Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Mestergruppen - Happy Homes.png

Foto: Mestergruppen

Happy Homes Sverige blir en del av Mestergruppen

Happy Homes i Sverge blir en del av Mestergruppen. Kjeden består av 80 kjøpmannseide butikker som primært selger maling, gulv og tapet.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Kategorier

Bransjenytt
Dele
Annonse
Fargemagasinet.no annons

En av Sveriges eldste fargehandelskjeder, Happy Homes Sverige AB, blir en del av Mestergruppen-familien, skriver Mestergruppen i en pressemelding. Happy Homes AB har over 80 butikker i Sverige som primært selger maling, gulv og tapet. Kjeden ble grunnlagt som faghandelskjede i 1962, da under navnet Färgsam. I 2010 ble kjedekonseptet og navnet endret til Happy Homes.

– Mestergruppen har evnen til å satse og være offensive, også i en krevende markedssituasjon. Vi er veldig fornøyde med å få Happy Homes inn i Mestergruppen, sier konsernsjef Mikkel Sandvik i pressemeldingen.

– Happy Homes er en medlemseid kjede som passer veldig godt inn i vår forretningsmodell. Mestergruppens mål er å ha bransjens mest fornøyde og lønnsomme medlemmer, og i det oppdraget har vi en ambisiøs strategi om å vokse, sier Karin Eriksson, VD i Mestergruppen Sverige.

Se flere bilder
dame i butikk

Foto: Mestergruppen

AMBISIØS: – Mestergruppens mål er å ha bransjens mest fornøyde og lønnsomme medlemmer, og i det oppdraget har vi en ambisiøs strategi om å vokse, sier Karin Eriksson, VD i Mestergruppen Sverige.    

Satser i Sverige

Medlemsbutikkene til Happy Homes vil bli medeiere i Mestergruppen Sverige AB, på lik linje med de svenske medlemmene i XL-BYGG og BOLIST.

– Mestergruppen er en ledende aktør innom byggevarehandel i Sverige og vi får nå en mulighet til å bli enda sterkere sammen. Vi har et nettverk av frittstående butikker og kan derfor samle våre innkjøpsvolumer og skape enda bedre kundeopplevelser, sier Magnus Ohlsson som er VD i Happy Homes Sverige.

Direktør for Handel Norge i Mestergruppen, Nils Sund, er fornøyd med å få inn Happy Homes i konsernet.

– Vi har lykkes godt med fargehandel i Norge. Mestergruppen er ledende i Norge innen overflatebehandling med kjedene våre: Fargerike, Kulør og Mal Proff. Nylig fikk vi inn 19 nye medlemmer i Kulør-kjeden med Nordsjö Idé & Design. Nå ønsker vi å bygge synergier på tvers av landegrensene. Happy Homes blir et viktig tilskudd for oss i Sverige hvor vi jobber med å ta markedsandeler. Videre har Farveringen et nært og godt samarbeid med Happy Homes i Norge, som vi ser frem til å videreutvikle, forteller Sund.

Medlemmene i Happy Homes har takket ja til å bli en del av Mestergruppen. 18. desember kommer den formelle avstemningen hvor eierne i Mestergruppen Sverige AB vil godkjenne nyemittering av aksjer til Happy Homes Sverige AB. Gjennomføring vil finne sted i januar 2024. 

Se flere bilder
mann i dress

Foto: Mestergruppen

VIL VOKSE: –  Nå ønsker vi å bygge synergier på tvers av landegrensene. Happy Homes blir et viktig tilskudd for oss i Sverige hvor vi jobber med å ta markedsandeler, forteller Nils Sund, Direktør for Handel Norge i Mestergruppen.    

Fuger og tetter med høy styrke
Produktaktuelt

Fuger og tetter med høy styrke

Bostik H750 SEAL’N’BOND PREMIUM er spesielt utviklet for en varig elastisk tetting av ekspansjonsfuger for kjøkken, bad, dusj samt industrielle bruksområder med varierende underlag...

Fugeskum i mindre emballasje
Produktaktuelt

Fugeskum i mindre emballasje

Fugeskummet Sika Boom-157 All Seasons kommer nå i en ny, liten forpakning: 250 ml. Sika Boom-157 All Seasons er et selvekspanderende polyuretanskum som kan brukes året rundt –...

En helt naturlig maling
Produktaktuelt

En helt naturlig maling

Med Wibo Natura inngår du en pakt med planeten. Malingen er utviklet med naturen i tankene og er en linoljeemulsjon, fri for mikroplast og konserveringsstoffer, og er et naturlig...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.