Fargemagasinet logo
Se flere bilder
GA-Casamance-FotoBjørgOwrenIFIno-7.jpg

Foto: Bjørg Owren ifi.no

Annonse
Gerflor annons

Green Apple gjør det enklere for kundene

Når Green Apple i høst kommer med en ny tekstilkolleksjon fra Casamance, er den skreddersydd for det norske markedet. Kolleksjonen er skapt på et «rotebord» i showrommet til Green Apple i Oslo.

Bjørg Owren/ifi.no

Bjørg Owren/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Kategorier

Bransjenytt

Etiketter

Green Apple
Dele

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Casamance er en kjempestor fransk leverandør, med design og kolleksjoner beregnet for et globalt marked. Utvalget er mer enn stort, og mye passer ikke for det norske markedet. Derfor var det en vinn-vinn-situasjon for begge parter, da Ellen Lind hos Green Apple ville ha egen kolleksjon for Norge. Samarbeidet har vart i en rekke år, og det har blitt mange kolleksjoner som selger godt. Etter hvert har det blitt slik at Casamance også selger Green Apple-kolleksjonen til andre land i Europa.

­ –   De lar oss plukke fra alle kolleksjonene og lage en egen fargekoordinert kolleksjon. Det er Casamance sin kolleksjon, men de merker den også med Green Apple logoen, forteller Halvorsen.

–  Her setter altså den kjente franske produsenten vårt navn på sin kolleksjon. De stoler så på Ellens smak og det vi gjør at de sier ja, ja til forslagene våre, forteller Kristian Halvorsen.  

Se flere bilder
GA-Casamance-FotoBjørgOwrenIFIno-3.jpg

Foto: Bjørg Owren ifi.no

Kristian Halvorsen

Skreddersyr til markedet

Fargemagasinet får en sniktitt på den nye kolleksjonen, som består av ni forskjellige fargetema. Hele fargespekteret er representert. Men like viktig som fargene er et bredt utvalg materialer og strukturer. Kristian Halvorsen, som har laget kolleksjonen sammen med Ellen Lind, viser og forteller:

–  Her har du sateng, mønster, struktur, velur, tørre ting, blanke ting og broderier.

Jo, visst er det trendy med struktur og tekstur, men det er bare en del av helheten.

­ –  Vi tar ikke med tekstiler med struktur fordi det er trendy. Det må være en samling av mange kvaliteter for at helheten skal bli fin. Han legger fram prøver i grovt og fint, blankt og matt og demonstrerer:

–   Hvis det fokuseres bare på en og en ting blir det vanskelig å få det fint.

Se flere bilder
GA-Casamance-FotoBjørgOwrenIFIno-4.jpg

Foto: Bjørg Owren ifi.no

Tekstiler i rødtoner

Mindre utvalg virker salgsutløsende

Han forteller at før sommeren sto de i mange dager og «herjet» med bøker og prøver, og laget forslag til neste bok.

–   Vi plukket det vi liker, som passer vår stil, og det vi har tro på selger. På denne måten skreddersyr vi bøker som passer for Norge, sier han.

–   Vi har valgt bort en hel masse. For stort utvalg virker mot sin hensikt. Det ser vi for eksempel når våre kunder tar med seg en av sine kunder hit. De ser så mye som er fint, og resultatet er at de ikke tør bestemme seg av frykt for å velge feil. Mange velger å vente. Da må vi hjelpe til, og vise et mindre utvalg slik at de ser mulighetene, og tør ta stilling.

Se flere bilder
GA-Casamance-FotoBjørgOwrenIFIno-5.jpg

Foto: Bjørg Owren ifi.no

Et utvalg tekstiler i lyse varme toner.

Økt interesse for det personlige

Hos Green Apple opplever de at flere ønsker et personlig interiør og mer farger. Men mange trenger hjelp, for det er ikke lett å se for seg hvordan ulike ting blir sammen. 

–   Derfor må vi tørre å vise et utvalg, og gjerne være litt spreke. Selv om trenden er at stadig flere tør litt mer, er det fortsatt slik at de trenger se eksempler. Og vi skal ikke kimse av «lekre» puter. For ofte starter fornyelsen av et rom der. At puten er dyr spiller liten rolle, det er en typisk «må ha» ting, sier Halvorsen.

Han har ofte erfart at når de nye putene på plass, så kommer selvtilliten til å gå videre med gardiner, tapet og gjerne en ny sofa.

Se flere bilder
GA-Casamance-FotoBjørgOwrenIFIno-6.jpg

Foto: Bjørg Owren ifi.no

Brodert tekstil sammen med ensfargede i blått og gyldent

Green Apple tar sjansen

Ofte er det slik at folk finner noe de liker i en bok, men så er det utfordringen å finne noe som passer til.

–   Vi lager disse bøkene for å gjøre det enklere for kundene å velge, og finne flere fine ting som passer sammen. Dette er noe av det som er spesielt for Green Apple, sier Halvorsen.

Han kjenner ikke til at andre plukker ut ting og setter sammen for det norske markedet slik de gjør.

–   Jeg tror ikke dette handler om at vi er store, men mer om å ta sjanser og satse. Det er mye å vinne på å ta sjanser og gjøre valg, sier han og utfordrer gjerne konkurrenter og butikkeiere.

–   Gjør det, prøv! Velg ut fra mengden noe av det du selv tror på, og sett sammen egne forslag. Det vil gjøre kjøpsprosessen mye enklere for kundene dine.

Han snakker ivrig, samtidig som han finner fram prøver på tapet og teppe som passer til tekstilene i den nye kolleksjonen.

–   Slik! Her har vi et helt rom. Så enkelt, effektivt og veldig fint, avslutter han.

Se flere bilder
GA-Casamance-FotoBjørgOwrenIFIno-2.jpg

Foto: Bjørg Owren ifi.no

Materialprøver til et lyst rom

Sett underlag og gulv i system
Teknisk

Sett underlag og gulv i system

Gevinsten med et godt valgt gulvunderlag er større enn mange gulvkunder er klar over. Hovedformålet med gulvunderlag er å øke komforten, beskytte gulvet og å forlenge gulvets levetid....

Mal Proff i mål med roadshow
Håndverk

Mal Proff i mål med roadshow

Nå er Mal Proff Roadshow kommet i mål etter å ha besøkt 14 steder rundt om i Norge. Sammen med 20 utstillere har de lokket mange besøkere med nye produkter, pizza og hamburgere. Flere...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.