FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
LEVENDE HISTORIE:

Foto: Louise Steinrud

Fru Haugans Hotel i art deco-stil

Valget sto mellom funkis- og art deco-stil da hagestuen til Fru Haugans Hotel i Mosjøen skulle pusses opp.

Bjørg Owren/ifi.no

Bjørg Owren/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Ønsket var å bevare atmosfæren fra 1930-tallet. Vi endte med å lene oss på art deco-stilen. Den er mykere og ga de beste mulighetene til å skape en hyggelig atmosfære, forteller interiørarkitekt Rakel Johnsen. Hun har jobbet tett sammen med hotelleier og leverandører for å skape et interiør som tar vare på historien og samtidig oppleves moderne.

Se flere bilder
ART DECO:

Foto: Louise Steinrud

Interiørarkitekten hentet inspirasjon fra Art Decostilen, og gitt stuen en innbydende atmosfære som gjør den like egnet til frokoststue som festsal.

Nord-Norges eldste

Fru Haugans Hotel har vært et kjært landingssted for folk på reise langs Helgelandskysten i flere hundre år. Når Ellen Løvold Strand ønsker dagens gjester velkommen til et levende og trivelig hotell, bygger hun videre på en historie som startet i 1885. Da kom hennes tipp-oldemor Ellen Haugan til Mosjøen og tok over hotellet. Det fikk snart et rykte for god mat, god service og god atmosfære. Dette er fortsatt hotellets varemerke. Når hotellet er utvidet og renovert opp gjennom årene, er tradisjoner og historie tatt nennsomt vare på.

Hotellet ligger midt i Mosjøen ved bredden av elva Vefsna med den berømte Sjøgata som nærmeste nabo. Ned mot elva ligger hotellets vakre, gamle hage med uteservering; et fristende sted å bli sittende på en godværsdag. Men når man kommer inn, glemmes fort utelivet. Det ærverdige hotellet oser av atmosfære. Her er mye historie og sjel i veggene, noe husets frue vet å ta vare på.

Se flere bilder
MONTERING

Foto: Green Apple

Den spanske møbelprodusenten Tapizados Doñana stilte med egen montør. Her er Juan Pelayo i gang med monteringen.

Intim storstue

I den nyrestaurerte spisestuen, også kalt hagestuen, stråler store lysekroner fra taket. Mønstret tapet i art deco-stil gir følelsen av 1930-tallet. Atmosfæren er behagelig og innbydende og forener historie og nåtid på en harmonisk måte. Interiørarkitekt Rakel Johnsen er fornøyd med resultatet.

– Det uttrykket vi har fått til kler hagestuen, og vil vare lenge, sier hun.

Rommet oppleves intimt og hyggelig. Det er innredet med små sittegrupper. Teppet på gulvet og de stoppede møblene skaper et rolig lydbilde. Høyryggede sofaer i myk velur skaper lune kroker og hjørner man kan lene seg tilbake i.

Se flere bilder
FROKOST:

Foto: Juan Pelayo/Green Apple

I den nyoppussede hagestuen kan man nyte sin frokost i behagelige omgivelser. Her er det et hyggelig hjørne til mange.

Møbler fra en håndverksbedrift

Møblene er levert av Green Apple, og produsert av en tradisjonsrik møbelprodusent i Sevillia i Spania hvis spesialitet er å levere håndlagde møbler på mål.

– Dette var et morsomt prosjekt, og det gikk så raskt. Etter noen planleggingsmøter med interiørarkitekten, og godkjenning av løsninger gikk det knapt fem uker før alt var ferdig montert på hotellet, forteller Ellen Lind hos Green Apple.

Hun føler seg trygg på at dette er møbler hotellet vil ha glede av lenge, for produsenten gjør alt fra bunnen av og treverket de bruker i rammene er helt uten kvist.

Miljømal med ny butikk
Bransjenytt

Miljømal med ny butikk

25. april markerte Miljømal åpning av ny og større butikk på Etterstad i Oslo. Det var gode tilbud og anledning til å møte både lokale og nasjonale eksperter innen maling og bygningsvern. ...

Økt optimisme i overflatebransjen
Tall og prognoser

Økt optimisme i overflatebransjen

Fargemagasinet har nylig gjennomført flere undersøkelser for å kartlegge forventningene i overflatebransjen. Resultatene viser en interessant utvikling, spesielt ute i butikkene, (byggevarehus/fargehandel)...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.