling på «Farmen kjendis»

Når det skal spilles inn en tv-serie som viser gårdslivet i Norge for hundre år siden, er det godt å ha Historisk Maling i Ørje. – Redaksjonen gikk helt «bananas» i butikken, sier brødrene Studsrud.

Robert Walmann/ifi.no

Robert Walmann/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Roger Studsrud og broren Bjørn har vært viktige støttespillere for Farmen kjendis-redaksjonen i forberedelsene til den berømte TV2-serien, der vi følger livet på Bøensætre gård i Aremark.

Se flere bilder
Historisk Maling

Foto: Robert Walmann/ifi.no

SPILLER MANGE ROLLER: Roger Studsrud og broren Bjørn har spilt flere roller i «Farmen kjendis» på TV2. De har stilt opp med kunnskap, verktøy og redskaper. Roger spiller også lensmann på markedet i serien. – Det er bare moro å bidra, sier de.

Leverandør og lensmann

Kjendisene driver som kjent et gårdsbruk slik man gjorde i 1922, med datidens metoder, arbeidsredskaper og hjelpemidler.
− Redaksjonen har besøkt butikken og lånt verktøy og redskaper. De gikk nærmest helt «amok» da de så alt det gamle verktøyet vi har her. De har spurt om alt mulig, og vi hjelper til. Roger spiller til og med lensmann på markedet, og jeg har hjulpet til med å finne statister, forteller Bjørn Studsrud.

Se flere bilder
Farmen kjendis

Foto: Privat

POLITI OG RØVER: Roger Studsrud fra Historisk Maling i Ørje spiller lensmann på markedet i TV2-serien Farmen kjendis. I en episode jakter han på tyven, Oliver, som for øvrig er sønnen til Rogers bror, Bjørn.

Ådringskam i tvekamp

Brødrene forteller at alle linoljeproduktene som brukes i serien er hentet i butikken. Det samme er redskapet som ble brukt under en tvekamp der Shabana Rehman røk ut.
− Det rette svaret på oppgaven var «maleren». For programlederen viste frem en ådringskam. Dette verktøyet bruker maleren til å lage mønstre av årringer for å imitere ekte treverk, forteller Roger Studsrud.

Se flere bilder
Ådringskam

Foto: Robert Walmann/ifi.no

ÅDRINGSKAM: Shabana Rehman røk ut i tvekamp under en øvelse i kunnskap. Ett av spørsmålene var å identifisere redskaper til riktig yrke. På bordet lå en ådringskam. Den tilhører maleren. Den brukes til å male mønstre i lasuren, slik at det ser ut som årringer. Her er kammen som ble vist i TV-serien.


Se flere bilder
Historisk Maling

Foto: Robert Walmann/ifi.no

EKSLUSIVT: Før var det populært å male på eksklusivt treverk på senger, bord og kommoder. – Denne kommoden vi har i butikken er malt. Da må det brukes en ådringskam, forteller Roger Studsrud.


Se flere bilder
Farmen Kjendis 2022

Foto: TV2

FARMEN KJENDIS: Farmen kjendis er kjendisversjonen av den norske reality-tv-serien «Farmen». Årets kjendisdeltakere er Øyunn Krogh, Sophie Elise Isachsen, Ingrid Simensen, Shabana Rehman, Kjersti Grini, Dorthe Skappel, Adam Ezzari, Isak Dreyer, Niklas Baarli, Heine Totland, Vebjørn Selbekk og Jahn Ivar «Mini» Jakobsen.

Miljømal med ny butikk
Bransjenytt

Miljømal med ny butikk

25. april markerte Miljømal åpning av ny og større butikk på Etterstad i Oslo. Det var gode tilbud og anledning til å møte både lokale og nasjonale eksperter innen maling og bygningsvern. ...

Økt optimisme i overflatebransjen
Tall og prognoser

Økt optimisme i overflatebransjen

Fargemagasinet har nylig gjennomført flere undersøkelser for å kartlegge forventningene i overflatebransjen. Resultatene viser en interessant utvikling, spesielt ute i butikkene, (byggevarehus/fargehandel)...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.