Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Full-fart-HÅNDVERKERE I SVING-FotoCheraWestmanIFIno.jpg.jpg

Foto: Chera Westman/ifi.no

Full fart med «take-away» i faghandelen

Malere og gulvleggere i Østlandsregionen er i full sving til tross for stengte butikker. Faghandelen holder åpent for håndverkere. Forbrukere kan også fortsette å pusse opp. Butikkene har lagt godt til rette slik at folk får tak i det de trenger til oppussingen via nett og telefon.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I løpet av helgen har regjeringen og helsemyndighetene stengt ned store deler av offentlig og privat virksomhet i ti kommuner på Østlandet og 15 randsonekommuner. BNL og Virke har gjennom helgen arbeidet frem avklaringer for byggevarehandelen, som skal sikre at byggebransjen kan holde hjulene i gang. En viktig avklaring er lagt til i Covid-19-forskriften; nemlig at lager- og grossistdelen i byggevareforretninger som selger til håndverksvirksomhet og lignende, kan holde åpent når det er etablert smittevernfaglig forsvarlige løsninger for utlevering av varene.

Se flere bilder
Fargerike hjemlevering

Foto: Fargerike

LEVERING: Flere Fargerike-butikker er stengt, men de ansatte er på jobb og mange av butikkene, også noen av dem som ikke er stengt, leverer varene ut til kundene. Kundene bestiller på nett eller via mail eller telefon. 

Klikk-og-hent for proff

For mange proff-utsalg er «take-away» nå blitt løsningen.

Flügger farve holder åpent i butikkene for håndverkere mellom kl. 7-10 på formiddagene.

– Etter klokken 10 stenges dørene, men proffer kan fortsatt komme inn hvis de ringer på og alle smittevernhensyn er tatt, sier Truls-Petter Rosenvinge hos Flügger farve. 

Beckers Pro Center i Oslo og omegn tar ikke imot kunder i butikklokalene.

– Men vi er fullt bemannet og kjører ordinære åpningstider hvor vi tar imot ordre per e-post eller telefon for fortløpende utkjøring eller henting utenfor butikk. Dette gjelder fra og med mandag 25. januar og frem til 31. januar, sier Christine Hagen-Pettersen hos Beckers.

Mal Proffs egne utsalg og partnerutsalg er åpne slik at håndverkere kan handle som normalt. Men de oppfordrer kunder til å benytte seg av nettbutikken for å minimere antall personer i butikken. Mal Proff i Oslo og omegn kan også plukke varene ferdig og levere til byggeplassen.

Nordsjö Ide & Design på Ensjø i Oslo håndterer proffen på vanlig måte, sier kjededirektør Torgeir Skjerve og legger til:

– Butikken er fysisk stengt, men håndverkerne bestiller via web-shopen og får det enten utlevert på rampen eller utkjørt hvis mulig. NID i Askim har lov til å ha åpent som vanlig.

Coop OBS Bygg har stengt sine byggevarebutikker i eksempelvis Moss, Oslo og Nygårdskrysset i Ski, men har åpent på Jessheim og Tune i Sarpsborg. Coop har også sendt ut et brev til alle leverandører, om at butikkene ikke ønsker besøk fra selgere og konsulenter som har tilknytning til noen av de 25 berørte kommunene under de nærmeste 14 dagene.

Se flere bilder
Flügger farve Strømmen

Foto: Chera Westman/ifi.no

STENGT: Coop OBS Bygg har stengt sine utsalg i Oslo og på store deler av Østlandet. De nærmeste 14 dagene ønsker de heller ikke besøk fra leverandører eller konsulenter fra de 25 kommuner som omfattes av nedstengningen. 

Også forbrukersalget fungerer

I det store hele er tilgangen til nødvendige varer sikret for håndverkere i de berørte kommunene, men også private oppussere kan få tak i maling og tapet via digital handel.

Fargerike har stengt flere butikker i dag, men de ansatte er på jobb, og klar til å betjene kundene digitalt.

– Folk kan bestille alt fra fargeprøver, til maling, tapet, gulv og verktøy på nett. Butikkene klargjør varene og kunden kan selv hente varene etter avtale, sier Tale Henningsen i Fargerike, og legger til at de også tilbyr digital hjemmekonsultasjon for dem som ønsker hjelp til å finne løsninger.

Flere Fargerike-butikker tilbyr også hjemkjøring av varer.

Også Flügger-kjeden har en godt utviklet netthandel, der forbrukere kan bestille maling, tapet og verktøy.

Happy Homes Torshov holder butikken stengt, men tilbyr alle kunder å bestille varer på e-post eller telefon, for så hente dem ved butikken mellom klokken 9 og 17 eller etter avtale. De er også tilgjengelig for spørsmål og rådgivning via telefon. 

Se flere bilder
Flügger farve, Strømmen

Foto: Chera Westman/ifi.no

NETTBUTIKK: Flügger farve har en oppegående nettbutikk som både håndverkere og privatkunder kan benytte seg av. Forbrukere betaler på forhånd og henter utenfor butikken.     

Følger situasjonen nøye

BNL og Virke jobber på spreng med å avklare hvilke ytterligere effekter nedstengingen har for bygg- og anleggsbransjen. Blant annet er det viktig å få sett over reglene for permittering av ansatte som blir forhindret i å utføre jobben.

–  Vi har gjennom hele pandemien helt fra nedstengingen i mars klart å holde hjulene i gang, men med et strengt smittevernsregime, sier Jon Sandnes, administrerende direktør i Byggenæringens landsforening.

–  Vi registrerer at det fortsatt skal være tiltatt med nødvendige arbeidsreiser. Med andre ord – dette betyr ikke nedstenging av byggeaktivitet. Det vil også være tillatt at arbeidstakere kan reise til og fra byggeplasser på tvers av kommunegrensene, og utføre nødvendige oppdrag hjemme hos kunder. Nå gjelder det mer enn noen gang at bedriftene er flinke til å gjennomføre risikovurderinger og følge smittevernreglene, legger han til.

Fuger og tetter med høy styrke
Produktaktuelt

Fuger og tetter med høy styrke

Bostik H750 SEAL’N’BOND PREMIUM er spesielt utviklet for en varig elastisk tetting av ekspansjonsfuger for kjøkken, bad, dusj samt industrielle bruksområder med varierende underlag...

Fugeskum i mindre emballasje
Produktaktuelt

Fugeskum i mindre emballasje

Fugeskummet Sika Boom-157 All Seasons kommer nå i en ny, liten forpakning: 250 ml. Sika Boom-157 All Seasons er et selvekspanderende polyuretanskum som kan brukes året rundt –...

En helt naturlig maling
Produktaktuelt

En helt naturlig maling

Med Wibo Natura inngår du en pakt med planeten. Malingen er utviklet med naturen i tankene og er en linoljeemulsjon, fri for mikroplast og konserveringsstoffer, og er et naturlig...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.