FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Atelier-Circular-Collection-FotoTarkett-04.jpg

Foto: Tarkett

Gjenbruk i praksis i nytt showrom

I Sverige har Tarkett laget en arena for møter og samtaler om gjenbruk og design. I det nyåpnede showromet Tarkett Ateljé vises kun gulvmaterialer som det finnes etablerte gjenvinningssystemer for. – Her har vi ubegrensede muligheter, sier markedssjef Kerstin Lagerlöf.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I Stockholm har Tarkett åpnet et showrom, basert på et helt nytt konsept med fokus på konsernets gjenvinnbare produkter. Utformingen er blitt til i samarbeid med designbyrået Note Design Studio.

– Sirkulær økonomi er et «Buzz Word». Vi trenger å vise at det er mulig å «Walk The Talk». Dette er gjenbruk i praksis, sier Dag Duberg, Sustainability Manager for Tarkett Norden. 

Se flere bilder
gjenbrukt messestand

Foto: Tarkett

GJENBRUKT MESSESTAND: På kjøkkenet har møblene fra Tarketts utstilling Natural Bond, som ble vist på Stockholm Furniture Fair i 2020, fått et nytt hjem. – Før vi gikk i gang med Tarkett Ateljé, undersøkte vi hva man forventer fra et showrom. Man vil bli inspirert, se prøver og prate med selgere. Forskjellen her er at Tarkett har gått fra å være materialprodusent til å bli materialinnovatør, sier Johannes Karlström, interiørarkitekt og medgründer av Note Design Studio. 

Retursekker

Et tidligere auditorium på Södermalm, i et bygg som huser flere møbel- og gulvprodusenters showrom, har Tarkett fylt opp med materialprøver, møbler og elementer belagt med både linoleum og vinyl – materialer man tidligere kun har brukt som gulv. Her er også utstilt store sekker som inneholder returnerte vinyl- og tepperester.

– Dette er et atelier, heller enn et showrom. Vi ville skape et rom der design og bærekraft interagerer, og vise hvordan det ser ut når ulike gjenbrukte materialer brukes sammen, sier Kerstin Lagerlöf, markedssjef for Tarkett Sverige og Norge. 

Se flere bilder
tepper på møterom

Foto: Tarkett

MYKT MØTEROM: Både vegger og gulv i møterommet er kledd med teppefliser fra serien DESSO Airmaster Tones, som er utviklet for å redusere støv og partikler i inneluften. Møblene kommer fra Blå Station.


Se flere bilder
Atelier-DEMONTERTE GULV-FotoTarkett-09.jpg

Foto: Tarkett

DEMONTERTE GULV: Resirkulerte råvarer står midt i Tarkett Ateljé i to store sekker. Den ene inneholder vinylrester som kommer fra Ikea i Västerås. Belegget har vært sendt til fabrikken i Ronneby der det er vasket og renset for lim før det ble gjort om til granulater. Den andre sekken inneholder garnrester fra et kontorprosjekt som skal bli til nye teppefliser. Ved gjenbruk av teppefliser fraktes disse til Nederland der garnet separeres fra baksiden.

Gjenbruk i praksis

Det store materialebiblioteket inneholder prøver på mange ulike gulvmaterialer fra produsenten – men kun gulvene som faktisk kan gjenvinnes.

– Vi har plukket ut produkter der hele prosessen er på plass. Alt av logistikk, system for innsamling og transport og logistikkpartnere er i gang. Det finnes både en strategi og et system, sier Duberg.

Se flere bilder
prøver av gjenbrukbare gulv

Foto: Tarkett

CIRCULAR COLLECTION: Prøvebordet er kledd med iQ Surface og viser et utvalg med store prøver fra «Circular Collection», som er en samling av Tarketts resirkulerbare kolleksjoner.

Egen kolleksjon

De i praksis gjenvinnbare delkolleksjonene med banebelegg, LVT, teppefliser og linoleum er samlet til en utvalgt «Circular Collection». Denne rettes mot nøkkelpersoner hos byggherrer, eiendomsutviklere, arkitekter og studenter og andre spesielt interesserte, som kan komme til Tarkett Ateljé for å få mer kunnskap om klimafordelene med gjenvinning.

– Dette er ikke bare et showrom, men også en møteplass. Her skal vi tilbringe mye tid sammen med gjester, sier Lagerlöf.

Se flere bilder
bord av gjenbruksmateriale

Foto: Tarkett

GJENBRUKSBORD: Det store arbeidsbordet i auditoriet er laget av resirkulert tregulv fra Tarketts Natural Bond-utstilling 2020. Bordplaten er dekket med linoleumgulvet Veneto 100 % Linen. Også de små krakkene er kledd med linoleumgulv. Bordet står på hjul og kan enkelt flyttes på. Både bord og krakker er designet av Note Design Studio. 

Også for norske gjester

Også Tarkett Norge vil benytte seg av mulighetene som lokalene gir.

– Vi planlegger å benytte oss av det for webinarer og også ta med oss norske arkitekter og kunder dit når reisevilkårene tillater det, forteller Linn Hagtvedt hos Tarkett i Drammen.

– «Circular Collection» er noe vi vil snakke mye om utover høsten, selvsagt i sammenheng med vårt fokus på sirkulær økonomi generelt, sier hun. 


Se flere bilder
showrom og seminar

Foto: Tarkett

SEMINARPLASS: Midt i Tarkett Ateljé er auditoriet som vil brukes til seminarer, foredrag og utstillinger. Bordene i møterommene er laget av Tarketts linoleum, Veneto Graphite, og designet av Note Design Studio. Lampene i taket er kledd med iQ Megalit og formgitt av Note. 


Se flere bilder
sveisefug i avvikende farge

Foto: Tarkett

SMALE AKSENTER: Den lavendelblå korridoren er kledd med linoleumgulv. Med sveisetråd i avvikende farger er det skapt en spennende aksent.


Se flere bilder
pusset opp kjøkkenet

Foto: Tarkett

PUSSET OPP: Den eksisterende kjøkkeninnredningen ble beholdt, men pusset opp. Både kjøkkenbenk, vegg og dører er dekket med iQ Megalit Graphic Brown. 

Miljømal med ny butikk
Bransjenytt

Miljømal med ny butikk

25. april markerte Miljømal åpning av ny og større butikk på Etterstad i Oslo. Det var gode tilbud og anledning til å møte både lokale og nasjonale eksperter innen maling og bygningsvern. ...

Økt optimisme i overflatebransjen
Tall og prognoser

Økt optimisme i overflatebransjen

Fargemagasinet har nylig gjennomført flere undersøkelser for å kartlegge forventningene i overflatebransjen. Resultatene viser en interessant utvikling, spesielt ute i butikkene, (byggevarehus/fargehandel)...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.