Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Architects at work-Polyflor-FotoIverValkvæIFIno.jpg

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

Gulv på fagmesse for arkitekter

Object Carpet og Berry Alloc var tilstede på Architect@work på Lillestrøm i november. Messen er en fagmesse for arkitekter, interiørdesignere, interiørarkitekter, eiendomsutviklere, rådgivere, byggherre og andre innen bransjen. Alle produktene som vises frem, er forhåndsgodkjent av et dommerpanel bestående av arkitekter og interiørarkitekter.

Iver Valkvæ / Charlotte Holberg Sveinsen

Iver Valkvæ / Charlotte Holberg Sveinsen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hovedrommet under messen Architect@work på Nova Spectrum november var dekket med sorte, tykke tepper i system. Den umiddelbare assosiasjonen var scenetepper hvor utstillerne befant seg på baksiden, i små avlukker som de delte med tre andre bedrifter.

Object Carpet er en tysk teppeprodusent kjent for estetiske tepper med kompromissløs kvalitet, og som er laget for å vare. De har fokus på design, bærekraft og helse. All produksjon foregår i Tyskland på hypermoderne fabrikker. I Norge representeres de av Polyflor. Teppene passer spesielt godt i kontorlokaler da de tåler kontorstoler og tung belastning over tid.     

Mange fargekombinasjoner

På messen stilte Object Carpet med sin nyeste kolleksjon, et samarbeidsprosjekt med den anerkjente arkitektgruppen, Ippolito Fleitz Group. Kolleksjonen inneholder et stort spekter av farger og strukturer som gir uendelige kombinasjonsalternativer. Fra uttrykksfulle, sterke farger til myke naturtoner, gjenspeiler denne kolleksjonen gleden i mangfoldet av strukturer, overflater og farger. Serien består av 111 design, hvor samtlige er tilgjengelige på rull, som akustiske fliser eller avpassede tepper.

Teppene til Object Carpet er utviklet for å sikre sunne innemiljøer og har en positiv innvirkning på luftkvaliteten. De jobber langsiktig med bærekraft og sirkulær utvikling. Econylgarnet som benyttes, stammer i hovedsak fra gamle fiskegarn som gjenvinnes og omdannes til nye, slitesterke tekstiler.  

Se flere bilder
Object Carpet - Polyflor

Foto: Iver Valkvæ/Ifi.no

SPENSTIGE FARGER: Her er noen av teppeprøvene som ble vist frem på Object Carpet sin stand, representert av Polyflor.

Brede bord i Norge

Bak et av de andre avlukkene fant vi gulvprodusenten Berry Alloc, med sine gulv produsert i Lyngdal. Deres mest solgte gulv, Grand Avenue Champs Elysees, var utstilt sammen med andre høytrykkslaminat. Flere av dem var svært brede, hvilket er mer etterspurt i Norge enn ellers i Europa.

Berry Alloc har et stort utvalg innen laminat-, vinyl- og parkettgulv, samt veggpaneler. De er holdbare og oppfyller gjeldende estetiske og tekniske krav knyttet til kvalitet, varierte utførelser, holdbarhet, levetid og enkel montering. Materialet som benyttes er fra Norge eller Spania. Fabrikken skal utvides og produksjonskapasiteten økes fra 3 til 5 milllioner kvadratmeter i året. De blir også svanemerket og fra fabrikken i Lyngdal avgis varme fra produksjonen som går til fjernvarme for beboerne i Lyngdal. 

Se flere bilder
Høytrykkslaminat

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

BREDE BORD: Berry Alloc viste frem flere av sine høytrykkslaminatgulv. Kolleksjonen «Grand Majestic» har de bredeste bordene på hele 30 cm.

Mer fra messen


Se flere bilder
Arkitektur

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

SEMINAR: På messen var det også ulike seminarer. Adrian Lambardo fra Link Arkitektur holdt et foredrag om Biofilisk arkitektur. Foredraget fokuserte på menneskets behov for naturbaserte former i urbane miljøer. Han viste eksempler om hvordan vi kan bruke naturen i moderne arkitektur for å hjelpe både konsentrasjonsevne, produktivitet, helse og læring.


Se flere bilder
naturprodukter

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

ORGANISKE VEGGER: WALL-IT viste frem lekre tre og plantebaserte produkter gjennom kolleksjonen Organoid. Produktene kan brukes på mange forskjellige overflater, og har mange gode akustikkdempende egenskaper.

Tørt tre råtner ikke
Teknisk

Tørt tre råtner ikke

Det er ikke malingens feil om kledningen råtner. Uansett type overflatebehandling gjelder at treverket skal være tørt. Er ytterveggen dessuten riktig konstruert, vil eventuell tilført...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.