menu
Annonse

Heimekoselig og leken gastropub

Da den gamle ordførerboligen på Gjøvik skulle pusses opp for å huse gastropuben Heim, sto ikke en eneste boks hvitmaling på handlelista.

Mari Andersen Rosenberg/ifi.no 22.11.2018 cloud_download

fullscreen
 • Bygget som nå huser Heim er et av de eldste i byen, og detaljer fra det gamle huset kommer til syne ved blant annet tak og brystning. I den midterste finstuen i 2. etasje er veggen malt i fargen Skin Powder, mens muren ved ovnen er malt i Kenyan Copper.

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • Lekenheten har vært viktig i valg av både farger og andre interiørelementer, som møbler og bilder. Og det er også lagt mye tanke bak detaljene. Her er veggene malt i fargen Skin Powder og brystning og himling i Chocolate Dream.

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • I baren i 2. etasje er listverk, rør, radiatorer, brystning og vegg fargesatt i lekre farger fra Pure & Original. Her er veggen malt i fargen Oker, brysningen i Praline, radiatoren i Lipstick Red, lister og vinduer i Chocolate Dream og himling og dør i sort.

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • Selv om det er tatt i bruk mange ulike farger, blir ikke helheten masete. Den matte overflaten og nyansene spiller godt mot hverandre. Vegger i den innerste stuen er malt i fargen Majestic Cloth. I det nærmeste rommet er veggene malt i Skin Powder.

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • Heim Gastropub, Gjøvik

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • Alle malte overflater i 2. etasje hos Heim er malt med maling fra Pure & Original. – Den har en unik fargeintensitet og en behagelig matthet, sier interiørarkitekt Bjørn Oskarsson.

  Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

 • Med slagordet «Velkommen Heim» er det viktig at også interiøret spiller på folks hjemmefølelse. Varmt og rustikt med en god dash lekenhet var stikkord da puben skulle pusses opp, noe som vises godt i baren oppe.

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • I det innerste rommet i 2. etasje kommer den uredde fargebruken og lekenheten til syne. Veggen er malt i fargen Majestic Cloth, himling og lister i Chocolate Dreams, mens radiatoren er malt i fargen Old Red.

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • Også når du skal gjøre ditt fornødne skal du møtes med stil. Veggene er malt med Pure & Original Licetto i fargen Black, og kombinert med mønsterfliser i forskjellige farger gir det et tøft og lekent uttrykk.

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

Annonse
HEIMEKOSELIG:

Med slagordet «Velkommen Heim» bør interiøret spille på folks hjemmefølelse. Varmt og rustikt med en god dash lekenhet var stikkord da puben skulle pusses opp, noe som vises godt i baren oppe.
camera_alt (Kristian Owren/ifi.no)

Bygget der gastropuben har fått sitt tilholdssted, er ett av Gjøviks eldste. Den gamle ordførerboligen er vernet, noe som la føringer for rehabiliteringen.

– Det er en del ting å ta hensyn til når du jobber med et vernet bygg. Vi måtte blant annet beholde de originale inngangsdørene, forklarer interiørarkitekt Bjørn Oskarsson hos Dråpe Design, som har stått for utformingen av interiøret.

Men inne kunne interiørarkitekten gjøre som han ville. Og for å være tro mot Heims konsept, ble hjemmekoselig, lekent og varmt viktige stikkord.

– Det skal være lekent og føles litt som om man er hjemme hos noen. Vi har spilt på denne lekenheten i hele konseptet, forklarer Oskarsson.

