Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
BRUKSOMRÅDER:

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Gummigulv for fremtiden på Campus Arena

Etter omfattende renovering og utvidelse, har Campus Arena Gjøvik blitt en elitehall med rom for mange ulike aktiviteter. Og på gulvet ligger gummi som skal vare.

Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

Mari Andersen Rosenberg/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere Kallerudhallen nær Gjøvik sentrum har fått en betydelig oppgradering og utvidelse, og i samme slengen byttet navn til Campus Arena Gjøvik. Nå er hallen dobbelt så stor som bygget fra 1986, modernisert og med aktivitetsmuligheter for store og små.

– Den tidligere arenaen hadde rom for én håndballbane, men kommunen ønsket å bygge hallen ut til å bli en elitehall, forteller Trond Pettersen, sivilarkitekt hos Kontur AS.

Se flere bilder
GUMMI:

Foto: Kristian Owren/ifi.no

I møterom, korridorer og andre oppholdsrom er det lagt gummibelegget Noraplan Sentica fra Nora Systems.

Flerbrukshall

I dag arrangeres det trening for både håndball, fotball, innebandy og turn/gymnastikk i hallen, i tillegg til kamper og turneringer. Det er også eget treningsrom for styrke-, balanse- og forebyggende trening, og skolene og høyskolen bruker hallen til gymtimer.

Etter utvidelsen får også flere glede av arenaen. Foruten de sportslige aktivitetene har den nye hallen rom for flere sosiale tilstelninger. Og da rulles ekstra ruller med gulvbelegget Norament ut på det store sportsgulvet, slik at det skånes mot sko og høye hæler.

Se flere bilder
GODT FOR FØTTENE:

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Gummibelegget som er lagt på Campus Arena er godt å gå på, stødig og tåler mye.

Gummi gir mersmak

Og det er ikke bare de ekstra rullene med belegg Nora Systems har levert til arenaen. I korridorer, på kontorer, lager, mindre treningsrom, toalett, trapper og møterom ligger gummigulv fra Nora. Det sto høyt på ønskelisten til arkitektene.

– Det handler jo litt om følelser, når man skal velge gulv. Og med gummi får du en følelse av at du tar i et «ekte» materiale. For oss er det litt nytt å bruke gummigulv, vi har ikke gjort det på så mange prosjekt, men vi håper det kan bli flere, sier Pettersen.

Se flere bilder
TRIPP TRAPP:

Foto: Kristian Owren/ifi.no

– Knottgummi i trapp er jo en løsning arkitekter har brukt i mange år, fordi det er stødig og sikkert å gå på, og fordi det holder seg pent lenge, sier sivilarkitekt Trond Pettersen. I trappene her ligger Norament 926.

Varer lenge

Det er lagt 1124 kvadratmeter Noraplan Sentica i bygget, i tillegg til trappekanter, trappetrinn og gulvlister, som også er fra Nora Systems. Og håpet er at gulvet skal vare lenge.

– Vi har lært litt fra tidligere prosjekter når det kommer til slitasje og bruk i offentlige anlegg. Og man trenger et gulv som kan leve lenge. Gummigulv er litt sånn at det «reparerer seg selv» etter en stund hvis du får en skade i det, og det holder seg pent lenge, forklarer Pettersen.

– I tillegg er gulvbelegget godt å gå på, stødig og tåler mye, legger han til.

Se flere bilder
TIDSBESTANDIGE:

Foto: Kristian Owren/ifi.no

En av grunnene til at det ble valgt gummigulv da Campus Arena skulle oppgraderes, var at arkitektene ønsket en løsning som kan vare lenge. De håper å kunne bruke mer gummigulv i fremtiden.

Campus Arena Gjøvik

2e080c7a-bf90-4aa5-b420-1cf92227c7be

Sted: Gjøvik
Ferdigstilt: 2015
Brutto areal: 4650 kvadratmeter
Prosjekt: Utvidelse og renovering
Oppdragsgiver: Gjøvik kommune
Entreprenør: Syljuåsen AS
Arkitekt: Kontur AS
Gulventreprenør: Syljuåsen AS
Gulvløsning: 1124 m2 noraplan® sentica, 105 m trappekanter, norament® 926 i trappetrinn, 700 m nora gulvlister

Fugeskum i mindre emballasje
Produktaktuelt

Fugeskum i mindre emballasje

Fugeskummet Sika Boom-157 All Seasons kommer nå i en ny, liten forpakning: 250 ml. Sika Boom-157 All Seasons er et selvekspanderende polyuretanskum som kan brukes året rundt –...

En helt naturlig maling
Produktaktuelt

En helt naturlig maling

Med Wibo Natura inngår du en pakt med planeten. Malingen er utviklet med naturen i tankene og er en linoljeemulsjon, fri for mikroplast og konserveringsstoffer, og er et naturlig...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.