Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
FULL KONTROLL:

Foto: Robert Walmann/ifi.no

Happy Homes på Lena: 40 år med interiør og maling

Går du inn i Happy Homes-butikken på Lena, vil du garantert handle. Her finnes alt til hjemmet, og litt til.

Robert Walmann/ifi.no

Robert Walmann/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det Kjellfrid har i butikken, har folk på Lena i stua, på badet eller på soverommet. Hun og broren Harald har skapt et univers fullt av hjemmekos, tepper, blomster, gulv, maling, tekstiler, nips og porselen. Det er ikke den ting som mangler i Happy Homes-butikken på Lena.

− Disse koppene med gode ord har vi solgt mye av. Og skilt med koselig tekst. For ikke å snakke om disse kunstige rosene. Du ser ikke at de er kunstige, forteller Kjellfrid Nordhagen.

Hun er tredje generasjon fargehandler og vet hva kundene vil ha. 

Se flere bilder
NESTEN EKTE:

Foto: Robert Walmann/ifi.no

«Mister Plant» har de blomstene som ser mest ekte ut. − Det er umulig å se at de er kunstige, sier Kjellfrid.

Mer plass

Den driftige fargehandleren tar med Fargemagasinet.no på en safari rundt i den store butikken. Det bugner over av «fryd» og «gammen» i alle kriker og kroker.  

− Det er trangt om plassen i hyllene her. Heldigvis skal vi snart bygge ut butikken. Vi har kjøpt nabohuset og planen er å bygge de to bygningene sammen slik at butikken utvides med 472 kvadratmeter – i tillegg til de til de 800 kvadratmeterne vi har i dag. Da får vi plass til flere varer, sier hun. 

Se flere bilder
NYTT OG MODERNE:

Foto: Robert Walmann/ifi.no

Det nye tilbygget blir mer moderne enn dagens bygning. − Vi skal bygge sammen husene slik at butikken blir større. På toppen blir det leiligheter, sier Kjellfrid.

Flere bein å stå på

Kjellfrid og brorens plan er altså å skape en butikk på 1250 kvadratmeter. Alt på ett plan med parkering i kjelleren og leiligheter på toppen.

− Du vet at det trengs plass for å henge med i denne bransjen. Folk pusser opp som aldri før og vi må alltid ha de nyeste og beste varene på lager. Å bare selge maling nytter ikke lenger. Vi satser på produkter til hele rommet. Vi leier også ut tepperenser, lifter, gravmaskiner, slipemaskiner, tilhengere og alt annet du trenger for å bygge. I tillegg eier vi flere hus og leiligheter i området. Det gjelder å ha flere bein å stå på, forteller Kjellfrid. 

Se flere bilder
SISTE NYTT:

Foto: Robert Walmann/ifi.no

Service fra Halvor Bakke laget av Magnor Glassverk er selvsagt å finne hos Kjellfrid på Lena.

Startet med maling

Eventyret startet med Kjellfrids bestefar. Han reiste rundt på bygdene og malte. Sa du Nordhagen til folk på Toten, var det maling de tenkte på. 6. juni 1979 etablerte Kjellfrids far et lite malingsutsalg i Lena sentrum. Det var vel og bra, tenkte Kjellfrid, men kundene trenger da puter, tepper, gulv og tapet også. 

Se flere bilder
ALT TIL HJEMMET:

Foto: Robert Walmann/ifi.no

Hos Happy Homes på Lena finner du alt fra speil, sengetøy, lamper, blomster, puter, maling, tapet og tekstiler i alle varianter. Egen hobbyavdeling har de også.

Først ute med utstillinger

Så da de flyttet butikken til sitt eget hus 10 år senere bestemte Kjellfrid seg for å ta inn strietapet, vinyltapet, tørkede blomster, messing og noen gulvtepper. Så satte opp et utstillingsmiljø i butikken. Fjorten dager senere var alt solgt.

− Jeg var nok en av de første som satte opp interiørmiljøer i fargehandelen i Norge. Folk vil bli inspirert og de vil kjøpe alt på ett sted, forteller hun.

I 2001 måtte huset bygges ut for å plass til enda flere kunder og varer. Kjellfrid og broren driver i dag det som trolig er landets mest komplette interiør- og fargehandel.

Se flere bilder
PAKKET OG KLART:

Foto: Robert Walmann/ifi.no

Marie Bjørndal er i full gang med å pakke varer til nettkundene. – Vi setter pakkene og på tralla og leverer de på posten oppe i veien her. Folk handler fra hele verden, sier hun.

Satser på håndverkstjenester

Broen Harald har ansvaret for firmaets 20 malere- og gulvleggere. De tar på seg store og små prosjekter i distriktet. De sørger også for at kundene får lagt sine gulv og tepper.

− Det blir stadig viktigere å tilby kundene håndverkstjenester. Jeg tror fremtidens kunder nærmest forventer at butikken kan utføre håndverkstjenester. Å bare selge produktene ville lenger være nok, mener hun. 

Se flere bilder
ALT PÅ FACEBOOK:

Foto: Robert Walmann/ifi.no

− På Facebook viser vi hva vi gjør både i butikken og ute på byggeplasser. Vi legger ukentlig ut bilder og video for å inspirere kundene, forteller Kjellfrid Nordhagen.

På nett med hele verden

Ikke bare selger hun interiørskatter til de lokale. Kjellfrid har også egen nettbutikk. Det plukkes, pakkes og sendes for harde livet. Og pakkene går både til USA og Sverige. Innbyggere i nærområdet som ikke rekker å stikke innom butikken i åpningstiden handler også på nettet.

− Det hender vi kjører hjem til kunder med varer. Å ha nettbutikk er mye jobb, men det gjør det enkelt for kundene. Og det er jo kundene vi er her for, sier Kjellfrid som til daglig holder styr på økonomi, anbud, oppgjør og alt annet administrativt.

− Jeg kan legge gulv og kjøre gravmaskin også, forsikrer hun.

Se flere bilder
FULL KONTROLL:

Foto: Robert Walmann/ifi.no

Kjellfrid holder orden på en omsetning på over 20 millioner og om lag 30 ansatte i butikk og håndverksavdelingen.

Fargehandel med stor F

Kjellfrid mener alle har tid til å nikke og smile til kunder som kommer inn. Hun vet også at hun driver en faghandel. Det setter høye krav til kunnskap. For det er trygghet hun egentlig selger.

− Vi har greie på mye mer enn det som er vanlig. Jobben vår er å sørge for at kundene blir trygge på kjøpene sine. Derfor stiller vi de riktige spørsmålene og lytter nøye til hva kunden sier, forteller hun. 

Se flere bilder
I LENA SENTRUM:

Foto: Robert Walmann/ifi.no

I sentrum av Lena ligger butikken som trekker folk fra hele Sør-Norge. Happy Homes-butikken tilbyr kundene alt de trenger for å pusse opp.

To vinnende design i ett
Produktaktuelt

To vinnende design i ett

Sjoa er en ny ullserie som forener to av våre mest populære teppeserier de siste ti årene. Teppene er håndvevd i myk og varm ull, og kommer i tre tidsriktige meleringer; marmor,...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.