DETALJER:

I baren er lister, rør, radiatorer, brystning og vegg fargesatt i lekre farger fra Pure & Original. Veggen er malt i fargen Oker, brysningen i Praline, radiatoren i Lipstick Red, lister og vinduer i Chocolate Dream og himling/dør i sort.
camera_alt (Kristian Owren/ifi.no)

Uredd fargebruk

LEKENT:

Lekenheten har vært viktig i valg av både farger og andre interiørelementer, som møbler og bilder. Og det er også lagt mye tanke bak detaljene. Her er veggene malt i fargen Skin Powder og brystning og himling i Chocolate Dream.
camera_alt (Kristian Owren/ifi.no)

1. etasje rommer kjøkken, bar og uformelle båser der gjestene kan slappe av. I 2. etasje er det bar, selskapslokale og «finstue». Her er de aller fleste overflater som vegger, brystpanel, listverk, dører og radiatorovner malt med maling fra Pure & Original. Og på den sjarmerende gastropuben er det ikke spart på kruttet.

– Vi ville ikke gjøre noe «mainstream» med interiøret på Heim. På et utested som dette kan man tørre å gjøre ting litt annerledes. Vi kan strekke strikken litt lenger, uten at det blir «for mye», forklarer interiørarkitekten.

Og det har de tilsynelatende lyktes med. For det er lite «mainstream» med Heim.

TØFT TOALETT:

Også når du skal gjøre ditt fornødne skal du møtes med stil. Veggene er malt med Pure & Original Licetto i fargen Black, og kombinert med mønsterfliser i forskjellige farger gir det et tøft og lekent uttrykk.
camera_alt (Kristian Owren/ifi.no)

– Hvitt blir litt «døllt»

HELHET:

Det er brukt mange ulike farger, men helheten blir ikke masete. Vegger i innerste stue er malt i fargen Majestic Cloth. I det nærmeste rommet er veggene malt i Skin Powder.
camera_alt (Kristian Owren/ifi.no)

Det mangler ikke på farger i den heimekoselige gastropuben. Og det er helt bevisst.

– Vi har vært veldig opptatt av å bruke farger. Det er med på å understreke lekenheten. Og vi har ikke akkurat vært forsiktige med fargene heller. Du har minimalisme på den ene siden, og så har du Heim på den andre, smiler interiørarkitekten.

– Hvitt blir litt «døllt» sammenlignet med fargebruken her, konstaterer han.

Også alle detaljer, som dører, listverk, radiatorer og stikkontakter er fargesatt.

– Hvis dette hadde vært hvitt, ville det drept litt av fargene som brukes ellers, forklarer Oskarsson.

FARGEMEKKA:

I det innerste rommet i 2. etasje kommer den uredde fargebruken og lekenheten til syne. Veggen er malt i fargen Majestic Cloth, himling og lister i Chocolate Dreams, mens radiatoren er malt i fargen Old Red.
camera_alt (Kristian Owren/ifi.no)

Maling som popper

NATURLIG OG MATT:

Alle malte overflater i 2. etasje hos Heim er malt med maling fra Pure & Original. – Den har en unik fargeintensitet og en behagelig matthet, sier interiørarkitekt Bjørn Oskarsson.
camera_alt (Kristian Owren/ifi.no)

Oskarsson kom i kontakt med Pure & Original fordi de er nabo til Heim på Gjøvik. Og så ble han frelst.

– Malingen har en utrolig spennende fargeintensitet, som er veldig ren. Den popper frem, og du kan se at dette ikke er «vanlig» maling. Samtidig gjør mattheten i overflaten den også veldig behagelig. Det at det er brukt naturlige fargepigmenter i malingen gjenspeiles også, forteller Oskarsson.

Heim Gastropub, Gjøvik

1aff0e16-68e5-419e-ae0f-bb74ec835da9

Sted: Hunnsvegen 1, 2821 GjøvikProsjekt: Rehabilitering
Byggherre: Heim Gjøvik AS
Interiørarkitekt: Dråpe Design ved Bjørn Oskarsson
Maling: Licetto, Classico og Traditional Waterbased fra Pure & Original (www.pure-originalnorway.no)

Annonse
Annonse

Nyeste artikler

Annonse
Annonse
Messe annons
Messe annons