FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Historisk-Maling-blir-med-i-IFI-SPESIELL-STEMNING-Foto-Robert-Walmann-IFI.JPG

Foto: Robert Walmann/ifi.no

Historisk Maling blir med i IFI

Historisk Maling er eksperter på linoljemaling og antikvarisk oppussing. Nå har de meldt seg inn i IFI. − Vi vil at flere skal ta i bruk linoljemaling både ute og inne, sier malermester Roger Studsrud.

Robert Walmann/ifi.no

Robert Walmann/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se flere bilder
Utenfor butikken

Foto: Robert Walmann/ifi.no

PÅ SVENSKEGRENSA: Historisk Maling AS ligger sentralt i Ørje, like ved veien mot Sverige. Her er butikk og verksted. Ørje er et fantastisk sted, sier malermester Roger Studsrud. (Foto: Robert Walmann/ifi)

Malermester Roger Studsrud er daglig leder hos Historisk Maling AS. Han mener det er smart å melde seg inn i IFI.
− Fordi vi tror IFI vil hjelpe oss med å spre vårt glade budskap, sier han.  

Gammel kvalitet

41-åringen er femte generasjon malermester og leder Historisk Maling AS sammen med Anette Jaavall. I sjarmerende lokaler vegg i vegg med hovedveien til Sverige har de skapt et univers med kvalitetsprodukter fra nye og gamle dager. Her finnes blant annet fargepigmenter, linolje, skjellakk utskilt av lakkskjoldlusen, det du trenger av verktøy, ulike overflatebehandlinger – og ikke minst eggoljetempera, den eldste malingen som finnes. Den inneholder pigmenter, egg og linolje.

− Eggoljetempera er en matt maling som du kan polere opp til eggeskall-glans. Den kan brekkes i alle farger og inneholder kun naturlige pigmenter. Den er svært slitesterk og egner seg blant annet på møbler, forteller Anette Jaavall. 

Hun legger til at dette er en bestillingsvare siden dette er ferskvare. 

Se flere bilder
Roger Studsrud og Anette Jaavall

Foto: Robert Walmann/ifi.no

STORE SMIL: Malermester Roger Studsrud og Anette Jaavall driver Historisk Maling AS i Ørje. De har skapt en bedrift som spesialiserer seg på linoljeprodukter. – Linoljemaling er et pustende, organisk og naturlig produkt som gir fantastiske resultater, sier de. (Foto: Robert Walmann/ifi.no)

Brenner for linolje

Det er linoljemaling som ligger hjerte nærmest hos Historisk Maling AS. Det handler om miljø og bærekraft fra du tar i dørhåndtaket hos den populære fargehandleren.

− Vi tror på linoljemaling. Fordi det er et pustende, organisk og naturlig produkt som faktisk er miljøvennlig og som gir fantastiske resultater, sier Roger Studsrud.

Se flere bilder
Spann med maling

Foto: Robert Walmann/ifi.no

UTE OG INNE: Det spesielle med linoljemaling er at den trenger langt inn i treverket og den forsegler bedre enn de fleste andre moderne malinger. Linoljemaling kan brukes ute og inne, forklarer Roger Studstud hos Historisk Maling AS. (Foto: Robert Walmann/ifi.no)

Vil at flere bruker linoljemaling

Den erfarne malermesteren forteller at linoljemaling trenger langt inn i treverket og den forsegler bedre enn de fleste andre moderne malinger. Linoljemaling kan brukes ute og inne.
−  Selv har jeg linoljemalingen fra Engwall o. Claesson på terrassen og på kjøkkeninnredningen. Den er en organisk og slitesterk maling som gir et vakkert spill. Fordi den skal påføres med pensel med svinebust, etterlater den også en fin penselstruktur i overflaten. Avslutt gjerne med en fordriver. Grunning og to strøk er som regel nok. Det gjelder å påføre tynne og jevne strøk. Husk at malingen trenger god tid og mye oksygen på å tørke. Når overflaten er klar, vil du se en spesiell dybde i fargene fordi malingen inneholder naturlige pigmenter. Alle kan bruke linoljemaling og vi vil inspirere flere til å bruke den, sier han. 

Se flere bilder
Naturlige fargepigmenter

Foto: Robert Walmann/ifi.no

NATURLIGE PIGMENTER: - Når du maler med linoljemaling vil de gå en spesiell dybde i fargene fordi malingen inneholder kun naturlige pigmenter, sier Roger Studsrud.  

Utbredt i Sverige

Se flere bilder
Inne i butikken

Foto: Robert Walmann/ifi.no

SPESIELL STEMNING: Butikklokalene hos Historisk Maling AS i Ørje byr på en magisk og behagelig stemning. Her finnes blant annet alt innen linoljeprodukter og verktøy. – Vi vil at butikken skal reflektere varene vi selger, sier daglig leder Roger Studsrud. (Foto: Robert Walmann/ifi.no)

Anette Jaavall forteller at i dag er det mest eldre eneboliger, museum, kirker og andre historiske bygninger som bruker linoljemaling på fasaden.

−  I Sverige ser vi en trend der folk grunner huset sitt med mager linoljemaling før de maler over med moderne maling. De har kommet lenger i Sverige når det gjelder bruk av linoljemaling, men nå er tilgjengeligheten bedre i Norge og jeg tror flere vil ta i bruk denne malingen her hjemme også, sier hun. 

Heier på gjenbruk

 Historisk maling driver ikke bare med linoljemaling. Her finnes også alt av maling og verktøy til antikvarisk oppussing. Det være seg tjære, limfarger, kalk og pigmenter.
− Det vi ikke har inne, kan vi skaffe. Vi heier på gjenbruk og setter himmel og jord i bevegelse for å hjelpe kunder som kommer hit med utfordringer. Nå jobber vi blant annet med å restaurere denne gamle kisten, sier Studsrud og peker på dagens utfordring. 

Se flere bilder
En gammel kiste

Foto: Robert Walmann/ifi.no

MER GJENBRUK: Historisk Maling driver også med antikvarisk oppussing. - Vi gjør alt for å hjelpe kunder som kommer hit med utfordringer. I dag restaurerer vi denne gamle kisten, sier Roger Studsrud. (Foto: Robert Walmann/ifi.no)

Mer informasjon
Les mer
Om Historisk Maling i Ørje:

Historisk Maling AS tilbyr håndverkeren tradisjonelle kvalitetsprodukter til over overflatebehandling for fredede, bevaringsverdige og nye moderne bygg. De har egen butikk og verksted sentralt i Ørje.

Miljømal med ny butikk
Bransjenytt

Miljømal med ny butikk

25. april markerte Miljømal åpning av ny og større butikk på Etterstad i Oslo. Det var gode tilbud og anledning til å møte både lokale og nasjonale eksperter innen maling og bygningsvern. ...

Økt optimisme i overflatebransjen
Tall og prognoser

Økt optimisme i overflatebransjen

Fargemagasinet har nylig gjennomført flere undersøkelser for å kartlegge forventningene i overflatebransjen. Resultatene viser en interessant utvikling, spesielt ute i butikkene, (byggevarehus/fargehandel)...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.