menu
Annonse

Gå trygt på sklihemmende gulvbelegg

Risikoen for fallskader kan reduseres med et gulvbelegg med sklihemmende egenskaper.

Chera Westman/ifi.no 15.08.2018 cloud_download

fullscreen
  • Risikoen for fallskader kan reduseres med et gulvbelegg med sklihemmende egenskaper. I serien Step fra Forbo Flooring, finnes løsninger for alle bruksområder der fall er en fare.

    Foto: Forbo Flooring

  • I rom der det ofte er vann eller andre væsker på gulvet, stilles høye krav til sklihemmende egenskaper hos gulvet.

    Foto: Forbo Flooring

  • Gulv med sklihemmende egenskaper kan gjøre innemiljøet fritt for fallulykker.

    Foto: Forbo Flooring

Annonse
FALLFRITT:

Gulv med sklihemmende egenskaper kan gjøre innemiljøet fritt for fallulykker.
camera_alt (Forbo Flooring)

Fall grunnet glatte gulv er en viktig ulykkesårsak for både eldre og personer i arbeidslivet.  Et gulv med sklihemmende egenskaper kan gjøre både boliger og arbeidslokaler tryggere og redusere risikoen for fallskader.

Forbo Floorings vinylserie Step består av ulike typer sklihemmende belegg, med et stort utvalg av farger og design. Her finnes unike gulv for alle bruksområder.

Felles har beleggene en slitesterk og rengjøringsvennlig overflate, og sklihemmende egenskaper med levetidsgaranti.

Oppfyller strenge krav

– Step oppfyller alle krav som stilles til sklihemmende vinylgulv, også for bruk i våtrom, og består av løsninger i ulike skliklasser, R 10, R 11 og R12. Alle produktene i Step-kolleksjonen innfrir og overgår de strengeste kravene for helse og sikkerhet og europeiske standardkrav, sier Gunni Marie Blunck hos Forbo Flooring.

Kolleksjonen består av produktgruppene Surestep og Safestep, med produkter for våtrom i begge varianter. Den spesielle PUR Pearl-overflaten som brukes på alle gulv bevarer utseendet i mange år.

 

RAMPETE:

Et gulvs sklihemmende egenskaper testes i en såkalt rampetest. Måling av sklisikringen gjøres på en rampe som påføres olje i ulike vinkler, og gir ulike skliklasser.
camera_alt (Forbo Flooring)

Surestep

BAD:

På toaletter og baderom er det viktig at gulvet ikke blir glatt.
camera_alt (Forbo Flooring)

Alle Surestep-produkter har sklihemmende partikler av mineraler i overflaten, og kan brukes i alle typer generelle bruksområder der det kan forekomme økt sklifare. Typiske bruksområder er korridorer, ramper, spesialområder som kjøkken, toalett, bad, sløydsal og offentlige rom. Den sklihemmende effekten når klasse R 10, og beholder ytelsen og utseendet gjennom gulvets levetid ved enkel og regelmessig rengjøring.

Safestep

Safestep-produkter kan brukes i områder med høy sklirisiko (R 11-12), og er godt egnet i miljøer der søl forekommer. Det gjelder for eksempel profesjonelle kjøkkener, lett industriell matproduksjon, blomsterbutikker, hagesentre og lignende. Bruksintensiteten avgjør produktvalget.

VARIG VÅTT:

I rom der det ofte er vann eller andre væsker på gulvet, stilles høye krav til sklihemmende egenskaper hos gulvet.
camera_alt (Forbo Flooring)

Våtrom

Gulvprodukter til våtrom er utviklet for bruk i områder der det stadig er vått og hvor man vanligvis går barfot, eller der det er en kombinasjon av trafikk med og uten fottøy. Typiske bruksområder er dusjer, spa- og bassengområder, omkledningsrom og garderober. Step-kolleksjonen inneholder våtromsgodkjente gulv i både R 10 og R 11-klassen.

VÅTROM

Step-kolleksjonen inneholder våtromsgodkjente gulv i både R 10 og R 11-klassen.
camera_alt (Forbo Flooring)

Bærekraft

INNFRIR:

Alle produktene i Step-kolleksjonen innfrir og overgår de strengeste kravene for helse og sikkerhet og europeiske standardkrav, sier Gunni Marie Blunck hos Forbo Flooring.
camera_alt (Forbo Flooring)

– For Forbo Flooring er bærekraftig produksjon og holdbare produkter viktig. Ved utviklingen av den nye Step-kolleksjonen har LCA-forbedring stått i fokus, sier Gunni Marie Blunck.

Gulvene er produsert med utelukkende grønn elektrisitet, og kun vannbaserte farger brukes i trykte design. Step-produktene oppfyller kravene til inneklima i henhold til sertifiseringssystemet M1, og produktene inneholder ingen av de helse- og miljøfarlige stoffene som er listet opp i BREEAM-NORs sjekkliste A20.  Alle Step-gulv er 100 prosent resirkulerbare, og de sklihemmende egenskapene består gjennom hele produktets levetid.

Annonse
Annonse

Nyeste artikler

Annonse
Annonse