Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
MODERNE:

Foto: Hanne Jørgensen/Polyflor

Går godt og stille på gummigulv

Med gummibelegg i de åpne kontorlokalene til LPO Arkitekter, blir det mindre støy, godt å gå og lett å holde rent – og selvfølgelig tiltalende for øyet. Det er tross alt arkitekter som holder til her.

Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

Mari Andersen Rosenberg/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
IFI annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

LPO Arkitekter er et av landets ledende arkitektkontor. Og da deres egne kontorlokaler i Oslo skulle pusses opp, tegnet de det selvfølgelig selv – og de visste de hva de ville ha.

Til de lyse, moderne lokalene i Rosenborggata valgte de å legge 1400 kvadratmeter Artigo Uni, et gummigulv fra Polyflor.

– Hovedårsakene til at valget falt på nettopp det gulvet, er at det gir god gangkomfort, det er slitesterkt, enkelt å rengjøre og det demper trinnlyder, forklarer Henrik Finne, salgssjef Norge hos Polyflor.

– I tillegg har det et tiltalende utseende, og LPO falt for den silkematte overflaten gulvet gir, sier han.

Se flere bilder
TILTALENDE:

Foto: Hanne Jørgensen/Polyflor

LPO Arkitekter likte godt den silkematte overflaten og den enkle fargen. Det kom på topp av gulvets andre gode egenskaper.


Se flere bilder
LETTSTELT:

Foto: Hanne Jørgensen/Polyflor

At Artigo Uni er slitesterkt og enkelt å rengjøre, er to egenskaper som kommer godt med i et kontormiljø.

Gulv som gjør deg godt

I kontorlandskap, som ikke nødvendigvis er kjent for å gjøre underverker for kroppen ellers, er det viktig med et gulv som kjennes godt å gå på.

– Mange velger gummigulv på grunn av gangkomforten. Det er vesentlig bedre å gå på over lang tid enn mye annet, sier Finne.

– I tillegg kan Artigo gummigulv bidra til et godt inneklima, noe som er avgjørende for et sunt kontormiljø, supplerer Hanne Jørgensen, prosjektkonsulent hos Polyflor.

Se flere bilder
GODT FOR DEG:

Foto: Hanne Jørgensen/Polyflor

Artigo gummigulv bidrar til et godt innendørs klima, som er veldig viktig i et kontorlandskap – som andre steder.

Mindre støy

En annen viktig grunn til at valget falt på gummi, var lyden. For på en arbeidsplass er det alltid viktig å tenke på støynivået. Særlig i et åpent kontorlandskap.

– Når det er snakk om et stort, åpent kontorlandskap, som det er hos LPO Arkitekter, da er akustikken veldig viktig. Høye hæler som klakker i gulvet eller tunge såler som haster forbi kan fort bli plagsomt og forstyrrende. Gummigulv gir god trinnlydsdemping mellom etasjer, og demper også klakkelyden og trommelyden man ellers kan få i lokalene, forklarer Henrik Finne.

Se flere bilder
ÅPENT:

Foto: Hanne Jørgensen/Polyflor

I et åpent kontorlandskap, kan det fort bli mye støy som forstyrrer arbeidsroen. Da er det viktig med et gulv som bidrar til å redusere blant annet trinn- og trommelyder.

Pop med gummigulv

Det er ikke bare LPO som har sansen for gummi på gulvet. Rundt om i Norge ligger det tusenvis av kvadratmeter med Artigo.

– På store prosjekter rundt i hele Norge er det valgt gummigulv. Se for eksempel på Kuben yrkesarena, der er det rundt 12 000 kvadratmeter gummigulv i ulike varianter. Nord-Østerdal videregående er et annet eksempel, som har mottatt flere priser for sitt bygg. På A-Hus ligger det rundt 100 000 kvadratmeter med gummigulv. Så det er mange ulike prosjekter, både små og store, der gummi foretrekkes, avslutter Finne.

Se flere bilder
POP:

Foto: Hanne Jørgensen/Polyflor

Rundt om i Norge ligger tusenvis av kvadratmeter gummigulv i offentlig lokaler. LPO Arkitekter sine kontorer er bare ett av stedene.

LPO Arkitekter

Sted: Rosenborggata 19C
Tid: Juli 2017
Prosjektansvarlig interiør og detaljering: Marie Claussen, sivilarkitekt og partner i LPO
Gulv: 1400 m2 Artigo Uni gummigulv fra Polyflor

Kombinert masse for fug og lim
Produktaktuelt

Kombinert masse for fug og lim

Combi Tack 547 fra Dana Lim er et kraftig og elastisk produkt som kombinerer fugemasse og lim, og som passer for montering, fuging og tetting både inne og ute. Godkjent for våtrom,...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.