Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Gulvprodusent skal fjerne-VALGT METODE-FotoTarkett.jpg

Foto: Tarkett

Gulvprodusent skal fjerne 30 prosent av utslippene

Innen 2030 skal gulvprodusenten Tarkett ha redusert utslippene av klimagasser med 30 prosent. Målet gjelder for hele verdikjeden, og er en følge av at konsernet slutter seg til Science Based Targets-initiativet.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Kategorier

Miljø
Dele
Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den globale gulvprodusenten Tarkett, som lager gulv av vinyl, linoleum, tepper, tre og laminat ved 33 anlegg i ulike land, lanserer et klimaveikart som skal gi reduserte klimagassutslipp. Gjennom dette forplikter konsernet seg nå til å redusere klimagassutslippene i hele verdikjeden med 30 prosent innen 2030. Dette er i tråd med Parisavtalens overordnede mål om å begrense den globale oppvarmingen til 1,5 °C.

– Vi har engasjert våre team over hele verden og sammen utviklet klimamål som samsvarer med Parisavtalen. Vi jobber nå tett med SBTi for å evaluere og godkjenne målene våre og øke vårt bidrag til en karbonnøytral verden innen 2050, sier Arnaud Marquis, Chief Sustainability and Innovation Officer i Tarkett, i en pressemelding. 

Se flere bilder
teppegarn i retur

Foto: Tarkett

GJENVINNING: Gjennom ReStart samler Tarkett inn og gjenvinner gulv. Systemet omfatter både vinylgulv, linoleum og teppefliser.

Bli bedre gjennom andre

I dag stammer kun 10 prosent av Tarketts totale utslipp fra egen produksjonsvirksomhet (Scope 1). Resten kommer fra innkjøpt energi og fra øvrige deler av verdikjeden fra leverandører til sluttkunder (Scope 2 og 3). Ambisjonene for å kutte klimagassutslipp er stilt så høyt at hele verdikjeden må være med for å få det til.

– Å sette disse målene for hele verdikjeden er en vinn-vinn-situasjon: det bidrar til å redusere både våre egne og våre kunders klimagassutslipp. Vi har en viktig rolle i det å endre spillereglene for vår bransje og gjøre det sammen med ulike aktører. Alle må være med på reisen og bidra slik at endringen kan skje så raskt som mulig, sier Marquis.

I løpet av det siste tiåret har Tarkett redusert klimagassutslipp fra egne fabrikker med 38 prosent gjennom økt energieffektivisering av produksjonsanlegg, bruk av fornybar energi og økodesignede produkter. 

Se flere bilder
Linoleumfabrikk, Italia

Foto: Tarkett

MILJØPROFIL: I løpet av de siste ti årene har Tarkett redusert utslipp av klimagasser fra de egne fabrikkene med 38 prosent. (Scope 1 och 2). Blant annet har energibruken blitt mer effektiv og bruken av fornybar energi økt. Ved anlegget i Narni i Italia har Tarkett laget linoleum siden naturliga ingredienser i henhold til en gammel resept. 

Tarkett slutter seg nå også til Science Based Targets-initiativet, som er et samarbeid mellom CDP (Carbon Disclosure Project), FNs Global Compact, World Resources Institute (WRI) og Verdens Naturfond (WWF). Science Based Targets er en metode for bedrifter til å sette og evaluere vitenskapelig baserte klimamål i tråd med Parisavtalen.

Byggenæringen kan bidra stort til ressursforvaltning og redusert klimapåvirkning, fordi næringen globalt står for om lag 40 prosent av klimagassutslipp (produksjon, transport og forbrenning) og 60-70 prosent av totalt avfall.

Fuger og tetter med høy styrke
Produktaktuelt

Fuger og tetter med høy styrke

Bostik H750 SEAL’N’BOND PREMIUM er spesielt utviklet for en varig elastisk tetting av ekspansjonsfuger for kjøkken, bad, dusj samt industrielle bruksområder med varierende underlag...

Fugeskum i mindre emballasje
Produktaktuelt

Fugeskum i mindre emballasje

Fugeskummet Sika Boom-157 All Seasons kommer nå i en ny, liten forpakning: 250 ml. Sika Boom-157 All Seasons er et selvekspanderende polyuretanskum som kan brukes året rundt –...

En helt naturlig maling
Produktaktuelt

En helt naturlig maling

Med Wibo Natura inngår du en pakt med planeten. Malingen er utviklet med naturen i tankene og er en linoljeemulsjon, fri for mikroplast og konserveringsstoffer, og er et naturlig...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.