Gulvprodusent skal fjerne 30 prosent av utslippene
Innen 2030 skal gulvprodusenten Tarkett ha redusert utslippene av klimagasser med 30 prosent. Målet gjelder for hele verdikjeden, og er en følge av at konsernet slutter seg til Science Based Targets-initiativet.
Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )
Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.
Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.
Den globale gulvprodusenten Tarkett, som lager gulv av vinyl, linoleum, tepper, tre og laminat ved 33 anlegg i ulike land, lanserer et klimaveikart som skal gi reduserte klimagassutslipp. Gjennom dette forplikter konsernet seg nå til å redusere klimagassutslippene i hele verdikjeden med 30 prosent innen 2030. Dette er i tråd med Parisavtalens overordnede mål om å begrense den globale oppvarmingen til 1,5 °C.
– Vi har engasjert våre team over hele verden og sammen utviklet klimamål som samsvarer med Parisavtalen. Vi jobber nå tett med SBTi for å evaluere og godkjenne målene våre og øke vårt bidrag til en karbonnøytral verden innen 2050, sier Arnaud Marquis, Chief Sustainability and Innovation Officer i Tarkett, i en pressemelding.
GJENVINNING: Gjennom ReStart samler Tarkett inn og gjenvinner gulv. Systemet omfatter både vinylgulv, linoleum og teppefliser.
Bli bedre gjennom andre
I dag stammer kun 10 prosent av Tarketts totale utslipp fra egen produksjonsvirksomhet (Scope 1). Resten kommer fra innkjøpt energi og fra øvrige deler av verdikjeden fra leverandører til sluttkunder (Scope 2 og 3). Ambisjonene for å kutte klimagassutslipp er stilt så høyt at hele verdikjeden må være med for å få det til.
– Å sette disse målene for hele verdikjeden er en vinn-vinn-situasjon: det bidrar til å redusere både våre egne og våre kunders klimagassutslipp. Vi har en viktig rolle i det å endre spillereglene for vår bransje og gjøre det sammen med ulike aktører. Alle må være med på reisen og bidra slik at endringen kan skje så raskt som mulig, sier Marquis.
I løpet av det siste tiåret har Tarkett redusert klimagassutslipp fra egne fabrikker med 38 prosent gjennom økt energieffektivisering av produksjonsanlegg, bruk av fornybar energi og økodesignede produkter.
MILJØPROFIL: I løpet av de siste ti årene har Tarkett redusert utslipp av klimagasser fra de egne fabrikkene med 38 prosent. (Scope 1 och 2). Blant annet har energibruken blitt mer effektiv og bruken av fornybar energi økt. Ved anlegget i Narni i Italia har Tarkett laget linoleum siden naturliga ingredienser i henhold til en gammel resept.
Tarkett slutter seg nå også til Science Based Targets-initiativet, som er et samarbeid mellom CDP (Carbon Disclosure Project), FNs Global Compact, World Resources Institute (WRI) og Verdens Naturfond (WWF). Science Based Targets er en metode for bedrifter til å sette og evaluere vitenskapelig baserte klimamål i tråd med Parisavtalen.
Byggenæringen kan bidra stort til ressursforvaltning og redusert klimapåvirkning, fordi næringen globalt står for om lag 40 prosent av klimagassutslipp (produksjon, transport og forbrenning) og 60-70 prosent av totalt avfall.
Maxbo og Tarkett starter resirkulering av parkett
Med tepperetur ble rehabilitering mer klimavennlig
«Bærekraft er business»
Teppefliser får nytt liv med farger
Popup-utstilling om design og bærekraft
Nå går vi fra stil til stemning
Vi står sammen i kjøpsprosessen
Det er naturligvis mange forhold som påvirker husholdningene i deres vurderinger av og om man skal pusse opp i boligen. Her skal vi se litt nærmere på hva som skjer, fra ideen om oppussing...
Ny distriktssjef for Trøndelag i gang hos Boen
Marianne Midjo-Bremseth er av Boen parkett ansatt som distriktssjef i Trøndelag, Nordmøre og Nordland. Hun startet 1. april 2023, og har tatt over distriktet etter Vemund Sundan....
Maxbo og Tarkett starter resirkulering av parkett
Ved to av Maxbos varehus kan kundene fra 1. juni levere brukte parkett- og tregulv til resirkulering og få rabatt på det nye gulvet. Pilotprosjektet er et samarbeid mellom Løvenskiold...
Jordan vet hvordan
I samarbeid med Jernia, Fargerike, Obs Bygg og Montér, har Jordan kommet opp med Jordan-initiativet. Det har som formål å gi noe tilbake til samfunnet ved å pusse opp et verdig lokale...
Fargestrategi som et dynamisk verktøy
Bebyggelsen i byer og tettstedet vokser i kompleksitet. Samtidig trenger vi å omgi oss med god, harmonisk og funksjonell arkitektur som bidrar til gjenkjennelse og sanselig stimuli....
Lekne vegger
Med maksimalisme, farger, planter og dyr i skjønn forening, er Omexcos tapetkolleksjon, Birds of paradise, en måte å booste humøret på og drømme seg bort til paradis. Her kan interiøret...