Gulvprodusent skal fjerne 30 prosent av utslippene
Innen 2030 skal gulvprodusenten Tarkett ha redusert utslippene av klimagasser med 30 prosent. Målet gjelder for hele verdikjeden, og er en følge av at konsernet slutter seg til Science Based Targets-initiativet.
Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )
Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.
Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Den globale gulvprodusenten Tarkett, som lager gulv av vinyl, linoleum, tepper, tre og laminat ved 33 anlegg i ulike land, lanserer et klimaveikart som skal gi reduserte klimagassutslipp. Gjennom dette forplikter konsernet seg nå til å redusere klimagassutslippene i hele verdikjeden med 30 prosent innen 2030. Dette er i tråd med Parisavtalens overordnede mål om å begrense den globale oppvarmingen til 1,5 °C.
– Vi har engasjert våre team over hele verden og sammen utviklet klimamål som samsvarer med Parisavtalen. Vi jobber nå tett med SBTi for å evaluere og godkjenne målene våre og øke vårt bidrag til en karbonnøytral verden innen 2050, sier Arnaud Marquis, Chief Sustainability and Innovation Officer i Tarkett, i en pressemelding.
GJENVINNING: Gjennom ReStart samler Tarkett inn og gjenvinner gulv. Systemet omfatter både vinylgulv, linoleum og teppefliser.
Bli bedre gjennom andre
I dag stammer kun 10 prosent av Tarketts totale utslipp fra egen produksjonsvirksomhet (Scope 1). Resten kommer fra innkjøpt energi og fra øvrige deler av verdikjeden fra leverandører til sluttkunder (Scope 2 og 3). Ambisjonene for å kutte klimagassutslipp er stilt så høyt at hele verdikjeden må være med for å få det til.
– Å sette disse målene for hele verdikjeden er en vinn-vinn-situasjon: det bidrar til å redusere både våre egne og våre kunders klimagassutslipp. Vi har en viktig rolle i det å endre spillereglene for vår bransje og gjøre det sammen med ulike aktører. Alle må være med på reisen og bidra slik at endringen kan skje så raskt som mulig, sier Marquis.
I løpet av det siste tiåret har Tarkett redusert klimagassutslipp fra egne fabrikker med 38 prosent gjennom økt energieffektivisering av produksjonsanlegg, bruk av fornybar energi og økodesignede produkter.
MILJØPROFIL: I løpet av de siste ti årene har Tarkett redusert utslipp av klimagasser fra de egne fabrikkene med 38 prosent. (Scope 1 och 2). Blant annet har energibruken blitt mer effektiv og bruken av fornybar energi økt. Ved anlegget i Narni i Italia har Tarkett laget linoleum siden naturliga ingredienser i henhold til en gammel resept.
Tarkett slutter seg nå også til Science Based Targets-initiativet, som er et samarbeid mellom CDP (Carbon Disclosure Project), FNs Global Compact, World Resources Institute (WRI) og Verdens Naturfond (WWF). Science Based Targets er en metode for bedrifter til å sette og evaluere vitenskapelig baserte klimamål i tråd med Parisavtalen.
Byggenæringen kan bidra stort til ressursforvaltning og redusert klimapåvirkning, fordi næringen globalt står for om lag 40 prosent av klimagassutslipp (produksjon, transport og forbrenning) og 60-70 prosent av totalt avfall.
Forsterker designavdelingen hos Norvigroup Norsk Dun
Hilde Fuglesang blir fra 1. januar 2025 ny design- og konseptutvikler hos Norvigroup Norsk Dun. Hun har mange års fartstid i Lama og tar med seg solid erfaring innen design, produktutvikling...
Gulvfakta med løsning for delreparasjoner i våtrom
Må det være nødvendig å rive og bygge om et helt bad, fordi vinylbelegget på gulvet har fått en liten skade? Nei, mener gulvbransjen, som nå har utarbeidet anbefalinger for partiell...
Maling for dårlig vær godt mottatt i Bergen
Dårlige værforhold byr på utfordringer for maleren. En løsning på dette kan være en maling som gir slingringsmonn når det kommer til temperatur og tørketid. Ved bruk av malingsprøyte...
Stadig flere forbrukere velger beis
Interiørbeis beskytter treverket og gir rommet et personlig preg. Det er kanskje ikke så rart at flere og flere forbrukere blir nysgjerrige på beis, nå som naturlige elementer preger...
IFIs medlemmers fremtidstro: En blandingspalett av optimisme og usikkerhet
I løpet av 2024 har vi sett en rekke svingninger i fremtidstroen blant aktørene i overflatebransjen. Fra starten av året, preget av en forsiktig optimisme, har vi beveget oss gjennom...
Bjelin med ny region-KAM
Morten H. Jensen er ny KAM for Bjelin i region Midt- og Nord-Norge. Han kommer fra stein- og keramikkbransjen, nå senest fra stillingen som Area Manager Norway hos den italienske...