FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
MODERNE:

Foto: Hanne Jørgensen/Polyflor

Går godt og stille på gummigulv

Med gummibelegg i de åpne kontorlokalene til LPO Arkitekter, blir det mindre støy, godt å gå og lett å holde rent – og selvfølgelig tiltalende for øyet. Det er tross alt arkitekter som holder til her.

Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

Mari Andersen Rosenberg/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

LPO Arkitekter er et av landets ledende arkitektkontor. Og da deres egne kontorlokaler i Oslo skulle pusses opp, tegnet de det selvfølgelig selv – og de visste de hva de ville ha.

Til de lyse, moderne lokalene i Rosenborggata valgte de å legge 1400 kvadratmeter Artigo Uni, et gummigulv fra Polyflor.

– Hovedårsakene til at valget falt på nettopp det gulvet, er at det gir god gangkomfort, det er slitesterkt, enkelt å rengjøre og det demper trinnlyder, forklarer Henrik Finne, salgssjef Norge hos Polyflor.

– I tillegg har det et tiltalende utseende, og LPO falt for den silkematte overflaten gulvet gir, sier han.

Se flere bilder
TILTALENDE:

Foto: Hanne Jørgensen/Polyflor

LPO Arkitekter likte godt den silkematte overflaten og den enkle fargen. Det kom på topp av gulvets andre gode egenskaper.


Se flere bilder
LETTSTELT:

Foto: Hanne Jørgensen/Polyflor

At Artigo Uni er slitesterkt og enkelt å rengjøre, er to egenskaper som kommer godt med i et kontormiljø.

Gulv som gjør deg godt

I kontorlandskap, som ikke nødvendigvis er kjent for å gjøre underverker for kroppen ellers, er det viktig med et gulv som kjennes godt å gå på.

– Mange velger gummigulv på grunn av gangkomforten. Det er vesentlig bedre å gå på over lang tid enn mye annet, sier Finne.

– I tillegg kan Artigo gummigulv bidra til et godt inneklima, noe som er avgjørende for et sunt kontormiljø, supplerer Hanne Jørgensen, prosjektkonsulent hos Polyflor.

Se flere bilder
GODT FOR DEG:

Foto: Hanne Jørgensen/Polyflor

Artigo gummigulv bidrar til et godt innendørs klima, som er veldig viktig i et kontorlandskap – som andre steder.

Mindre støy

En annen viktig grunn til at valget falt på gummi, var lyden. For på en arbeidsplass er det alltid viktig å tenke på støynivået. Særlig i et åpent kontorlandskap.

– Når det er snakk om et stort, åpent kontorlandskap, som det er hos LPO Arkitekter, da er akustikken veldig viktig. Høye hæler som klakker i gulvet eller tunge såler som haster forbi kan fort bli plagsomt og forstyrrende. Gummigulv gir god trinnlydsdemping mellom etasjer, og demper også klakkelyden og trommelyden man ellers kan få i lokalene, forklarer Henrik Finne.

Se flere bilder
ÅPENT:

Foto: Hanne Jørgensen/Polyflor

I et åpent kontorlandskap, kan det fort bli mye støy som forstyrrer arbeidsroen. Da er det viktig med et gulv som bidrar til å redusere blant annet trinn- og trommelyder.

Pop med gummigulv

Det er ikke bare LPO som har sansen for gummi på gulvet. Rundt om i Norge ligger det tusenvis av kvadratmeter med Artigo.

– På store prosjekter rundt i hele Norge er det valgt gummigulv. Se for eksempel på Kuben yrkesarena, der er det rundt 12 000 kvadratmeter gummigulv i ulike varianter. Nord-Østerdal videregående er et annet eksempel, som har mottatt flere priser for sitt bygg. På A-Hus ligger det rundt 100 000 kvadratmeter med gummigulv. Så det er mange ulike prosjekter, både små og store, der gummi foretrekkes, avslutter Finne.

Se flere bilder
POP:

Foto: Hanne Jørgensen/Polyflor

Rundt om i Norge ligger tusenvis av kvadratmeter gummigulv i offentlig lokaler. LPO Arkitekter sine kontorer er bare ett av stedene.

LPO Arkitekter

Sted: Rosenborggata 19C
Tid: Juli 2017
Prosjektansvarlig interiør og detaljering: Marie Claussen, sivilarkitekt og partner i LPO
Gulv: 1400 m2 Artigo Uni gummigulv fra Polyflor

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.