Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
INN OG UT:

Foto: Bergo Flooring

God som gulv med Bergoplattan

Mange nordmenn kjenner igjen Bergoplattan fra Hurtigruten sine åpne dekk. Og for et gulv som daglig hamler opp med norsk vær og vind, er en bilforretning i Sverige bare barnemat.

Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

Mari Andersen Rosenberg/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Der tunge biler kjører ut og inn, olje søles og selgere står og går hele dagen, kreves et godt gulv. Hos Finnvedens Bil i Sverige var det på høy tid med en oppgradering.

– Belegget som lå der krevde mye vedlikehold, det ble slitt og var vanskelig å reparere, forteller Emil Lindén, adm. direktør hos Bergo Flooring.

Gulv for alle underlag

Underlaget var heller ikke mye å skryte av. Et hardt, litt ujevnt betonggulv med noe sprekker og oljeflekker gjorde at bilforretningen måtte tenke nytt. Da tok de kontakt med Bergo, som produserer plastfliser til både konsumentbruk og hardere, profesjonelt bruk, under det velkjente navnet Bergoplattan.

– Med Bergoplattan trenger du ikke å ta hensyn til om underlaget er dårlig. Plastflisene er fleksible og tilpasser seg. Det betyr minimalt med forarbeid, sier Lindén.

Og da Finnvedens bestemte seg, gikk leggingen raskt.

– Gulvet kommer formontert i plater på 3 x 4 = 12 fliser, så det går raskt å legge. Det er ingen tørketid eller ventetid, så når du har lagt fliser på én side av rommet, kan du parkere bilene der med én gang og ta andre siden, sier han.

Se flere bilder
VISER VEI:

Foto: Bergo Flooring

Med Bergoplattan har du utallige muligheter for å lage eget design og kombinere farger som passer ditt konsept. Hos Finnvedens understreker fargevalget forretningens profil og bilveidesignet hjelper å holde orden og lage faste displaypla

Stille og behagelig

Det var mange grunner til at Finnvedens gikk til Bergo da de trengte nytt gulv. Flisene er slitesterke, tilnærmet vedlikeholdsfrie, miljøvennlige, ventilerende, enkle og kostnadsbesparende. Og det er bra for dem som jobber her.

– Bilselgere går med vanlige klær og sko, og da er det hardt å gå på betong. Med plastflisene får du et mykere underlag, forklarer Lindén, og legger til at lydbildet også forbedres vesentlig i et lokale der det ellers er mye harde flater.

Bergo Supreme, som er lagt hos Finnvedens, har et hullmønster, som gjør at smusset ikke blir liggende oppå gulvet og spres ut i lokalet. Gulvet bygger en drøy centimeter, og en vanlig støvsuger drar med seg smusset opp av hullene når det rengjøres. Og om én flis ødelegges, er det ingen krise.

– Du kan lett bytte ut en enkelt flis midt i gulvet. Det tar mindre enn ett minutt og bilselgeren kan gjøre det selv, sier Lindén.

Se flere bilder
RENT OG PENT:

Foto: Bergo Flooring

Supreme har et hullmønster, som gjør at smusset ikke blir liggende oppå gulvet og spres ut i lokalet. Gulvet bygger en drøy centimeter, og en vanlig støvsuger drar heller med seg smusset opp av hullene når det rengjøres.

Finnvedens Bil i Sverige

Installasjonsår: 2015
Gulv: Bergo Supreme Silver Grey og Dark Blue, Bergoplattan føres av InHouse Group i Norge
Overflate: 360 kvadratmeter

Tørt tre råtner ikke
Teknisk

Tørt tre råtner ikke

Det er ikke malingens feil om kledningen råtner. Uansett type overflatebehandling gjelder at treverket skal være tørt. Er ytterveggen dessuten riktig konstruert, vil eventuell tilført...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.