Gummigulv for fremtiden på Campus Arena

Etter omfattende renovering og utvidelse, har Campus Arena Gjøvik blitt en elitehall med rom for mange ulike aktiviteter. Og på gulvet ligger gummi som skal vare.

Av Mari Andersen Rosenberg/ifi.no  |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Gummigulv for fremtiden på Campus Arena

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Tidligere Kallerudhallen nær Gjøvik sentrum har fått en betydelig oppgradering og utvidelse, og i samme slengen byttet navn til Campus Arena Gjøvik. Nå er hallen dobbelt så stor som bygget fra 1986, modernisert og med aktivitetsmuligheter for store og små.

– Den tidligere arenaen hadde rom for én håndballbane, men kommunen ønsket å bygge hallen ut til å bli en elitehall, forteller Trond Pettersen, sivilarkitekt hos Kontur AS.

Dele på Pinterest GUMMI:

Foto: Kristian Owren/ifi.no

I møterom, korridorer og andre oppholdsrom er det lagt gummibelegget Noraplan Sentica fra Nora Systems.

Flerbrukshall

I dag arrangeres det trening for både håndball, fotball, innebandy og turn/gymnastikk i hallen, i tillegg til kamper og turneringer. Det er også eget treningsrom for styrke-, balanse- og forebyggende trening, og skolene og høyskolen bruker hallen til gymtimer.

Etter utvidelsen får også flere glede av arenaen. Foruten de sportslige aktivitetene har den nye hallen rom for flere sosiale tilstelninger. Og da rulles ekstra ruller med gulvbelegget Norament ut på det store sportsgulvet, slik at det skånes mot sko og høye hæler.

Dele på Pinterest GODT FOR FØTTENE:

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Gummibelegget som er lagt på Campus Arena er godt å gå på, stødig og tåler mye.

Gummi gir mersmak

Og det er ikke bare de ekstra rullene med belegg Nora Systems har levert til arenaen. I korridorer, på kontorer, lager, mindre treningsrom, toalett, trapper og møterom ligger gummigulv fra Nora. Det sto høyt på ønskelisten til arkitektene.

– Det handler jo litt om følelser, når man skal velge gulv. Og med gummi får du en følelse av at du tar i et «ekte» materiale. For oss er det litt nytt å bruke gummigulv, vi har ikke gjort det på så mange prosjekt, men vi håper det kan bli flere, sier Pettersen.

Dele på Pinterest TRIPP TRAPP:

Foto: Kristian Owren/ifi.no

– Knottgummi i trapp er jo en løsning arkitekter har brukt i mange år, fordi det er stødig og sikkert å gå på, og fordi det holder seg pent lenge, sier sivilarkitekt Trond Pettersen. I trappene her ligger Norament 926.

Varer lenge

Det er lagt 1124 kvadratmeter Noraplan Sentica i bygget, i tillegg til trappekanter, trappetrinn og gulvlister, som også er fra Nora Systems. Og håpet er at gulvet skal vare lenge.

– Vi har lært litt fra tidligere prosjekter når det kommer til slitasje og bruk i offentlige anlegg. Og man trenger et gulv som kan leve lenge. Gummigulv er litt sånn at det «reparerer seg selv» etter en stund hvis du får en skade i det, og det holder seg pent lenge, forklarer Pettersen.

– I tillegg er gulvbelegget godt å gå på, stødig og tåler mye, legger han til.

Dele på Pinterest TIDSBESTANDIGE:

Foto: Kristian Owren/ifi.no

En av grunnene til at det ble valgt gummigulv da Campus Arena skulle oppgraderes, var at arkitektene ønsket en løsning som kan vare lenge. De håper å kunne bruke mer gummigulv i fremtiden.

Campus Arena Gjøvik

2e080c7a-bf90-4aa5-b420-1cf92227c7be

Sted: Gjøvik
Ferdigstilt: 2015
Brutto areal: 4650 kvadratmeter
Prosjekt: Utvidelse og renovering
Oppdragsgiver: Gjøvik kommune
Entreprenør: Syljuåsen AS
Arkitekt: Kontur AS
Gulventreprenør: Syljuåsen AS
Gulvløsning: 1124 m2 noraplan® sentica, 105 m trappekanter, norament® 926 i trappetrinn, 700 m nora gulvlister

Dette ble brukt

noraplan® sentica

norament® 926

nora gulvlister

SISTE ARTIKLER
Flere artikler
 
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert!

Fargemagasinet har jevnlig nye artikler og en gang i uken sender vi ut nyhetsbrev med våre siste artikler. Registrer deg her for å abonnere på vårt nyhetsbrev.

Obligatorisk felt